Palaute
x

Anna palautetta

Anna meille palautetta

* Pakollinen kenttä
Valikko

Matkailu

visit_logo_2016

Keskeisen sijaintinsa ansiosta Pieksämäki sopii erinomaisesti tapahtumien, perhejuhlien, ryhmämatkojen, koulutusten ja kokousten järjestämiseen.

Pieksämäki sijaitsee keskellä kaunista järvi-Suomea hyvien yhteyksien varrella. Järviä Pieksämäen alueella on jopa 417 ja siksi vuokramökkejä löytyy runsaasti. Meille on helppo tulla eri puolilta Suomea vaikka junalla, olemmehan risteysasemapaikkakunta.

Alueen vireä tapahtumatarjonta ja monipuoliset matkailupalvelut kutsuvat Sinut ja ryhmäsi viettämään rentouttavaa lomaa, mieleenpainuvaa juhlaa tai kiinnostavaa koulutus- tai kokouspäivää. Eri lajien urheilujoukkueille liikuntapaikkamme sopivat harjoitusleirien ja kilpailujen järjestämispaikoiksi. Tutustu liikuntapaikkoihin tarkemmin osoitteessa sport.pieksamaki.fi. Myös muut harrastetapaamiset autotapahtumista isoihin koiranäyttelyihin onnistuvat meillä. Omista tapahtumistamme tunnetuin on heinäkuussa järjestettävä Big Wheels -harrasteautotapahtuma, jolloin kaupungin keskustassa sijaitsevan Pieksäjärven ranta täyttyy kromin kiillosta ja kauniista menopeleistä. Tapahtumaa täydentävät Savo Vintage -messut Kulttuurikeskus Poleenissa ihanine ajan asusteineen.

Upea tapahtumapaikka Veturitori sijaitsee pieteetillä entisöityjen Pieksämäen Veturitallien kupeessa rautatie- ja linja-autoaseman välittömässä läheisyydessä. Konsertit, messut, tanssit  ja muut tapahtumat onnistuvat toimivissa tiloissa. Veturitalleilta löytyvät ravintola Paalupaikka, kahvila Unelma, hyvinvointiyritys Kunnonkeskus kuntosaleineen sekä Pieksämäen matkailuinfo. Piha-alueen vanhassa saunarakennuksessa sijaitsee viherpeukaloiden keidas vihermyymälä Bompeli.

Majoittua voit retrohotelli Savonsolmussa, Wanhan Neuvolan Majatalossa, Lomatriolla, Lomapirtillä, Nikkarilassa ja Partaharjussa. Partaharju on tunnettu myös suurleirien järjestämispaikkana. Mökkimajoitusta on alueella runsaasti tarjolla.

Kulttuurikeskus Poleeni tarjoaa vierailunne virkistykseksi konsertteja, näyttelyitä ja teatteria. Kattavat tiedot tarjonnasta www.poleeni.fi. Kesäisin kulttuuritarjontaa täydentävät tunnelmallinen Kulttuuripappila Sylvi sekä useat kesäteatterit ja tapahtumat kylillä ja kantakaupungissa.

Hyvä ruoka on osa onnistunutta tilaisuutta ja Pieksämäellä sitä löytyy lukuisista kahviloista sekä lounas- ja tilausravintoloista. Pöyhölän Pappila, Partaharju, ravintola Victoria, Jäppilän Kievari ja ravintola HiiliWille ovat esimerkkejä eri puolella Pieksämäkeä sijaitsevista hyvän ruoan keitaista. Eksoottisempia makuja tarjoavat kiinalainen ravintola Zan sekä Anan Thairuoka.

Tietoa Pieksämäen matkailupalveluista löydät kootusti www.visitpieksamaki.fi. Sivuilla löytyy myös tietoa Pieksämäen tapahtumista. Tapahtumatietoja on laajemmin näillä sivuilla kohdassa Tapahtumakalenteri.
Palveleva matkailuinfomme auttaa vierailunne järjestelyissä (suomen ja englannin lisäksi venäjäksi ja kiinaksi).

Tervetuloa viihtymään Pieksämäelle!

Tietoa Pieksämäen matkailupalveluista löydät osoitteesta www.visitpieksamaki.fi