Palaute
x

Anna palautetta

Anna meille palautetta

* Pakollinen kenttä
Valikko

Avoin varhaiskasvatus / Perheiden talo

Talvilomaviikon 25.2.-3.3.2019 aukiolojat:

maanantai 25.2. suljettu

tiistai 26.2. avoinna klo 9.00-19.00

keskiviikko 27.2. avoinna vain leikkikerhojen lapsille

torstai 28.2. avoinna klo 9.00-13.00

perjantai 1.3. suljettu

 

Aukioloajat 1.8.2018 alkaen:

  • maanantai – keskiviikko: klo 8.00-16.00
  • torstai: klo 8.00-13.00
  • perjantai: suljettu, ei avoimen varhaiskasvatuksen järjestämää toimintaa

 

Perheiden talon toiminta

Perheiden talon toiminta käynnistyi 1.9.2016 Pieksämäellä osoitteessa Kalevalankatu 38 (sisäänkäynti sinisestä portista). Pieksämäen kaupunki järjestää Perheiden talossa avoimen varhaiskasvatuksen palveluina leikkikerhoja ja avoimia perhekerhoja sekä erilaisia ryhmätoimintoja yhdessä yhteistoimintatahojen kanssa. Taloon voi tulla käymään aina aukioloaikoina. Lisäksi aidattu piha leikkivälineineen on käytössä. Ulkoleluvaraston avaimen saa henkilökunnalta.

Perheiden talossa työskentelee lastentarhanopettaja sekä kaksi lastenhoitajaa. Lisäksi päivähoidon ohjaajat Anne Peltola (Perheiden talon esimies) ja Riitta Kiviranta toimivat Perheiden talolla.                                                                                   

Varhaiskasvatuksen perheohjaaja Tuula Vauhkosen työhuone sijaitsee Perheiden talolla. Varhaiskasvatuksen perheohjaus on palvelua sekä kunnallisen varhaiskasvatuksen että Perheiden talon leikkikerhojen ja avoimien perhekerhojen perheille. Perheohjaaja on tavattavissa myös torstaisin avoimessa perhekerhossa perhetreffeillä.

 

Avoimen varhaiskasvatuksen Leikkikerhot

Leikkikerhot kokoontuvat tiistaisin ja keskiviikkoisin, jolloin aamupäivisin on 2-vuotiaiden leikkikerhoryhmä ja iltapäivisin 3-5 –vuotiaiden leikkikerho. Leikkikerhotoiminta on hyvä vaihtoehto silloin, kun lapsi ei tarvitse päivähoitoa. Leikkikerhojen sisällöt toteutetaan varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti painottaen leikkiä sekä sisällä että ulkona.

Leikkikerhoihin haetaan sähköisesti Pieksämäen kaupungin internet-sivuilla tai paperisella hakemuksella, jonka saa Perheiden talolta, päivähoitotoimistosta ja päiväkodeista. Leikkikerhon voi aloittaa myös kesken toimintakauden, mikäli vapaita kerhopaikkoja on. Lapset tuovat leikkikerhoon oman pienen välipalan, koska ruokatarjoilua ei ole. Leikkikerhot ovat lomalla koulujen loma-aikoina.

 

Avoimet perhekerhot

Maanantaisin (klo 8.30-15.30) ja torstaisin (klo 8.30-13.00) kokoontuu avoin perhekerho, johon ovat tervetulleita kaikki lapset yhdessä aikuisen kanssa. Lapsi voi siis tulla perhekerhoon isän, äidin, mummin, papan, kummin tai muun hänelle tärkeän aikuisen kanssa. Avoimeen perhekerhoon voi tulla kerhoaikana silloin kun se omaan aikatauluun sopii, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Toiminta muotoutuu kävijöiden toiveiden ja tarpeiden mukaan. 

 

Maanantaiaamun lapsiparkki

Tammikuussa 2019 aloitamme kokeiluna maksuttoman lapsiparkin 2-5 -vuotiaille lapsille maanantaiaamuisin klo 9.00-11.00. Ilmoitamme aina edellisen kuukauden loppupuolella seuraavan kuukauden lapsiparkkipäivät, sillä lapsiparkkia ei välttämättä ole joka viikko.

Helmikuun lapsiparkkiaamut ovat 4.2., 10.2., ja 18.2, ja maaliskuussa 4.3., 11.3., 18.3. ja 25.3.

Lapsiparkkiin tulee hakea edellisen viikon keskiviikkona klo 12.00 mennessä tekstiviestillä (p. 044 588 2800). Vastaamme tekstiviestillä mahdollisimman pian, mahtuuko ko. parkkiin vielä vai ei, sillä paikkoja on rajoitetusti. Sama lapsi voi käyttää lapsiparkkia korkeintaan kaksi (2) kertaa kuukaudessa. 

 

Tekstiviestissä tulee ilmoittaa:

-toivottu lapsiparkkipäivä

-lapsen / lasten nimet

-lapsen / lasten iät

-huoltajan nimi

Lapsiparkkiaikana leikimme ja pelaamme sisällä, mutta välipala ja ulkoilu eivät kuulu ohjelmaan. Mikäli lapsiparkkikerta peruuntuu henkilökunnan äkillisen poissaolon vuoksi, ilmoitamme asiasta tekstiviestillä. 

Huoltajan on hyvä aina ennen lapsiparkin alkamista varata pieni hetki, jolloin täyttää turvakorttiin tärkeät yhteystiedot. Lapsiparkki alkaa klo 9.00, mutta saapua voi jo klo 8.45 riisumaan ulkovaatteet ja käsipesuille.

Lapsiparkin jälkeen perheet voivat jäädä yhdessä kerhoilemaan ja osallistua ohjattuun toimintaan. Maanantaipäivien avoin perhekerho säilyy siis entisellään klo 8.30-15.30 aamun lapsiparkista huolimatta!

 

Perheiden talon tilat

Perheiden talon tiloja käyttävät lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelevät kaupungin eri toimijat sekä yhdistykset. Pieksämäen kaupungin henkilöstö varaa tilat sähköisen varauskalenterin kautta, ja muut toimijat perheiden talon henkilökunnalta sähköpostitse (perheiden.talo@pieksamaki.fi). 

  

 

 

Mukaan toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen ovat tervetulleita kaikki pieksämäkeläiset! 

 

Yhteystiedot

 

Avoimen varhaiskasvatuksen työntekijät

p. 044 588 2800   perheiden.talo@pieksamaki.fi         

 

Varhaiskasvatuksen perheohjaaja Tuula Vauhkonen                  

p. 044 799 5535   tuula.maija.vauhkonen@pieksamaki.fi       

 

Perheiden talon esimies, päivähoidon ohjaaja Anne Peltola     

p. 044 588 2299   anne.peltola@pieksamaki.fi                                         

 

Päivähoidon ohjaaja Riitta Kiviranta                                               

p. 044 588 3306   riitta.kiviranta@pieksamaki.fi

 

Osoite: Kalevalankatu 38, 76100 Pieksämäki

Facebook: Perheiden talo Pieksämäki (tiedotamme ajankohtaisista tapahtumista sekä toiminnasta)