Palaute
x

Anna palautetta

Anna meille palautetta

* Pakollinen kenttä
Valikko

Avoin varhaiskasvatus / Perheiden talo

Ajankohtaista:

Perheiden talolla ei ole avoimen varhaiskasvatuksen järjestämää toimintaa kesäloma-aikana 1.-28.7.2019. Kesäloma-ajan jälkeen Perheiden talo avaa ovensa jälleen 29.7.2019, jolloin elokuussa viikolla 31 avoimet perhekerhot ovat maanantaista torstaihin (ma-ke klo 9.00-15.00 ja to 9.00-13.00).

******

Toiminta käynnistyy täydellä teholla 5.8.2019, mistä alkaen viikko-ohjelma on seuraava:

Maanantai: avoin perhekerho klo 8.30-15.30

lapsiparkkitoiminta klo 9.00-11.00 (alkaa elokuun loppupuolella)

Tiistai: leikkikerhot, Keltaiset klo 8.30-11.30 ja Punaiset klo 12.30-15.30

Keskiviikko: leikkikerhot, Keltaiset klo 8.30-11.30 ja Punaiset klo 12.30-15.30

Torstai: avoin perhekerho ja perhetreffit klo 8.30-13.00

Perjantai: uusi musiikkileikkikerho klo 10.00-10.45 (tarkka aloituspäivämäärä ei vielä tiedossa, tiedotetaan myöhemmin). Musiikkileikkikerhon on tarkoitettu lapsen ja aikuisen yhteiseksi kerhoksi, johon voi osallistua jokaisella kerralla tai satunnaisesti. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita ja toiminta on maksutonta.

******

Uutta syksyllä

Syksyllä lastenneuvolan terveydenhoitajat vierailevat avoimissa perhekerhossa kuukausittain. Myös muita asiantuntijavierailuja järjestetään syksyn aikana, esimerkiksi puheterapeutti ja kommunikaatio-ohjaaja vierailevat avoimissa perhekerhoissa.

Kirjastotoiminta jalkautuu Perheiden talolle kerran kuukaudessa. Kirjaston informaatikko tulee aamupäivällä avoimeen perhekerhoon ja tuo mukanaan kirjoja lainattavaksi sekä esittelee uusia lapsiperheille tarkoitettuja materiaaleja. Pari kertaa kirjaston vierailujen yhteydessä järjestetään myös Verson satutunti.

Syksyllä järjestetään myös valokuvaus avoimissa perhekerhoissa sekä leikkikerhoissa.

Kaikista tapahtumista, päivämääristä ja kellonajoista tiedotamme tarkemmin lähempänä!

*****

Perheiden talon toiminta

Perheiden talon toiminta käynnistyi 1.9.2016 Pieksämäellä osoitteessa Kalevalankatu 38 (sisäänkäynti sinisestä portista). Pieksämäen kaupunki järjestää Perheiden talossa avoimen varhaiskasvatuksen palveluina leikkikerhoja ja avoimia perhekerhoja sekä erilaisia ryhmätoimintoja yhdessä yhteistoimintatahojen kanssa. Taloon voi tulla käymään aina aukioloaikoina. Lisäksi aidattu piha leikkivälineineen on käytössä. Ulkoleluvaraston avaimen saa henkilökunnalta.

Perheiden talossa työskentelee lastentarhanopettaja sekä kaksi lastenhoitajaa. Lisäksi varhaiskasvatuksen palveluesimiehet Anne Peltola (Perheiden talon esimies) ja Riitta Kiviranta toimivat Perheiden talolla.                                                                                   

Varhaiskasvatuksen perheohjaaja Tuula Vauhkosen työhuone sijaitsee Perheiden talolla. Varhaiskasvatuksen perheohjaus on palvelua sekä kunnallisen varhaiskasvatuksen että Perheiden talon leikkikerhojen ja avoimien perhekerhojen perheille. Perheohjaaja on tavattavissa myös torstaisin avoimessa perhekerhossa perhetreffeillä.

 

Avoimen varhaiskasvatuksen Leikkikerhot

Leikkikerhot kokoontuvat tiistaisin ja keskiviikkoisin, jolloin aamupäivisin on 2-vuotiaiden leikkikerhoryhmä ja iltapäivisin 3-5 –vuotiaiden leikkikerho. Leikkikerhotoiminta on hyvä vaihtoehto silloin, kun lapsi ei tarvitse päivähoitoa. Leikkikerhojen sisällöt toteutetaan varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti painottaen leikkiä sekä sisällä että ulkona.

Leikkikerhoihin haetaan sähköisesti Pieksämäen kaupungin internet-sivuilla tai paperisella hakemuksella, jonka saa Perheiden talolta, päivähoitotoimistosta ja päiväkodeista. Leikkikerhon voi aloittaa myös kesken toimintakauden, mikäli vapaita kerhopaikkoja on. Lapset tuovat leikkikerhoon oman pienen välipalan, koska ruokatarjoilua ei ole. Leikkikerhot ovat lomalla koulujen loma-aikoina.

 

Avoimet perhekerhot

Maanantaisin (klo 8.30-15.30) ja torstaisin (klo 8.30-13.00) kokoontuu avoin perhekerho, johon ovat tervetulleita kaikki lapset yhdessä aikuisen kanssa. Lapsi voi siis tulla perhekerhoon isän, äidin, mummin, papan, kummin tai muun hänelle tärkeän aikuisen kanssa. Avoimeen perhekerhoon voi tulla kerhoaikana silloin kun se omaan aikatauluun sopii, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Toiminta muotoutuu kävijöiden toiveiden ja tarpeiden mukaan. 

Maanantaiaamun lapsiparkki (tauolla kesäkauden ajan!)

Tammikuussa 2019 aloitamme kokeiluna maksuttoman lapsiparkin 2-5 -vuotiaille lapsille maanantaiaamuisin klo 9.00-11.00. Ilmoitamme aina edellisen kuukauden loppupuolella seuraavan kuukauden lapsiparkkipäivät, sillä lapsiparkkia ei välttämättä ole joka viikko.

Lapsiparkkiin tulee hakea edellisen viikon keskiviikkona klo 12.00 mennessä tekstiviestillä (p. 044 588 2800). Vastaamme tekstiviestillä mahdollisimman pian, mahtuuko ko. parkkiin vielä vai ei, sillä paikkoja on rajoitetusti. Sama lapsi voi käyttää lapsiparkkia korkeintaan kaksi (2) kertaa kuukaudessa. 

 

Tekstiviestissä tulee ilmoittaa:

-toivottu lapsiparkkipäivä

-lapsen / lasten nimet

-lapsen / lasten iät

-huoltajan nimi

Lapsiparkkiaikana leikimme ja pelaamme sisällä, mutta välipala ja ulkoilu eivät kuulu ohjelmaan. Mikäli lapsiparkkikerta peruuntuu henkilökunnan äkillisen poissaolon vuoksi, ilmoitamme asiasta tekstiviestillä. 

Huoltajan on hyvä aina ennen lapsiparkin alkamista varata pieni hetki, jolloin täyttää turvakorttiin tärkeät yhteystiedot. Lapsiparkki alkaa klo 9.00, mutta saapua voi jo klo 8.45 riisumaan ulkovaatteet ja käsipesuille.

Lapsiparkin jälkeen perheet voivat jäädä yhdessä kerhoilemaan ja osallistua ohjattuun toimintaan. Maanantaipäivien avoin perhekerho säilyy siis entisellään klo 8.30-15.30 aamun lapsiparkista huolimatta!

 

Perheiden talon tilat

Perheiden talon tiloja käyttävät lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelevät kaupungin eri toimijat sekä yhdistykset. Pieksämäen kaupungin henkilöstö varaa tilat sähköisen varauskalenterin kautta, ja muut toimijat perheiden talon henkilökunnalta sähköpostitse (perheiden.talo@pieksamaki.fi). 

  

Mukaan toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen ovat tervetulleita kaikki pieksämäkeläiset! 

 

Yhteystiedot

 

Avoimen varhaiskasvatuksen työntekijät

p. 044 588 2800   perheiden.talo@pieksamaki.fi         

 

Varhaiskasvatuksen perheohjaaja Tuula Vauhkonen                  

p. 044 799 5535   tuula.maija.vauhkonen@pieksamaki.fi       

 

Perheiden talon esimies, varhaiskasvatuksen palveluesimies Anne Peltola     

p. 044 588 2299   anne.peltola@pieksamaki.fi                                         

 

Varhaiskasvatuksen palveluesimies Riitta Kiviranta                                               

p. 044 588 3306   riitta.kiviranta@pieksamaki.fi

 

Osoite: Kalevalankatu 38, 76100 Pieksämäki

Facebook: Perheiden talo Pieksämäki (tiedotamme ajankohtaisista tapahtumista sekä toiminnasta)