Koronatilanne Pieksämäellä on rauhallinen

Koronatilanne Pieksämäellä on edelleen rauhallinen. Paikkakunnalla on muualla todetun tartunnan vuoksi yksi henkilö eristyksessä ja muutama henkilö karanteenissa liittyen tähän tartuntaan tai muihin ketjuihin Itä- ja Keski-Suomen alueella. Pieksämäen ABC:n ja jäähallin altistumiset ovat poikineet vain yksittäisiä yhteydenottoja terveyskeskuksen vastaanottojen puhelimeen. Juuri näihin altistumisiin liittyviä tartuntoja ei toistaiseksi ole Pieksämäeltä löytynyt.
Jos sinulla on tieto mahdollisesta altistumisesta, mutta sinua ei ole virallisesti määrätty karanteeniin: vältä ylimääräisiä ihmiskontakteja sekä hakeudu testiin hyvin herkästi ja nopeasti, jos sinulle alkaa tulla oireita. Voit käydä töissä, mutta työnantajan kanssa kannattaa neuvotella, onko esimerkiksi tilapäinen etätyö mahdollista tartuntariskien minimoimiseksi. Karanteeniin tai eristykseen virallisesti määrätyt henkilöt eivät voi pääsääntöisesti poistua kotoaan kuin terveydenhuollon henkilöstön luvalla.
Noudata yleisiä ohjeita koronavirusaltistuksen välttämiseksi. Lievissäkin oireissa hakeudu testiin. Huolehdi turvaväleistä ja lataa halutessasi Koronavilkku-sovellus.

THL: koronaviruksen tarttuminen ja suojautuminen

Koronavilkun voit ladata täältä