Palaute
x

Anna palautetta

Anna meille palautetta

* Pakollinen kenttä
Valikko

Ajankohtaista


SYKSYN 2017 INFLUENSSAROKOTUKSET PIEKSÄMÄELLÄ

 

Sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksessa:

Sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat rokotetaan viikoilla 46 – 47 laboratorion tiloissa:

ti 14.11 klo 16.00 – 19.00

to 16.11 klo 16.00 – 19.00

ti 21.11 klo 16.00 – 19.00

to 23.11 klo 16.00 – 19.00

Myös muihin riskiryhmiin kuuluvat voivat käydä rokotuksella em. rokotusiltoina.

Yli 65 -vuotiaiden rokotukset terveyskeskuksessa olevassa rokotuspisteessä sukunimen alkukirjaimen mukaan klo 9.00 – 14.00:

ma 20.11   A – I

ti 21.11       J – K

ke 22.11     L – M

to 23.11     N – P

ma 27.11    Q – S

ti 28.11       T – Ö

ke 29.11     Kaikille avoin, jos ei pääse edellä mainittuina päivinä

6-35 kuukauden ikäiset lapset rokotetaan neuvolassa. Ajanvaraus omalta terveydenhoitajalta.

Raskaana olevat rokotetaan tavanomaisten neuvolakäyntien yhteydessä. 

Naarajärvellä Kerttulassa hoitajavastaanotolla ti 21.11 klo 9.00 – 15.00 ja ti 28.11 klo 9.00 – 15.00

Virtasalmella Yhteispalvelupisteessä ti 14.11 klo 10.00 -16.00 ja Kivitaskussa hoitajavastaanotolla ti 28.11. klo 9.00 – 15.00

Jäppilässä Peltokartanon hoitajavastaanotolla ke 22.11 klo 8.00 – 15.00 ja ke 29.11 klo 8.00 – 15.00

 

Sairauden vuoksi rokotettavia riskiryhmiä ovat: säännöllistä lääkitystä vaativa sydän- tai keuhkosairaus, krooninen aineenvaihduntasairaus (esim. diabetes), krooninen maksasairaus tai munuaisten vajaatoiminta, tauti tai hoito, joka heikentää vastustuskykyä, krooninen neurologinen sairaus tai muu vakavalle influenssalle altistava sairaus.

Maksutonta influenssarokotetta annetaan myös sairaiden, ikääntyneiden ja imeväisten lähipiirille.

Maksuttoman influenssarokotuksen saavat myös tammikuussa varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset.

Riskiryhmiin kuulumattomat voivat ottaa yhteyttä terveyskeskuksen oman tiimin hoitajavastaanottoon saadakseen rokotereseptin.

Rokotuksen sujuvuuden takia pyydämme, että rokotettavan vaatetus on sellainen, että olkavarren paljastaminen on helppoa.

Ruuhkan välttämiseksi toivomme, etteivät kaikki tule jonottamaan heti rokotuksen aloitusaikana.

Lisätietoa kausi-influenssarokotuksista saa osoitteesta https://www.thl.fi/fi/web/rokottaminen/rokotteet/kausi-influenssarokote 

*************************************************************************************************************************

PELTOKARTANON HOITAJAVASTAANOTON REMONTTITIEDOTE

Jäppilän ent. terveysasemalla alkaneen remontin vuoksi hoitajavastaanoton toiminta  siirtyy  toistaiseksi Jäppilä-talolle, Kirkkotie 14.

Väistötilojen puutteellisuuden vuoksi vastaanottotoimintaa joudutaan rajoittamaan.

Hoitajavastaanotto toimii ainoastaan ajanvarauksella maanantai–torstai klo 8–15 , perjantaisin klo 8–13.

Puhelin 015 788 4241 (takaisinsoitto mahdollisuus) tai puh. 044 368 6839.

Soittoajat ma-to klo 8-9 ja 13-14,  pe  klo 8-9   tai

Pieksämäen sosiaali- ja terveyspalvelukeskus

Tiimi 1, puh. 017 788 4431, soittoaika ma-to klo 8-15, pe klo 8-14

www.pieksamaki.fi

**********************************************************************************************************************
TERVEYSKESKUKSEN TAPPARAKADUN PUOLEISESSA PÄÄSSÄ; SISÄÄNTULOKERROKSESSA TEHDÄÄN REMONTTIA. PAHOITTELEMME REMONTIN AIHEUTTAMAA HÄIRIÖTÄ!

*************************************************************************************************************************

Muuttoja ja muutoksia Pieksämäen perusturvassa

Pieksämäen sosiaali- ja terveyspalvelukeskukseen Tapparakadulle keskitetään kuluvan vuoden aikana kaikki kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut.

Kesäaikana remontoidaan sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen 1. kerrosta, mm. pääaulaa. Remontti aiheuttaa väliaikaistiloja toiminnoillemme. Pahoittelemme remontista aiheutuvaa haittaa.

Vastaanottotoiminnassa tapahtuu myös muutoksia 19.6 alkaen. Lääkärin ja hoitajan vastaanotolla palvelee tiimitoimistojen sijaan yksi asiakaspalvelutoimisto, joka huolehtii kiireettömien asioiden hoitamisesta, kuten ajanvaraus kiireettömään hoitoon tai jatkohoidon järjestäminen.

Hoidon tarpeen arviointi tapahtuu ensisijaisesti puhelimitse tiimien numeroista. Aamupäivät kohdennetaan akuutin hoidon tarpeen arviointiin. Ei-akuutit asiat kannattaa soittaa iltapäivällä jättämällä takaisinsoittopyyntö. Oman tiimin yhteystiedot löytyvät internet-sivuiltamme.

Kiireellisen hoidon tarpeen arviointi tapahtuu kiirevastaanotolla entisen päivystyksen tiloissa, sisäänkäynti Sairaalantien kautta. Akuutit terveysongelmat hoidetaan ensisijaisesti vastaanoton akuuttiajoilla, kaikkein kiireellisimmät ohjataan päivystykselliseen hoitoon. Terveystietoja ja esimerkiksi laboratoriovastauksia voi tarkastella sekä tehdä reseptien uusimispyyntöjä www.kanta.fi -sivuston kautta, joka nopeuttaa asiointia.

Hoitoon pääsyä seurataan ja niistä tiedotetaan jatkossa internet-sivuillamme.

Sähköiset palvelut
Pieksämäellä on otettu käyttöön sosiaali- ja terveyspalvelujen sähköinen asiointi, jonka käyttöä laajennetaan vuoden 2017 aikana. Sähköinen asiointi on tarkoitettu kiireettömien terveysasioiden hoitoon. Sähköiset palvelut ovat maksuttomia.

Käytössä olevat sähköiset palvelut ovat ajanvarauksen tekstiviestimuistutus sekä laboratoriovastausten ja jatkohoitoon liittyvien ohjeiden lähettäminen tekstiviestillä. Lisäpalveluja koekäytetään parhaillaan organisaation sisällä. Tulevia palveluja ovat terveyteen liittyvien kyselylomakkeiden täyttäminen, tiettyjen vastaanottoaikojen tilaaminen, peruminen tai siirtäminen sekä hoitotarvikkeiden ja diabetesvälineiden tilaaminen.

Sähköinen asioinnin käyttö edellyttää asiakkaan suostumusta, josta voi jo sopia terveyskeskuskäynnin yhteydessä. Asiakkaana voit itse päättää, mitä sähköisen asioinnin palveluita käytät. Alaikäisen huoltajana voit täyttää valtuutuksen toisen puolesta asiointiin kirjallisena, joka viedään kyseessä olevan lapsen potilastietojärjestelmään.

Kaikki asiakkaan/asiakkaan puolesta asioivien välinen terveydenhuoltoon liittyvä viestinvälitys tallentuu potilastietojärjestelmään osaksi potilaskertomusta.

Lisätietoja palveluistamme saat päivitetyiltä internet-sivuiltamme www.pieksamaki.fi/palvelut/sosiaali-ja-terveyspalvelut/

***************************************************************************************************************************

PALVELUNEUVONTA TIEDOTTAA

Tavoitettavissa väliaikaisesti vain puhelimitse tai aikavarauksella sen aikaa, kun potilastoimistossa on remontti,
puh. 0400 855 793.

**************************************************************************************************************************

PERHEIDEN PALVELUT TIEDOTTAA

Lastenneuvola, äitiys- ja perhesuunnitteluneuvola sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuolto ovat muuttaneet aluesairaalan entisiin tiloihin, 2. kerrokseen, os. Tapparakatu 1 – 3. Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon vastaanotot jatkuvat kouluilla ja oppilaitoksilla entiseen tapaan.

2. kerrokseen ovat sijoittuneet myös puheterapeutit sekä varhaiskasvatuksen erityisopettajat.

Perheneuvola ja lapsi- ja perhesosiaalityö (ent. lastensuojelu) ovat muuttaneet Naarajärveltä Kanttilasta kantakaupunkiin aluesairaalan entisiin tiloihin 3. kerrokseen.

Kulku molempiin kerroksiin tapahtuu terveyskeskuksen pääovien kautta käyttämällä kahvila Cafe Sistersin ja laboratorion väliin jäävää hissiä. Puhelinnumerot säilyvät entisellään.