Matkailu

Tästä pääset Pieksämäen matkailun sivuillevisit_logo_2016

Keskeisen sijaintinsa ansiosta Pieksämäki sopii erinomaisesti tapahtumien, perhejuhlien, ryhmämatkojen, koulutusten ja kokousten järjestämiseen. Pieksämäki sijaitsee keskellä kaunista järvi-Suomea hyvien yhteyksien varrella. Järviä Pieksämäen alueella onkin jopa 417. Meille on helppo tulla eri puolilta Suomea vaikka junalla, olemmehan risteysasemapaikkakunta.

Alueen vireä tapahtumatarjonta ja monipuoliset matkailupalvelut kutsuvat Sinut ja ryhmäsi viettämään rentouttavaa lomaa, mieleenpainuvaa juhlaa tai kiinnostavaa koulutus- tai kokouspäivää.

Harrastetapaamiset autotapahtumista isoihin koiranäyttelyihin onnistuvat meillä hienosti. Tapahtumista tunnetuin on heinäkuussa järjestettävä Big Wheels -harrasteautotapahtuma, jolloin kaupungin keskustassa sijaitsevan Pieksäjärven ranta täyttyy kauniista menopeleistä. Tapahtumaa täydentävät samaan aikaan ihanine ajan asusteineen Savo Vintage -messut Kulttuurikeskus Poleenissa.
Häkkilän Tilan kaksipäiväinen Antiikkia ja löytöjä sekä moottorirata Motoparkissa järjestettävä RADALLE.com ovat osa kesän tapahtumatarjontaa. Savonsolmu Beach & Blues Party on jo legendaariseksi muodostunut musiikkitapahtuma.

Eri lajien urheilujoukkueille liikuntapaikkamme sopivat harjoitusleirien ja kilpailujen järjestämispaikoiksi. Tutustu liikuntapaikkoihin tarkemmin osoitteessa sport.pieksamaki.fi. Uutuutena VedenjakajaReitistö, joka koostuu eri mittaisista reiteistä ja on kokonaispituudeltaan 75 kilometriä, joista 40 on maastopyöräilyyn sopivia, kauniita luontoreittejä.

Upea tapahtumapaikka Pieksämäen Veturitori (Veturitori facebookissa) sijaitsee Veturitallien kupeessa rautatie- ja linja-autoaseman välittömässä läheisyydessä. Konsertit, messut, tanssit  ja muut tapahtumat onnistuvat toimivissa tiloissa. Veturitalleilta löytyvät tapahtumia tarjoiluissa palveleva ravintola Ukko Bistro & Deli sekä liikunta- ja hoitopalveluja tarjoava hyvinvointiyritys Kunnonkeskus kuntosaleineen. Kangaskadun puoleisessa kauniissa piharakennuksessa toimii Parturi-Kampaamo City-Kutri.

Majoittua voit retrohotelli Savonsolmussa, Partaharjussa, Wanhan Neuvolan Majatalossa, Nikkarilassa tai Lomatriolla. Mökkimajoitusta alueella löytyy myös runsaasti. Partaharju on tunnettu suurleirien ja puhallinmusiikkileirin järjestämispaikkana. Alue on yksi VedenjakajaReitistön lähtöpisteistä ja siellä sijaitsee myös esteetön luontopolku.

Kulttuurikeskus Poleeni tarjoaa vierailunne virkistykseksi konsertteja, näyttelyitä ja teatteria. Kattavat tiedot tarjonnasta www.poleeni.fi. Kesäisin kulttuuritarjontaa täydentävät tunnelmallinen Kulttuuripappila Sylvi sekä useat kesäteatterit ja tapahtumat kylillä ja kantakaupungissa.

Hyvä ruoka on osa onnistunutta tilaisuutta. Pöyhölän Pappila, Ukko Bistro & Deli, kansanravintola Hilpeä Hospodar, Jäppilän Kievari ja ravintola HiiliWille ovat esimerkkejä eri puolella Pieksämäkeä sijaitsevista hyvän ruoan keitaista. Itämaisia makuja tarjoavat kiinalainen ravintola Zan sekä Anan Thairuoka. Viihtyisät kahvilat ja lounaspaikat sekä kesäisin tori- ja kesäkahvilat täydentävät tarjontaa.

Tietoa Pieksämäen matkailupalveluista löydät kootusti www.visitpieksamaki.fi. Sivuilla löytyy myös tietoa Pieksämäen tapahtumista. Tapahtumatietoja on laajemmin näillä sivuilla kohdassa Tapahtumakalenteri. Tapahtumakalenteriin voit myös halutessasi ilmoittaa oman, Pieksämäellä järjestettävän tapahtumasi.

Viihtyisää vierailua Pieksämäellä!

Näytä tekstisisältö.