Palaute
x

Anna palautetta

Anna meille palautetta

* Pakollinen kenttä
Valikko

Avoin varhaiskasvatus / Perheiden talo

 

 

 

Ajankohtaista! Perheiden talon Leikkikerhojen toimintakausi 2019-2020:

Syksyllä 2019 alkaviin Leikkikerhoihin on hakuaika  8.-21.4.2019

tiistaisin ja keskiviikkoisin 2-3 -vuotiaiden Leikkikerho ”Keltaiset” klo 8.30-11.30

tiistaisin ja keskiviikkoisin Leikkikerho ”Punaiset” klo 12.30-15.30

Leikkikerhot on tarkoitettu lapsille, joilla ei ole varhaiskasvatuspaikkaa. Hakemuksen voi tehdä sähköisesti Pieksämäen kaupungin internet-sivuilla tai paperisella hakemukselle, joita on saatavana Perheiden talolta. Leikkikerhot alkavat 6.8.2019. Lisätietoja Leikkikerhoista antavat päivähoidon ohjaaja Anne Peltola p. 044 588 2299 sekä Perheiden talon henkilökunta p. 044 588 2800.

 

Perheiden talon toiminta kesällä 2019:

Kesäkuussa Leikkikerhot ovat lomalla, mutta perheille järjestetään muuta toimintaa. Kesäkuun toiminnasta tiedotetaan Facebookissa ”Perheiden talo Pieksämäki” sekä Pieksämäen kaupungin internet-sivuilla. Perheiden talo on lomalla 1.-28.7.2019.

 

Aukioloajat 1.8.2018 alkaen:

  • maanantai – keskiviikko: klo 8.00-16.00
  • torstai: klo 8.00-13.00
  • perjantai: suljettu, ei avoimen varhaiskasvatuksen järjestämää toimintaa

 

Perheiden talon toiminta

Perheiden talon toiminta käynnistyi 1.9.2016 Pieksämäellä osoitteessa Kalevalankatu 38 (sisäänkäynti sinisestä portista). Pieksämäen kaupunki järjestää Perheiden talossa avoimen varhaiskasvatuksen palveluina leikkikerhoja ja avoimia perhekerhoja sekä erilaisia ryhmätoimintoja yhdessä yhteistoimintatahojen kanssa. Taloon voi tulla käymään aina aukioloaikoina. Lisäksi aidattu piha leikkivälineineen on käytössä. Ulkoleluvaraston avaimen saa henkilökunnalta.

Perheiden talossa työskentelee lastentarhanopettaja sekä kaksi lastenhoitajaa. Lisäksi päivähoidon ohjaajat Anne Peltola (Perheiden talon esimies) ja Riitta Kiviranta toimivat Perheiden talolla.                                                                                   

Varhaiskasvatuksen perheohjaaja Tuula Vauhkosen työhuone sijaitsee Perheiden talolla. Varhaiskasvatuksen perheohjaus on palvelua sekä kunnallisen varhaiskasvatuksen että Perheiden talon leikkikerhojen ja avoimien perhekerhojen perheille. Perheohjaaja on tavattavissa myös torstaisin avoimessa perhekerhossa perhetreffeillä.

 

Avoimen varhaiskasvatuksen Leikkikerhot

Leikkikerhot kokoontuvat tiistaisin ja keskiviikkoisin, jolloin aamupäivisin on 2-vuotiaiden leikkikerhoryhmä ja iltapäivisin 3-5 –vuotiaiden leikkikerho. Leikkikerhotoiminta on hyvä vaihtoehto silloin, kun lapsi ei tarvitse päivähoitoa. Leikkikerhojen sisällöt toteutetaan varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti painottaen leikkiä sekä sisällä että ulkona.

Leikkikerhoihin haetaan sähköisesti Pieksämäen kaupungin internet-sivuilla tai paperisella hakemuksella, jonka saa Perheiden talolta, päivähoitotoimistosta ja päiväkodeista. Leikkikerhon voi aloittaa myös kesken toimintakauden, mikäli vapaita kerhopaikkoja on. Lapset tuovat leikkikerhoon oman pienen välipalan, koska ruokatarjoilua ei ole. Leikkikerhot ovat lomalla koulujen loma-aikoina.

 

Avoimet perhekerhot

Maanantaisin (klo 8.30-15.30) ja torstaisin (klo 8.30-13.00) kokoontuu avoin perhekerho, johon ovat tervetulleita kaikki lapset yhdessä aikuisen kanssa. Lapsi voi siis tulla perhekerhoon isän, äidin, mummin, papan, kummin tai muun hänelle tärkeän aikuisen kanssa. Avoimeen perhekerhoon voi tulla kerhoaikana silloin kun se omaan aikatauluun sopii, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Toiminta muotoutuu kävijöiden toiveiden ja tarpeiden mukaan. 

 

Maanantaiaamun lapsiparkki

Tammikuussa 2019 aloitamme kokeiluna maksuttoman lapsiparkin 2-5 -vuotiaille lapsille maanantaiaamuisin klo 9.00-11.00. Ilmoitamme aina edellisen kuukauden loppupuolella seuraavan kuukauden lapsiparkkipäivät, sillä lapsiparkkia ei välttämättä ole joka viikko.

Huhtikuussa lapsiparkkiaamut ovat 1.4., 15.4. sekä 29.4. Toukokuussa lapsiparkki toteutuu ma 6.5., 13.5. ja 20.5. Kesäkuussa maanantain lapsiparkkeja ei ole.

Lapsiparkkiin tulee hakea edellisen viikon keskiviikkona klo 12.00 mennessä tekstiviestillä (p. 044 588 2800). Vastaamme tekstiviestillä mahdollisimman pian, mahtuuko ko. parkkiin vielä vai ei, sillä paikkoja on rajoitetusti. Sama lapsi voi käyttää lapsiparkkia korkeintaan kaksi (2) kertaa kuukaudessa. 

 

Tekstiviestissä tulee ilmoittaa:

-toivottu lapsiparkkipäivä

-lapsen / lasten nimet

-lapsen / lasten iät

-huoltajan nimi

Lapsiparkkiaikana leikimme ja pelaamme sisällä, mutta välipala ja ulkoilu eivät kuulu ohjelmaan. Mikäli lapsiparkkikerta peruuntuu henkilökunnan äkillisen poissaolon vuoksi, ilmoitamme asiasta tekstiviestillä. 

Huoltajan on hyvä aina ennen lapsiparkin alkamista varata pieni hetki, jolloin täyttää turvakorttiin tärkeät yhteystiedot. Lapsiparkki alkaa klo 9.00, mutta saapua voi jo klo 8.45 riisumaan ulkovaatteet ja käsipesuille.

Lapsiparkin jälkeen perheet voivat jäädä yhdessä kerhoilemaan ja osallistua ohjattuun toimintaan. Maanantaipäivien avoin perhekerho säilyy siis entisellään klo 8.30-15.30 aamun lapsiparkista huolimatta!

 

Perheiden talon tilat

Perheiden talon tiloja käyttävät lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelevät kaupungin eri toimijat sekä yhdistykset. Pieksämäen kaupungin henkilöstö varaa tilat sähköisen varauskalenterin kautta, ja muut toimijat perheiden talon henkilökunnalta sähköpostitse (perheiden.talo@pieksamaki.fi). 

  

 

 

Mukaan toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen ovat tervetulleita kaikki pieksämäkeläiset! 

 

Yhteystiedot

 

Avoimen varhaiskasvatuksen työntekijät

p. 044 588 2800   perheiden.talo@pieksamaki.fi         

 

Varhaiskasvatuksen perheohjaaja Tuula Vauhkonen                  

p. 044 799 5535   tuula.maija.vauhkonen@pieksamaki.fi       

 

Perheiden talon esimies, varhaiskasvatuksen palveluesimies Anne Peltola     

p. 044 588 2299   anne.peltola@pieksamaki.fi                                         

 

Varhaiskasvatuksen palveluesimies Riitta Kiviranta                                               

p. 044 588 3306   riitta.kiviranta@pieksamaki.fi

 

Osoite: Kalevalankatu 38, 76100 Pieksämäki

Facebook: Perheiden talo Pieksämäki (tiedotamme ajankohtaisista tapahtumista sekä toiminnasta)