Matkailu

Tästä pääset Pieksämäen matkailun sivuillevisit_logo_2016

Keskeisen sijaintinsa ansiosta Pieksämäki sopii erinomaisesti tapahtumien, perhejuhlien, ryhmämatkojen, koulutusten ja kokousten järjestämiseen. Pieksämäki sijaitsee keskellä kaunista järvi-Suomea hyvien yhteyksien varrella. Järviä Pieksämäen alueella onkin jopa 417. Meille on helppo tulla eri puolilta Suomea vaikka junalla, olemmehan risteysasemapaikkakunta.

Alueen vireä tapahtumatarjonta ja monipuoliset matkailupalvelut kutsuvat Sinut ja ryhmäsi viettämään rentouttavaa lomaa, mieleenpainuvaa juhlaa tai innostavaa koulutus- tai kokouspäivää.

Harrastetapaamiset autotapahtumista isoihin koiranäyttelyihin onnistuvat meillä hienosti. Tapahtumista tunnetuin on heinäkuussa järjestettävä Big Wheels -harrasteajoneuvotapahtuma, jonka aikaan kaupungin keskustassa sijaitsevan Pieksäjärven ranta täyttyy kauniista menopeleistä. Tapahtumaa täydentävät ihanine ajan asusteineen Savo Vintage -messut Kulttuurikeskus Poleenissa.
Häkkilän Tilan kaksipäiväinen Antiikkia ja löytöjä sekä moottorirata Motoparkissa järjestettävä RADALLE.com ovat osa kesän tapahtumatarjontaa.

Upea tapahtumapaikka Pieksämäen Veturitori (Veturitori facebookissa) sijaitsee Veturitallien kupeessa rautatie- ja linja-autoaseman välittömässä läheisyydessä. Konsertit, messut, tanssit  ja muut tapahtumat onnistuvat toimivissa tiloissa. Veturitorin tapahtumien tarjoiluissa palvelee ravintola Ukko Bistro & Deli.

Kulttuurikeskus Poleeni tarjoaa vierailunne virkistykseksi konsertteja, näyttelyitä ja teatteria. Kattavat tiedot tarjonnasta www.poleeni.fi. Kesäisin kulttuuritarjontaa täydentävät tunnelmallinen Kulttuuripappila Sylvi sekä useat kesäteatterit ja tapahtumat kylillä ja kantakaupungissa.

Eri lajien urheilujoukkueille liikuntapaikkamme sopivat harjoitusleirien ja kilpailujen järjestämispaikoiksi. Tutustu liikuntapaikkoihin tarkemmin osoitteessa sport.pieksamaki.fi. Monipuolinen VedenjakajaReitistö koostuu eri mittaisista reiteistä ja on kokonaispituudeltaan 75 kilometriä, joista 40 on maastopyöräilyyn sopivia, kauniita luontoreittejä. Myös Jäppilän Kivikuru ja Paltasen esteetön suoluontopuisto ovat osa reitistöä. Melontaan sopivia reittejä on Pieksämäellä useita, tunnetuimpana myös Kangasniemen ja Mikkelin alueille ulottuva Naarajoki reitti.

Majoittua voit Partaharjussa, Wanhan Neuvolan Majatalossa, Ysimajoilla, Nikkarilassa, Teit Resortissa tai Lomatriolla. Mökkimajoitusta alueella löytyy myös runsaasti. Partaharju on tunnettu suurleirien ja puhallinmusiikkileirin järjestämispaikkana. Alue on yksi VedenjakajaReitistön lähtöpisteistä ja siellä sijaitsee myös esteetön luontopolku.

Hyvä ruoka on osa onnistunutta tilaisuutta. Pöyhölän Pappila, Ukko Bistro & Deli, gastropubi Hilpeä Hospodar, Jäppilän Kievari ja ravintola HiiliWille ovat esimerkkejä eri puolella Pieksämäkeä sijaitsevista hyvän ruoan keitaista. Itämaisia makuja tarjoavat kiinalainen ravintola Zan sekä Jen Thairuoka. Viihtyisät kahvilat ja lounaspaikat sekä kesäisin tori- ja kesäkahvilat täydentävät tarjontaa.

Tietoa Pieksämäen matkailupalveluista löydät kootusti www.visitpieksamaki.fi. Sivuilla löytyy myös tietoa Pieksämäen tapahtumista. Tapahtumatietoja on laajemmin näillä sivuilla kohdassa Tapahtumakalenteri. Tapahtumakalenteriin voit myös halutessasi ilmoittaa oman, Pieksämäellä järjestettävän tapahtumasi.

Viihtyisää vierailua Pieksämäellä!