Miljoona roskapussia -kampanja

Yle järjestää Miljoona roskapussia -kampanjan (13.4.–14.6.2023), jonka tarkoituksena on kannustaa suomalaisia keräämään ympäristöstään miljoona roskapussia kahden kuukauden aikana. Roskapussien määrää merkitään reaaliaikaisesti yle.fi/miljoonaroskapussia -sivulle päivittyvään laskuriin.

Kampanjakasvot Inka Helenius, Mikko ”Peltsi” Peltola, Anniina Valtonen, Olli Haapakangas ja Kerttu Kotakorpi. Kuva: Johanna Kannasmaa/Yle.

Kampanjaan on ilmoittautunut mukaan 130 kuntaa ja kaupunkia, joista tämä mäki on yksi. Kannustammekin kaikkia mukaan siivoustalkoisiin!

Kampanja starttaa suoralla lähetyksellä 13.4.2023 klo 20 Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa.

Haluaisitko olla mukana kampanjassa?

Kaupungin tarjoamista mahdollisuuksista kampanjan tiimoilta tiedotetaan myöhemmin lisää. Olethan siis kuulolla.

Roskia voi tietenkin myös aktiivisesti lähteä keräämään yksin tai kaverin kanssa tai esimerkiksi työporukan tai kaveriporukan kesken. Haastakaa siis rohkeasti omia työyhteisöjä tai kavereita!

Jos yhdistyksesi, seurasi tai yrityksesi haluaisi lähteä kampanjaan mukaan ja tarvitsisi lisätietoja, olethan yhteydessä viestinta@pieksamaki.fi. Jos järjestätte tempauksen omin voimin, toivoisimme myös siitä tietoa kaupungin suuntaan, jotta voimme tiedottaa asiasta. Jos julkaiset sosiaalisessa mediassa aiheeseen liittyviä julkaisuja, käytäthän aihetunnistetta #miljoonaroskapussia.

Tälle sivulle kokoamme kampanjan aikana järjestettäviä tapahtumia ja mahdollisuuksia sekä nostamme esiin kampanjaan mukaan lähteneitä pieksämäkeläisiä toimijoita.

Mukana ovat jo

  • Pieksämäen kaupungin nuorisotoimi
  • Pieksämäen kaupungin tekninen toimi
  • Pieksämäen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikatoimi
  • Jäppilän Kylät ry
  • Neuvokas Toimintakeskus

Lisätietoja

Kysy asiasta lisää viestinta@pieksamaki.fi.

Lue Ylen tiedote tästä.