Palaute
x

Anna palautetta

Anna meille palautetta

* Pakollinen kenttä
Valikko

Kulttuuri

Kulttuurikeskus Poleeni tarjoaa ympäri vuoden kulttuuria laidasta laitaan; konsertteja, näyttelyitä, kirjallisuutta ja teatteria. Kattavat tiedot tarjonnasta löydät Poleenin kotisivuilla www.poleeni.fi.

Kesäisin kulttuuritarjontaa täydentävät tunnelmallinen Kulttuuripappila Sylvi, useat kesäteatterit ja tapahtumat kylillä ja kantakaupungissa. Savon radan museo toivottaa sinut tervetulleeksi tutustumaan yli sata vuotta vanhan ratamme näyttelyyn. Lapsille ohjelmaa tarjoaa Sadun ja seikkailun talo Nukkekoti, joka sijaitsee Pieksäjärven kauniissa rantamaisemassa Hiekanpäänniemen kainalossa.

Veturitallien alue kaupungin keskustassa on uudenlainen kaupan, vapaa-ajan ja kulttuurin keskus, jota täydentää monipuolinen ravintola- ja kahvilamaailma.

Katso myös lisää Pieksämäen kulttuurista Meidän Pieksämäki-sivustolta!

 

Keväällä 2017 Poleenin Teatterissa

VALAMON YKSINÄINEN

Valamon yksinäinen on Laila Hirvisaaren (ent. Hietamiehen) Laatokka-sarjan kolmas kirja. Dramaattisen myrsky-yön tapahtumista Syvänmaan kylässä on kulunut kaksikymmentäkolme vuotta. Reipasta Petjaa ja rakastunutta Mitjaa ei enää ole, on vain kaksi miestä Laatokan luostarisaarella, Vanhassa Valamossa. Kaksi miestä, joilla on yhteinen synkkä salaisuus.

Näytelmässä kuvataan toisensa kadottaneiden henkilöiden kohtaamista kahdenkymmenen kolmen vuoden jälkeen, vuonna 1913.  Kohtaamiset tuovat muutoksia kaikkien elämään. On sovinnon, anteeksiannon ja uuden elämän aika.

Laila Hirvisaaren (ent. Hietamies) kirjasta(1988) dramatisoinut Anna Häyrinen Joensuun kaupunginteatterille (2002).
Ohjaus Jari Tuononen
Musiikin sävellys Juha Valve

Ensiesitys lauantaina 18.3.2017, esitykset jatkuvat 5.5. saakka. Lue lisää Poleenin Teatterin sivuilta