Palaute
x

Anna palautetta

Anna meille palautetta

* Pakollinen kenttä
Valikko

Avoin varhaiskasvatus / Perheiden talo

Kesäajan toiminta ja aikataulut

Kesäkuussa 2018 aukioloajat ovat seuraavat:

  • maanantai – keskiviikko klo 9.00-15.00 
  • torstai – perjantai klo 9.00 – 13.00

Perheiden talo on poikkeuksellisesti suljettu perjantaina 8.6.2018.

Perheiden talo on lomalla (suljettu) 29.6. – 29.7.2018, mutta pihassa voi ulkoilla myös ko. aikana!

 

Uuden toimintakauden käynnistyessä elokuussa aukioloajat ovat seuraavat:

  • maanantai – keskiviikko klo 8.00-16.00
  • torstai klo 8.00-13.00
  • perjantai suljettu

 

Avoin varhaiskasvatus / Perheiden talo

 

Perheiden talon toiminta käynnistyi 1.9.2016 Pieksämäellä osoitteessa Kalevalankatu 38 (sisäänkäynti sinisestä portista). Pieksämäen kaupunki järjestää Perheiden talossa avoimen varhaiskasvatuksen palveluina lapsille ja perheille kerhoja sekä erilaisia ryhmätoimintoja yhdessä yhteistoimintatahojen kanssa. Taloon voi tulla käymään aina aukioloaikoina. Lisäksi aidattu piha leikkivälineineen on käytössä. Ulkoleluvaraston avaimen saa henkilökunnalta.

Perheiden talossa työskentelevät lastentarhanopettajat Anu Vilhunen ja Heidi Seppänen sekä lastenhoitaja Anne Oksanen. Lisäksi talon henkilökuntaan kuuluvat päivähoidon ohjaaja ja Perheiden talon esimies Anne Peltola, varhaiskasvatuksen perheohjaaja Tuula Vauhkonen sekä varhaiskasvatuksen erityisopettaja Aira Sinkkonen.

 

Avoimen varhaiskasvatuksen Leikkikerhot

Elokuusta 2018 alkaen leikkikerhot kokoontuvat tiistaisin ja keskiviikkoisin, jolloin aamupäivisin on 2-vuotiaiden leikkikerho ja iltapäivisin 3-5 –vuotiaiden leikkikerho.

Leikkikerhotoiminta on hyvä vaihtoehto silloin, kun lapsi ei tarvitse päivähoitoa. Leikkikerhojen sisällöt toteutetaan varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti painottaen leikkiä sekä sisällä että ulkona.

Leikkikerhoihin haetaan sähköisesti Pieksämäen kaupungin internet-sivuilla tai paperisella hakemuksella, jonka saa Perheiden talolta, päivähoitotoimistosta ja päiväkodeista. Leikkikerhon voi aloittaa myös kesken toimintakauden, mikäli vapaita kerhopaikkoja on. Lapset tuovat leikkikerhoon oman pienen välipalan, koska ruokatarjoilua ei ole. 

 

Avoimet perhekerhot

Tiistaisin ja torstaisin kokoontuu avoin perhekerho, johon ovat tervetulleita kaikki lapset yhdessä aikuisen kanssa. Lapsi voi siis tulla perhekerhoon isän, äidin, mummin, papan, kummin tai muun hänelle tärkeän aikuisen kanssa. Avoimeen perhekerhoon voi tulla kerhoaikana silloin kun se omaan aikatauluun sopii, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Toiminta muotoutuu kävijöiden toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Torstaisin perhekerhossa on mahdollista tavata keskustelun merkeissä varhaiskasvatuksen perheohjaaja Tuula Vauhkonen perhetreffeillä. Vuoden 2017 alusta lähtien varhaiskasvatuksen perheohjaajan työhuone on ollut Perheiden talolla.

Elokuusta 2018 alkaen viikko-ohjelma muuttuu siten, että avoimet perhekerhot ovat maanantaisin (klo 8.30-15.30) ja torstaisin (klo 8.30-13.00) ja perjantaisin Perheiden talolla ei ole avoimen varhaiskasvatuksen järjestämää toimintaa.

 

Perheiden talon tilat

Perheiden talon tiloja käyttävät lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelevät kaupungin eri toimijat sekä yhdistykset. Pieksämäen kaupungin henkilöstö varaa tilat sähköisen varauskalenterin kautta, ja muut toimijat perheiden talon henkilökunnalta sähköpostitse (perheiden.talo@pieksamaki.fi) tai käymällä paikanpäällä. 

 

  

Mukaan toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen ovat tervetulleita kaikki pieksämäkeläiset! 

 

Perheiden talon yhteystiedot

 

Päivähoidon ohjaaja                                                                     Anne Peltola 044 588 2299 anne.peltola@pieksamaki.fi

Perheiden talo                                                                               044 588 2800 perheiden.talo@pieksamaki.fi

Lastentarhanopettajat Heidi Seppänen                              heidi.seppanen@pieksamaki.fi

ja Anu Vilhunen                                                                               anu.vilhunenpieksamaki.fi

Lastenhoitaja Anne Oksanen                                                   anne.oksanen@pieksamaki.fi

Varhaiskasvatuksen perheohjaaja                                         Tuula Vauhkonen

044 7995535                                                                                 tuula.maija.vauhkonen@pieksamaki.fi

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja                                      Aira Sinkkonen

044 5882319                                                                                  aira.sinkkonen@pieksamaki.fi

 

Facebook: Perheiden talo Pieksämäki

Tiedotamme Facebook-seinällä ajankohtaisista tapahtumista sekä toiminnasta.