Palaute
x

Anna palautetta

Anna meille palautetta

* Pakollinen kenttä
Valikko

Kaupungin nuorten kesätyöt ja kesätyösetelit

Etsitkö kesätöitä?

Pieksämäen kaupungin nuorten 2019 kesätyöpaikkojen haku on 11.2. – 11.3.

Kaupungin kesätöitä voivat hakea 16 – 20 -vuotiaat (1999 – 2003 -syntyneet) pieksämäkeläiset nuoret.

Jätä hakemuksesi Kuntarekryssä.

Haku aukeaa 11.2. klo 8.00.

Lisätietoja: Pieksämäen nuorisotoimi
Erityisnuorisotyöntekijä Pia Niilo-Rämä
pia.niilo-rama(a)pieksamaki.fi
puh. 0445883419

 

Kesätyösetelit

Pieksämäen kaupunki myöntää tänä vuonna 25 kappaletta 400 euron arvoisia kesätyöseteleitä. Kesätyösetelin idea on, että nuori etsii itse työpaikan yrityksestä ennen kesätyösetelin hakua. Kesätyöseteli maksetaan opiskelijan palkkaavalle työnantajalle. Työaika on oltava vähintään 30h/viikko ja työsuhteen on kestettävä vähintään 4 viikkoa. Kesätyösetelin myöntämisen ehto on, että työnantaja tarjoaa nuorelle mielekästä, esim. oman opiskeltavan alan työtä. Työnantajana voi olla Pieksämäellä toimiva yritys. Kesätyösetelit ovat nuorten haettavissa 11.3. – 25.3.2019 ja ne myönnetään hakuehdot täyttävien hakemusten saapumisjärjestyksessä. Lomake avautuu Po1ntin sivuille haun alettua. Kesätyöseteli ja siihen liittyvät lomakkeet postitetaan yritykseen. Kesätyösetelin myöntämisen jälkeen nuori ja työnantaja täyttävät yhdessä kesätyösopimuksen. Allekirjoitettu sopimus palautetaan Pieksämäen kaupungin nuorisotoimeen kaksi viikkoa kesätyösetelin myöntämisen jälkeen, kesätyösetelipäätökset ilmoitetaan viikolla 13 ja lomakkeet postitetaan päätöksen jälkeen yritykselle.

 

Kuka on oikeutettu kesätyöseteliin?

– 16 – 20 -vuotias (1999 – 2003 syntyneet)

– ammattiin opiskeleva tai lukiossa opiskeleva (oppilaitoksen kirjoilla ja opiskelu jatkuu syksyllä 2019 samassa oppilaitoksessa) tai keväällä 2019 ammattiin valmistuva tai ylioppilaaksi kirjoittava nuori

– pieksämäkeläinen (kirjoilla Pieksämäellä 1.1.2019)

Tuki maksetaan työnantajalle palkan maksun jälkeen, ei nuorelle. Kopio kesätyösopimuksesta ja tukipäätös postitetaan sekä työnantajalle että työntekijälle.

Jos kesätyöseteliä ei voida myöntää, sekä työnantajaan että työntekijään ollaan yhteydessä. Tällöin kesätyöseteli ei ole voimassa.

Palkkaus

Palkan on oltava alan työehtosopimusten mukainen huomioon ottaen nuorten työntekijöiden alakohtainen palkkahinnoittelu. Työntekijälle on myös suoritettava työehtosopimuksen tai työaikalain mukaisesti erillinen korvaus ylityöstä tai lisätyöstä sekä maksettava normaalit ilta-, yö-, lauantai-, sunnuntai- ja pyhälisät.

Työntekijä ja työnantaja voivat sopia työsuhteen alkaessa, pitääkö työntekijä lomapäivät vuosilomana vai maksetaanko ne lomakorvauksena. Oman kulkuneuvon käytöstä työajoihin on maksettava kilometrikorvausta.

Työsuhteen päätyttyä

Työnantaja antaa työsuhteen päätyttyä työntekijälle työtodistuksen. Kesätyötuki maksetaan takautuvasti työnantajan tilille, kun tarvittavat tositteet on toimitettu henkilöstöhallintoon LATOMO:n Päivi Nykäselle. Työnantajan on tehtävä kesätyötuen tilitys kuukauden kuluessa työsopimuksen päättymisestä.

 

Lisätietoja kesätyösetelistä:
Erityisnuorisotyöntekijä Pia Niilo-Rämä
pia.niilo-rama(a)pieksamaki.fi
0445883419