Palaute
x

Anna palautetta

Anna meille palautetta

* Pakollinen kenttä
Valikko

Avoin varhaiskasvatus / Perheiden talo

Ajankohtaista:

Leikkikerhojen ja avoimien perhekerhojen yhteistä joulujuhlaa  vietetään maanantaina 16.12.2019 klo 9.00-13.30 (talo poikkeuksellisesti avoinna vain ko. ajan). Juhlaohjelmassa on jouluisia laululeikkejä klo 9.30 sekä monenlaista tonttujen etsintää. Oma taskulamppu kannattaa ottaa mukaan. Tarjolla piparia, torttuja, glögiä ja mehua. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Lämpimästi tervetuloa!

*****

Loppuvuoden 2019 aukioloajat:

Viikolla 51 leikkikerhot, avoimet perhekerhot ja musiikkileikkikerho toimivat normaalin viikko-ohjelman mukaisesti. Perheiden talo hiljenee joululoman viettoon 21.12.2019, ja avaa ovet jälleen tiistaina 7.1.2020 (leikkikerhopäivä).  

*****

  • Avoimen varhaiskasvatuksen viikko-ohjelma on seuraava:
  • Maanantai: avoin perhekerho klo 8.30-15.30 sekä lapsiparkkitoiminta klo 9.00-11.00 (aloituspäivämäärä ilmoitetaan myöhemmin)
  • Tiistai: leikkikerhot, Keltaiset klo 8.30-11.30 ja Punaiset klo 12.30-15.30
  • Keskiviikko: leikkikerhot, Keltaiset klo 8.30-11.30 ja Punaiset klo 12.30-15.30
  • Torstai: avoin perhekerho ja perhetreffit klo 8.30-13.00
  • Perjantai: uusi musiikkileikkikerho klo 10.00-10.45. Alkaa 6.9.2019.

*****

Perheiden talon toiminta

Perheiden talon toiminta käynnistyi 1.9.2016 Pieksämäellä osoitteessa Kalevalankatu 38 (sisäänkäynti sinisestä portista). Pieksämäen kaupunki järjestää Perheiden talossa avoimen varhaiskasvatuksen palveluina leikkikerhoja ja avoimia perhekerhoja sekä erilaisia ryhmätoimintoja yhdessä yhteistoimintatahojen kanssa. Taloon voi tulla käymään aina aukioloaikoina. Lisäksi aidattu piha leikkivälineineen on käytössä. Ulkoleluvaraston avaimen saa henkilökunnalta.

Perheiden talossa työskentelee varhaiskasvatuksen opettaja sekä kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa. Lisäksi varhaiskasvatuksen palveluesimiehet Anne Peltola (Perheiden talon esimies) ja Riitta Kiviranta toimivat Perheiden talolla.                                                                                

Varhaiskasvatuksen perheohjaaja Tuula Vauhkosen työhuone sijaitsee Perheiden talolla. Varhaiskasvatuksen perheohjaus on palvelua sekä kunnallisen varhaiskasvatuksen että Perheiden talon leikkikerhojen ja avoimien perhekerhojen perheille. Perheohjaaja on tavattavissa myös torstaisin avoimessa perhekerhossa perhetreffeillä.

 

Avoimen varhaiskasvatuksen leikkikerhot

Leikkikerhot kokoontuvat tiistaisin ja keskiviikkoisin, jolloin aamupäivisin on 2-3 -vuotiaiden leikkikerhoryhmä ja iltapäivisin 2-5 –vuotiaiden leikkikerho. Leikkikerhotoiminta on hyvä vaihtoehto silloin, kun lapsi ei tarvitse päivähoitoa. Leikkikerhojen sisällöt toteutetaan varhaiskasvatussuunnitelman suuntaisesti painottaen leikkiä sekä sisällä että ulkona.

Leikkikerhoihin haetaan sähköisesti Pieksämäen kaupungin internet-sivuilla tai paperisella hakemuksella, jonka saa Perheiden talolta, päivähoitotoimistosta ja päiväkodeista. Leikkikerhon voi aloittaa myös kesken toimintakauden, mikäli vapaita kerhopaikkoja on. Lapset tuovat leikkikerhoon oman pienen välipalan, koska ruokatarjoilua ei ole. Leikkikerhot ovat lomalla koulujen loma-aikoina.

 

Avoimet perhekerhot

Maanantaisin (klo 8.30-15.30) ja torstaisin (klo 8.30-13.00) kokoontuu avoin perhekerho, johon ovat tervetulleita kaikki lapset yhdessä aikuisen kanssa. Lapsi voi siis tulla perhekerhoon isän, äidin, mummin, papan, kummin tai muun hänelle tärkeän aikuisen kanssa. Avoimeen perhekerhoon voi tulla kerhoaikana silloin kun se omaan aikatauluun sopii, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Toiminta muotoutuu kävijöiden toiveiden ja tarpeiden mukaan. 

Maanantaiaamun lapsiparkki (tauolla kesäkauden ajan!)

Avoimen perhekerhon kanssa yhtä aikaa toimii maanantaiaamuisin maksuton lapsiparkki klo 9.00-11.00. Lapsiparkki on tarkoitettu 2-5 -vuotiaille lapsille, ja huoltaja voi lapsiparkin aikana esimerkiksi käydä hoitamassa asioita tai harrastaa.  

Lapsiparkkiin tulee hakea edellisen viikon keskiviikkona klo 12.00 mennessä tekstiviestillä (p. 044 588 2800). Vastaamme tekstiviestillä mahdollisimman pian, mahtuuko ko. parkkiin vielä vai ei, sillä paikkoja on rajoitetusti. Sama lapsi voi käyttää lapsiparkkia korkeintaan kaksi (2) kertaa kuukaudessa. 

Tekstiviestissä tulee ilmoittaa:

  • toivottu lapsiparkkipäivä
  • lapsen / lasten nimet
  • lapsen / lasten iät
  • huoltajan nimi

Lapsiparkkiaikana leikimme ja pelaamme sisällä, mutta välipala ja ulkoilu eivät kuulu ohjelmaan. Mikäli lapsiparkkikerta peruuntuu henkilökunnan äkillisen poissaolon vuoksi, ilmoitamme asiasta tekstiviestillä. 

Huoltajan on hyvä aina ennen lapsiparkin alkamista varata pieni hetki, jolloin täyttää turvakorttiin tärkeät yhteystiedot. Lapsiparkki alkaa klo 9.00, mutta saapua voi jo klo 8.45 riisumaan ulkovaatteet ja käsipesuille.

Lapsiparkin jälkeen perheet voivat halutessaan jäädä yhdessä perhekerhoilemaan.

 

Musiikkileikkikerho

Perjantaisin kokoontuu uusi musiikkileikkikerho, joka on tarkoitettu lapsen ja aikuisen yhteiseksi kerhoksi. Osallitua voi jokaisella kerralla tai satunnaisesti. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita ja toiminta on maksutonta. 

 

Perheiden talon tilat

Perheiden talon tiloja käyttävät lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelevät kaupungin eri toimijat sekä yhdistykset. Pieksämäen kaupungin henkilöstö varaa tilat sähköisen varauskalenterin kautta, ja muut toimijat perheiden talon henkilökunnalta sähköpostitse (perheiden.talo@pieksamaki.fi). 

  

Mukaan toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen ovat tervetulleita kaikki pieksämäkeläiset! 

 

Yhteystiedot

 

Avoimen varhaiskasvatuksen työntekijät

p. 044 588 2800   perheiden.talo@pieksamaki.fi         

 

Varhaiskasvatuksen perheohjaaja Tuula Vauhkonen                  

p. 044 799 5535   tuula.maija.vauhkonen@pieksamaki.fi       

 

Perheiden talon esimies, varhaiskasvatuksen palveluesimies Anne Peltola     

p. 044 588 2299   anne.peltola@pieksamaki.fi                                         

 

Varhaiskasvatuksen palveluesimies Riitta Kiviranta                                               

p. 044 588 3306   riitta.kiviranta@pieksamaki.fi

 

Osoite: Kalevalankatu 38, 76100 Pieksämäki

Facebook: Perheiden talo Pieksämäki (tiedotamme ajankohtaisista tapahtumista sekä toiminnasta)