Muutoksia Pieksämäen kaupungin palveluihin ajalle 2.12.-21.12.2020

Etelä-Savon sairaanhoitopiiri on eilen todennut alueen siirtyneen kiihtymisvaiheeseen. Pieksämäen kaupungin valmiusryhmä linjasi toimenpiteitä pahentuneen koronatilanteen vuoksi.
Alla olevat rajoitukset ja suositukset ovat voimassa 2.12.-21.12.2020 ajan, ellei toisin mainita.

Yleisötilaisuudet

Kaupunki ei järjestä yleisötilaisuuksia. Tämä koskee sekä sisä- että ulkotiloja. Lisäksi kaupunki kieltää tilojensa käytön yleisötapahtumiin.

Yksityistilaisuuksia suositellaan vältettäväksi, jos mahdollista.  Jos tilaisuus painavista perusteista (esim. hautajaiset) järjestetään, osallistujien määrä tulisi rajata 20 henkilöön, osallistujien tulisi käyttää maskeja koko tilaisuuden ajan ja turvavälit tulisi huomioida. Ruoka- tai juomatarjoiluja ei tulisi järjestää näissä tilaisuuksissa.

Kaupungin palvelut, liikuntatilat ja koulut

Kirjastot ovat avoinna, mutta 20 henkilön rajoituksella. Tarkemmista kirjaston toimintamuutoksista tiedotetaan erikseen.

Koulujen liikuntatilat suljetaan kaikilta koulun ulkopuolisilta käyttäjiltä. Tämä koskee kaikenikäisiä käyttäjiä, myös kaikkia urheiluseuroja.

Liikuntahallit suljetaan kaikilta muilta käyttäjiltä paitsi alle 12-vuotiailta. Maksimiosallistuja määrä on 20 henkilöä. Rajoitus koskee kaikkia liikuntahalleja eli Urheilutaloa, Kontiopuiston liikuntahallia, Virtasalmen Ojintaloa ja Jäppilän monitoimitaloa. Lasten harrastustoiminnassa on erityisesti huomioitava, että lasten huoltajat haku- ja noutotilanteissa noudattavat hygieniaohjeita, huolehtivat turvaväleistä ja käyttävät maskia kohtaamisissa.

Uimahalli suljetaan kokonaan. Hallin kaikki tilat suljetaan ja tämä koskee kaikkia asiakkaita ja käyttäjäryhmiä, myös koulujen uinninopetusta.

Jäähalli suljetaan kaikilta muilta käyttäjiltä paitsi alle 12-vuotiailta. Maksimiosallistujamäärä on 20 henkilöä.

Ulkoliikuntapaikat, joissa harrastetaan ryhmämuotoista toimintaa, ovat käytettävissä enintään 18-vuotiaille käyttäjille. Maksimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Aikuisten ryhmissä tapahtuvaa liikuntaa tulee välttää myös ulkoliikuntapaikoilla.

Nuorisotilat ovat käytössä, mutta tiloissa voi olla maksimissaan 20 henkilöä kerralla. Kaikkien yli 15-vuotiaiden tulee käyttää kasvomaskia.

Pieksämäen lukio siirtyy etäopetukseen toistaiseksi.

Kaikki Seutuopiston ryhmät siirtyvät etäopetukseen lukukauden loppuun eli 6.12. asti. Opiskelijoita tiedotetaan erikseen.

Maskisuositus

Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi kaikissa kohtaamisissa kodin ulkopuolella. Tämä koskee myös lasten vienti- ja hakutilanteita kouluista, varhaiskasvatuksesta sekä harrastustoiminnoista. Muutoinkin kaupunki painottaa nyt hygieniaohjeiden ja turvavälien merkitystä, silloin kuin kohtaamista ei voida välttää.

Pieksämäen kaupungin henkilöstöllä on voimassa etätyösuositus, jonka mukaan etätyötä voi tehdä, niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista, 5 päivää viikossa.