Influenssarokotukset ajanvarauksella

Huom! Ajanvarauspuhelin on ruuhkautunut, toivomme kärsivällisyyttä. Aikoja on runsaasti tarjolla. Vältä ruuhka varaamalla aika sähköisesti tästä linkistä. Jos olet jättänyt takaisinsoittopyynnön sinulle soitetaan takaisin. Uutta pyyntöä ei voi jättää.

Koronatilanteen vuoksi toteutamme influenssarokotukset pääsääntöisesti ajanvarauksella. Ajanvaraus aukeaa 3.11. Lisäksi rokotuksia annetaan muun vastaanottokäynnin yhteydessä, neuvolassa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa. Näin pystymme huolehtimaan turvallisesta rokotustilanteesta. Ajan voit varata puhelimella tai verkon kautta. Rokotuksia annetaan marraskuun alusta lähtien.

Varaa aika sähköisesti

Varaa aika sähköisesti täältä.  Suosittelemme ensisijaisesti ajanvarausta verkossa. Aikaa varataksesi tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Varaa aika puhelimitse 

Ajan rokotukseen voi varata myös puhelimitse puh. 015 788 4430.  Soittoajat ovat ti-pe klo 9-13.

Kun tulet rokotukseen

Tulethan rokotukseen vain terveenä. Ota mukaasi Kela- tai neuvolakortti. Pukeudu/pue lapsi niin, että rokottaminen onnistuu sujuvasti. Huolehdi hyvästä käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä.

Kuumeinen infektio on este rokottamiselle.

Lasten ja raskaana olevien rokotukset

  • raskaana olevien rokotukset äitiysneuvolakäynnin yhteydessä
  • 6 kuukautta–6 vuotta ja alle 9-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien lapsien rokotukset sähköisellä tai puhelinajanvarauksella tai omalta lastenneuvolan/koulun terveydenhoitajalta vastaanoton yhteydessä
  • yli 9-vuotiaiden rokotukset joukkorokotuspäivinä varaamalla aika sähköisesti tai puhelimitse sekä kouluterveydenhoitajilta vastaanoton yhteydessä

Riskiryhmät, jotka saavat rokotuksen maksutta:

  • Lasta odottavat perheet
  • 6 kuukautta täyttäneet, alle 7-vuotiaat lapset ja heidän perheensä
  • 65 vuotta täyttäneet
  • Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • Vakavalle influenssalle alttiiden kanssa asuvat tai muuten säännöllisesti tekemisissä olevat
  • Varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja naiset
  • Sosiaali- ja terveyshuollon sekä lääkehuollon henkilöstö

Muut kuntalaiset voivat halutessaan hankkia rokotteen itse lääkärin antamalla reseptillä apteekista. Jos tarvitset rokotereseptin, ole yhteydessä ajanvarauspuhelimeen 015 788 4430.

Jos haluat lisäksi pneumokokkirokotteen:

Pyydä resepti pneumokokkirokotteeseen soittamalla aikaa influenssarokotukseen puhelinnumerosta 015 788 4430. Soittoajat ajanvarauspuhelimeen ovat ti-pe klo 9-13.  Osta rokote apteekista. Ota rokote mukaan influenssarokotukseen.  Näin saat sekä influenssa- että pneumokokkirokotteen yhdellä kertaa.

Rokotus on paras tapa suojautua influenssalta ja sen jälkitaudeilta. Rokotuksen antama suoja muodostuu noin kahdessa viikossa.