Palaute
x

Anna palautetta

Anna meille palautetta

* Pakollinen kenttä
Valikko

Avoin varhaiskasvatus / Perheiden talo

Perheiden talon toiminta käynnistyy 1.9.2016 Pieksämäellä osoitteessa Kalevalankatu 38 (sisäänkäynti Keskuskadun puolelta sinisestä portista). Pieksämäen kaupunki järjestää Perheiden talossa avoimen varhaiskasvatuksen palveluina lapsille ja perheille kerhoja sekä erilaisia ryhmätoimintoja yhdessä yhteistoimintatahojen kanssa. Taloon voi tulla käymään aina kun talo on auki (ma-ke 8.00-16.00, to 8.00-15.00 ja pe 8.00-13.15)! Mukaan toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen ovat tervetulleita kaikki pieksämäkeläiset!

Perheiden talossa työskentelevät lastentarhanopettajat Kirsi Pöllänen ja Heidi Seppänen. Kokoaikaisten lastentarhanopettajien lisäksi talon henkilökuntaan kuuluvat päivähoidon ohjaaja Anne Peltola, varhaiskasvatuksen perheohjaaja Tuula Vauhkonen sekä varhaiskasvatuksen erityisopettaja Aira Sinkkonen.

Lasten kerhotoiminta on hyvä vaihtoehto silloin, kun lapsi ei tarvitse päivähoitopaikkaa. Kerhot kokoontuvat maanantaisin ja keskiviikkoisin. Aamupäivisin on 2 – 3 -vuotiaiden lasten kerho ja iltapäivisin on 4 – 5 -vuotiaiden lasten kerho. Lasten kerhojen sisällöt ja toiminta toteutetaan varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti. Kerhoihin voi ilmoittautua kaupungin nettisivuilla (www.pieksamaki.fi) tai Perheiden talosta, päivähoitotoimistosta ja päiväkodeista saatavalla paperisella hakemuksella. Kerhon voi aloittaa myös kesken toimintakauden. Lapset tuovat itse pienen välipalan kerhoon, sillä tarjolla ei ole ruokaa.

Tiistaisin kokoontuu avoin perhekerho, johon ovat tervetulleita kaikki lapset yhdessä aikuisen kanssa. Lapsi voi siis tulla perhekerhoon isän, äidin, mummin, papan, kummin tai muun hänelle tärkeän aikuisen kanssa. Perhekerhossa on sekä yhdessä suunniteltua toimintaa että vapaata seurustelua. Avoimeen perhekerhoon voi tulla silloin kun se omaan aikatauluun sopii, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Torstaisin aamupäivällä Perheiden talossa järjestetään avoimet perhetreffit, jolloin tavattavissa on myös varhaiskasvatuksen perheohjaaja Tuula Vauhkonen. Perhetreffeillä on mahdollisuus mukavaan yhdessäoloon ja seurusteluun.

Perjantaisin talossa kokoontuu yhteistoimintatahon perheille tarkoitettu ryhmä. Perheiden talossa on yhteistoimintatahojen järjestämiä ryhmiä yhtä aikaa avoimen varhaiskasvatuksen toiminnan kanssa päivisin sekä myös ilta-aikaan.

 

Perheiden talon viikko-ohjelma

Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai
Lasten kerho 2-3 v. klo 8.30-11.30 Avoin perhekerho klo 8.30-11.30 Lasten kerho 2-3 v. klo 8.30-11.30 Avoimet Perhetreffit klo 8.30-11.30, Yhteistoimintatahon ryhmä

klo 9.00-13.00

Lasten kerho 4-5 v. klo 12.30-15.30 Avoin perhekerho klo 12.30-15.30 Lasten kerho 4-5 v. klo 12.30-15.30    

 

Lasten kerhot on tarkoitettu lapsille, joilla ei ole päivähoitopaikkaa. Ilmoittautuminen kerhohakemuksella.

– Kaikki lapset ovat tervetulleita yhdessä aikuisen kanssa avoimeen perhekerhoon, johon ei tarvitse ilmoittautua. Perhekerhossa on sekä yhdessä suunniteltua toimintaa että vapaata seurustelua.

Avoimet perhetreffit -aamupäivässä perheillä on mahdollisuus mukavaan yhdessäoloon ja seurusteluun. Tavattavissa on myös varhaiskasvatuksen perheohjaaja Tuula Vauhkonen.

– Perjantaisin talossa kokoontuu ryhmä yhteistoimintatahon perheille.

– Lisäksi talossa kokoontuu useita yhteistoimintatahojen järjestämiä ryhmiä päivisin sekä ilta-aikaan.

– Kerhot voi aloittaa myös kesken toimintakauden.

Perheiden talon henkilökunta:

– Päivähoidon ohjaaja Anne Peltola                                     044 588 2299  anne.peltola@pieksamaki.fi

– Lastentarhanopettajat Kirsi Pöllänen ja Heidi Seppänen      044 588 2800 perheiden.talo@pieksamaki.fi

– Varhaiskasvatuksen perheohjaaja Tuula Vauhkonen           044 799 5535  tuula.maija.vauhkonen@pieksamaki.fi

– Varhaiskasvatuksen erityisopettaja Aira Sinkkonen           044 588 2319  aira.sinkkonen@pieksamaki.fi

 

Perheiden talo avoinna ma – ke 8.00-16.00, to 8.00-15.00 ja pe 8.00-13.15.

Talo on perheiden käytettävissä aukioloaikoina!

 

 

perh.talo sivulle kuva