Palaute
x

Anna palautetta

Anna meille palautetta

* Pakollinen kenttä
Valikko

Kesätyöseteli

Pieksämäen kaupunki myöntää tänä vuonna 300 euron arvoisia kesätyöseteleitä. Kesätyösetelin idea on, että nuori etsii itse työpaikan yrityksestä ennen kesätyösetelin hakua. Kesätyöseteli maksetaan opiskelijan palkkaavalle työnantajalle. Työaika on oltava vähintään 30h/viikko ja työsuhteen on kestettävä vähintään 4 viikkoa. Kesätyösetelin myöntämisen ehto on, että työnantaja tarjoaa nuorelle mielekästä, esim. oman opiskeltavan alan työtä. Työnantajana voi olla Pieksämäellä toimiva yritys. Kesätyösetelit ovat nuorten haettavissa 5.3-12.3.2018 osoitteesta http://www.po1nt.fi/fi/kunnat/pieksamaki/tyollisyys/ ja tänä vuonna ne myönnetään kaikille hakijoille, joilla hakuehdot täyttyvät. Kesätyöseteli ja siihen liittyvät lomakkeet postitetaan yritykseen. Kesätyösetelin myöntämisen jälkeen nuori ja työantaja täyttävät yhdessä kesätyösopimuksen. Allekirjoitettu sopimus palautetaan Pieksämäen kaupungin nuorisotoimeen ennen työsuhteen alkua tukipäätöksen tekoa varten. Kesätyöseteleitä voidaan myöntää 2 kpl/yritys. Työllistyä ei voi myöskään omaan perheyritykseen vaan kesätyöpaikka on haettava muualta.

 

Kuka on oikeutettu kesätyöseteliin?

 

– 16 – 20 -vuotias (1998–2002 syntyneet)
– ammattiin opiskeleva tai lukiossa opiskeleva (oppilaitoksen kirjoilla ja opiskelu jatkuu syksyllä 2018 samassa oppilaitoksessa) tai keväällä 2018 ammattiin valmistuva tai ylioppilaaksi kirjoittava nuori
– pieksämäkeläinen (kirjoilla Pieksämäellä 1.1.2018)

 

Tuki maksetaan työnantajalle palkan maksun jälkeen, ei nuorelle. Kopio kesätyösopimuksesta ja tukipäätös postitetaan sekä työnantajalle että työntekijälle. Jos kesätyöseteliä ei voida myöntää, sekä työnantajaan että työntekijään ollaan yhteydessä. Tällöin kesätyöseteli ei ole voimassa.

 

Palkkaus
Palkan on oltava alan työehtosopimusten mukainen huomioon ottaen nuorten työntekijöiden alakohtainen palkkahinnoittelu. Työntekijälle on myös suoritettava työehtosopimuksen tai työaikalain mukaisesti erillinen korvaus ylityöstä tai lisätyöstä sekä maksettava normaalit ilta-, yö-, lauantai-, sunnuntai- ja pyhälisät.

Työntekijä ja työnantaja voivat sopia työsuhteen alkaessa, pitääkö työntekijä lomapäivät vuosilomana vai maksetaanko ne lomakorvauksena. Oman kulkuneuvon käytöstä työajoihin on maksettava kilometrikorvausta.

 

Työsuhteen päätyttyä
Työnantaja antaa työsuhteen päätyttyä työntekijälle työtodistuksen. Kesätyötuki maksetaan takautuvasti työnantajan tilille, kun tarvittavat tositteet on toimitettu henkilöstöhallintoon. Työnantajan on tehtävä kesätyötuen tilitys kuukauden kuluessa työsopimuksen päättymisestä.

 

Lisätietoja kesätyösetelistä:
Erityisnuorisotyöntekijä Pia Niilo-Rämä
pia.niilo-rama@pieksamaki.fi
0445883419