Palaute
x

Anna palautetta

Anna meille palautetta

* Pakollinen kenttä
Valikko

Matkailu

visit_logo_2016

Keskeisen sijaintinsa ansiosta Pieksämäki sopii erinomaisesti tapahtumien, perhejuhlien, ryhmämatkojen, koulutusten ja kokousten järjestämiseen.

Pieksämäki sijaitsee keskellä kaunista järvi-Suomea hyvien yhteyksien varrella. Järviä Pieksämäen alueella onkin jopa 417. Meille on helppo tulla eri puolilta Suomea vaikka junalla, olemmehan risteysasemapaikkakunta.

Alueen vireä tapahtumatarjonta ja monipuoliset matkailupalvelut kutsuvat Sinut ja ryhmäsi viettämään rentouttavaa lomaa, mieleenpainuvaa juhlaa tai kiinnostavaa koulutus- tai kokouspäivää.

Eri lajien urheilujoukkueille liikuntapaikkamme sopivat harjoitusleirien ja kilpailujen järjestämispaikoiksi. Tutustu liikuntapaikkoihin tarkemmin osoitteessa sport.pieksamaki.fi. Uutuuutena VedenjakajaReitistö, joka koostuu eri mittaisista reiteistä ja on kokonaispituudeltaan 75 kilometriä, joista 40 on maastopyöräilyyn sopivia.

Muutkin harrastetapaamiset autotapahtumista isoihin koiranäyttelyihin onnistuvat meillä hienostai. Tapahtumistamme tunnetuin on heinäkuussa järjestettävä Big Wheels -harrasteautotapahtuma, jolloin kaupungin keskustassa sijaitsevan Pieksäjärven ranta täyttyy kromin kiillosta ja kauniista menopeleistä. Tapahtumaa täydentävät Savo Vintage -messut Kulttuurikeskus Poleenissa ihanine ajan asusteineen. Häkkilän Tilan Antiikkia ja löytöjä sekä Motoparkissa järjestettävä RADALLE.com ovat osa tapahtumatarjontaa.

Upea tapahtumapaikka Veturitori sijaitsee pieteetillä entisöityjen Pieksämäen Veturitallien kupeessa rautatie- ja linja-autoaseman välittömässä läheisyydessä. Konsertit, messut, tanssit  ja muut tapahtumat onnistuvat toimivissa tiloissa. Veturitalleilta löytyvät ravintola Ukko Bistro & Deli ja hyvinvointiyritys Kunnonkeskus kuntosaleineen.

Majoittua voit retrohotelli Savonsolmussa, Wanhan Neuvolan Majatalossa, Lomatriolla, Lomapirtillä, Nikkarilassa tai Partaharjussa. Partaharju on tunnettu suurleirien ja puhallinmusiikkileirin järjestämispaikkana. Mökkimajoitusta alueella löytyy myös runsaasti.

Kulttuurikeskus Poleeni tarjoaa vierailunne virkistykseksi konsertteja, näyttelyitä ja teatteria. Kattavat tiedot tarjonnasta www.poleeni.fi. Kesäisin kulttuuritarjontaa täydentävät tunnelmallinen Kulttuuripappila Sylvi sekä useat kesäteatterit ja tapahtumat kylillä ja kantakaupungissa.

Hyvä ruoka on osa onnistunutta tilaisuutta. Pöyhölän Pappila, Partaharju, ravintola Hilpeä Hospodar, Jäppilän Kievari ja ravintola HiiliWille ovat esimerkkejä eri puolella Pieksämäkeä sijaitsevista hyvän ruoan keitaista. Eksoottisempia makuja tarjoavat kiinalainen ravintola Zan sekä Anan Thairuoka.

Tietoa Pieksämäen matkailupalveluista löydät kootusti www.visitpieksamaki.fi.

Sivuilla löytyy myös tietoa Pieksämäen tapahtumista. Tapahtumatietoja on laajemmin näillä sivuilla kohdassa Tapahtumakalenteri.

Tervetuloa Pieksämäelle!