Palaute
x

Anna palautetta

Anna meille palautetta

* Pakollinen kenttä
Valikko

Kotisairaala

Kotisairaalan asiakkaat tulevat pääasiassa ensiavusta, lääkärin vastaanotolta, osastoilta, kotihoidosta tai suoraan toisesta sairaalasta.


KOTISAIRAALA

Kotisairaalassa hoidetaan pääasiassa infektiopotilaita, esim. lievä keuhkokuume, ylähengitystietulehdukset, virtsatietulehdukset, ihotulehdukset eli ”ruusut”. Lisäksi hoidetaan myös matalat trombit eli alaraajojen laskimotukokset, suonensiäinen nesteytys kuivumistilanteissa sekä diabeteksen tasapainotus. Myös saattohoito ja haavanhoidot kuuluvat kotisairaalan palveluihin.

Päivystyspoliklinikan lääkärillä on hoidollinen vastuu kotisairaalan asiakkaista. Vaihtoehtoisesti lähettävä lääkäri voi ottaa kokonaisvastuun asiakkaan hoidosta esim. saattohoitoasiakkaan kohdalla.

Kotisairaalaan voi ilmoittaa esim. toisesta sairaalasta suoraan suonensisäiset antibioottihoidot, vaativammat haavahoidot, syöpäpotilaiden hoidot, saattohoidot tai vaativat kotiutukset. Kotisairaala toimii 24h/vrk:ssa.
Sairaanhoitaja on työssä 7–21.30 välisen ajan jonka jälkeen puhelut siirretään yöpartion lähihoitajalle. Ensihoitoyhteistyötä on toteutettu mm. öiseen aikaan.

Poliklinikan lääkäri, virka-aikana arkisin, puh. 044 368 6798
Kotisairaala, puh. 044 368 6830
Yöpartio, puh. 044 588 2298.