Palaute
x

Anna palautetta

Anna meille palautetta

* Pakollinen kenttä
Valikko

Avoin varhaiskasvatus / Perheiden talo

 

Avoin varhaiskasvatus / Perheiden talo

Perheiden talon toiminta käynnistyi 1.9.2016 Pieksämäellä osoitteessa Kalevalankatu 38 (sisäänkäynti sinisestä portista). Pieksämäen kaupunki järjestää Perheiden talossa avoimen varhaiskasvatuksen palveluina lapsille ja perheille kerhoja sekä erilaisia ryhmätoimintoja yhdessä yhteistoimintatahojen kanssa. Taloon voi tulla käymään aina aukioloaikoina (ma-ke 8.00-16.00 ja to-pe 8.00-13.00), minkä lisäksi aidattu piha leikkivälineineen on käytössä. Ulkoleluvaraston avaimen saa henkilökunnalta.

Perheiden talossa työskentelevät lastentarhanopettajat Kirsi Pöllänen ja Heidi Seppänen sekä lastenhoitaja Anne Oksanen. Lisäksi talon henkilökuntaan kuuluvat päivähoidon ohjaaja Anne Peltola, varhaiskasvatuksen perheohjaaja Tuula Vauhkonen ja varhaiskasvatuksen erityisopettaja Aira Sinkkonen.

 

Avoimen varhaiskasvatuksen Leikkikerhot

Leikkikerhotoiminta on hyvä vaihtoehto silloin, kun lapsi ei tarvitse päivähoitoa. Leikkikerhot kokoontuvat maanantaisin ja keskiviikkoisin, jolloin aamupäivisin on 2-3 –vuotiaiden Leikkikerho ja iltapäivisin 4-5 –vuotiaiden Leikkikerho. Perjantaisin aamupäivällä on 2-5 –vuotiaiden Leikkikerho, joka järjestetään yhteistoimintaryhmänä lapsiperheiden kotipalvelun kanssa. Leikkikerhojen sisällöt toteutetaan varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti painottaen leikkiä sekä sisällä että ulkona.

Leikkikerhoihin haetaan sähköisesti Pieksämäen kaupungin internet-sivuilla tai paperisella hakemuksella, jonka saa Perheiden talolta, päivähoitotoimistosta ja päiväkodeista. Leikkikerhon voi aloittaa myös kesken toimintakauden, mikäli vapaita kerhopaikkoja on. Lapset tuovat Leikkikerhoon oman pienen välipalan, koska ruokatarjoilua ei ole. Perjantain Leikkikerhoon (pidempi kerhoaika) lapset tuovat lounasruoan.

Avoimet perhekerhot

Tiistaisin ja torstaisin kokoontuu avoin perhekerho, johon ovat tervetulleita kaikki lapset yhdessä aikuisen kanssa. Lapsi voi siis tulla perhekerhoon isän, äidin, mummin, papan, kummin tai muun hänelle tärkeän aikuisen kanssa. Avoimeen perhekerhoon voi tulla kerhoaikana silloin kun se omaan aikatauluun sopii, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Toiminta muotoutuu kävijöiden toiveiden ja tarpeiden mukaan. Torstaisin perhekerhossa on mahdollista tavata keskustelun merkeissä varhaiskasvatuksen perheohjaaja Tuula Vauhkonen perhetreffeillä. Vuoden 2017 alusta lähtien varhaiskasvatuksen perheohjaajan työhuone on ollut Perheiden talolla.

Perheiden talon tilat

Perheiden talon tiloja käyttävät lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelevät kaupungin eri toimijat sekä yhdistykset. Pieksämäen kaupungin henkilöstö varaa tilat sähköisen varauskalenterin kautta, ja muut toimijat perheiden talon henkilökunnalta sähköpostitse (perheiden.talo@pieksamaki.fi) tai käymällä paikanpäällä. 

 

  

Mukaan toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen ovat tervetulleita kaikki pieksämäkeläiset! perh.talo sivulle kuva

Avoimen varhaiskasvatuksen lukujärjestys 1.8.2017 alkaen

Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai
Leikkikerho 2-3 v.

klo 8.30 – 11.30

________________

Leikkikerho 4-5 v.

klo 12.30 – 15.30

 

Avoin perhekerho            

klo 8.30 – 15.30

 

Satuhetki

klo 14.00 – 14.30

Leikkikerho 2-3 v.

klo 8.30 – 11.30

________________

Leikkikerho 4-5 v.

klo 12.30 – 15.30

 

Avoin perhekerho / Perhetreffit          

klo 8.30 – 13.00

 

 

 

Leikkikerho 2-5 v. yhteistoimintatahon kanssa

klo 8.30-12.30

 

 

Perheiden talo on avoinna ma – ke klo 8.00-16.00 ja to – pe klo 8.00-13.00.

 

Perheiden talon yhteystiedot

 

Päivähoidon ohjaaja                                Anne Peltola 044 588 2299 anne.peltola@pieksamaki.fi

Lastentarhanopettajat                            044 588 2800 perheiden.talo@pieksamaki.fi

Kirsi Pöllänen                                             kirsi.pollanen@pieksamaki.fi

Heidi Seppänen                                        heidi.seppanen@pieksamaki.fi

Lastenhoitaja Anne Oksanen              anne.oksanen@pieksamaki.fi

Varhaiskasvatuksen perheohjaaja Tuula Vauhkonen 044 799 5535    tuula.maija.vauhkonen@pieksamaki.fi

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja Aira Sinkkonen 044 5882319       aira.sinkkonen@pieksamaki.fi

 

Facebook: Perheiden talo Pieksämäki