Matkahuollon lippujärjestelmä uudistuu 1.7.21 – Vaihda matkakorttisi!

Vanhojen lippujen myynti päättyy 30.6.2021. Uudet liput tulevat myyntiin verkkoon Matkakorttikauppaan ja Matkahuollon myyntipisteisiin 1.7.2021 alkaen.

Matkahuollon lippu- ja maksujärjestelmä uudistuu. Samalla nykyiset matkakortit vaihdetaan uusiin uutta teknologiaa sisältäviin matkakortteihin.

Uudistuksen vuoksi kaikki Matkahuollon lipputuotteet siirretään uuteen järjestelmään ja vanhojen tuotteiden myynti päättyy. Vaihdos koskee kaikkia matkakortteja ja lippuja, mukaan lukien Pieksämäen kaupunkilippuja.

Toimi näin, jos matkustat matkakortilla

  1. Käytä nykyisellä matkakortillasi oleva lipputuote loppuun lipun voimassaoloaikana.
  2. Tämän jälkeen
    • Tule vaihtamaan lippusi ja matkakorttisi Matkahuoltoon. Uudesta matkakortista veloitetaan matkakorttimaksu 6,50 €, jos vanha matkakortti on yli 9 kk vanha.
    • Tai tilaa uusi lippu ja matkakortti osoitteesta https://kauppa.matkahuolto.fi. Verkkokaupasta tilatusta matkakortista peritään matkakorttimaksu 6,50 €, mutta ei muita lähetys- tai toimitusmaksuja.
    • Matkakorttikaupasta ostetulle matkakortille tulee vielä ostaa lipputuote ennen ensimmäistä tehtyä matkaa lipulla. Kausilipun voimassaolo 30pv alkaa ostohetkestä.
  3. Huomioithan, että vanhaa matkakorttia ei voi enää ladata 30.6.2021 jälkeen.
  4. Ensimmäisen oston jälkeen uuden matkakortin voi lisäladata Matkahuollon toimipisteissä, R-kioskeilla, useimmissa busseissa ja älypuhelimen Matkahuolto Bussiliput-sovelluksella, jos käytössä on Android-puhelin, jossa on NFC-lukuominaisuus.

Lisätiedot:

www.matkahuolto.fi/uusimatkakortti

https://www.matkahuolto.fi/matkustajat/bussiliput-mobiilisovellus

https://www.matkahuolto.fi/matkustajat/reitit-ja-liput-mobiilisovellus