Palaute
x

Anna palautetta

Anna meille palautetta

* Pakollinen kenttä
Valikko

Lastensuojelu

Lastensuojelun keskeisenä tehtävänä on turvata lapsen oikeus turvalliseen kasvuympäristöön, tasapainoiseen ja monipuoliseen kehitykseen sekä erityiseen suojeluun.


Pääpaino perheiden kanssa työskenneltäessä on ennaltaehkäisevässä lastensuojelussa sekä avohuollon tukitoimissa. Lastensuojelulain mukaisilla palveluilla tuetaan lasten huoltajia heidän kasvatustyössään ja toteutetaan lapsi- ja perhekohtaista lastensuojelua.

Lapsi- ja perhekohtaista lastensuojelua ovat lastensuojelutarpeen selvitys, avohuollon tukitoimet, lapsen kiireellinen sijoitus, huostaanotto ja sijaishuollon järjestäminen sekä jälkihuolto.

Lastensuojelutyössä päästään parhaisiin tuloksiin, kun perhe ottaa apua ja tukea tarvitessaan riittävän aikaisessa vaiheessa yhteyttä sosiaalityöntekijään.

Kuka tahansa voi tehdä sosiaalityöntekijälle lastensuojeluilmoituksen havaitessaan, että lapsen hoidon ja huolenpidon tarve, kehitystä vaarantavat olosuhteet tai lapsen oma käyttäytyminen edellyttävät lastensuojelun tarpeen selvittämistä.

Lastensuojelunasioita hoitaa avohuollon ja sijaishuollon työryhmissä yhteensä kuusi sosiaalityöntekijää, joiden luona asiointi tapahtuu mieluiten puhelimitse tehtävällä ajanvarauksella.

Työryhmissä asiakkaat jakautuvat sosiaalityöntekijöille lapsen sukunimen alkukirjaimen mukaan seuraavasti:

Avohuollon työryhmä
(vanhempiensa/vanhempansa luona asuvien lasten asiat)

A – H     Miia Koponen, puh. 044 787 4048
I   – L     Emmi Heikkinen, puh. 044 088 2302
M – R    Marja Pulkkinen (sij. Hanna Nykänen) puh. 044 388 3302
S – Ö     Pirjo Toivanen, puh. 044 588 2306.

Avohuollon työryhmän sosiaalityöntekijät ovat puhelimitse tavoitettavissa maanantaisin ja keskiviikosta perjantaihin puhelinaikana klo 9-10.

Sijaishuollon työryhmä
(oman kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten asiat)
A – K     puh. 044 588 2309
L – Ö     Anne Turpeinen, puh. 044 588 2307.

Lastensuojelussa työskentelee lisäksi viisi perhetyöntekijää, jotka toimivat tiiviissä yhteistyössä lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden kanssa.