Palaute
x

Anna palautetta

Anna meille palautetta

* Pakollinen kenttä
Valikko

Avoin varhaiskasvatus / Perheiden talo

Aukioloajat 1.8.2018 alkaen:

  • maanantai – keskiviikko: klo 8.00-16.00
  • torstai: klo 8.00-13.00
  • perjantai: suljettu, ei avoimen varhaiskasvatuksen järjestämää toimintaa
  • Leikkikerhojen toimintakausi alkaa 7.8.2018

 

Avoin varhaiskasvatus / Perheiden talo

Perheiden talon toiminta käynnistyi 1.9.2016 Pieksämäellä osoitteessa Kalevalankatu 38 (sisäänkäynti sinisestä portista). Pieksämäen kaupunki järjestää Perheiden talossa avoimen varhaiskasvatuksen palveluina leikkikerhoja ja avoimia perhekerhoja sekä erilaisia ryhmätoimintoja yhdessä yhteistoimintatahojen kanssa. Taloon voi tulla käymään aina aukioloaikoina. Lisäksi aidattu piha leikkivälineineen on käytössä. Ulkoleluvaraston avaimen saa henkilökunnalta.

Perheiden talossa työskentelevät lastentarhanopettajat Anu Vilhunen ja Heidi Seppänen sekä lastenhoitaja Anne Oksanen. Lisäksi talon henkilökuntaan kuuluvat päivähoidon ohjaaja / Perheiden talon esimies Anne Peltola, varhaiskasvatuksen perheohjaaja Tuula Vauhkonen sekä varhaiskasvatuksen erityisopettaja Aira Sinkkonen.

 

Avoimen varhaiskasvatuksen Leikkikerhot

Leikkikerhot kokoontuvat tiistaisin ja keskiviikkoisin, jolloin aamupäivisin on 2-vuotiaiden leikkikerhoryhmä ja iltapäivisin 3-5 –vuotiaiden leikkikerho. Leikkikerhotoiminta on hyvä vaihtoehto silloin, kun lapsi ei tarvitse päivähoitoa. Leikkikerhojen sisällöt toteutetaan varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti painottaen leikkiä sekä sisällä että ulkona.

Leikkikerhoihin haetaan sähköisesti Pieksämäen kaupungin internet-sivuilla tai paperisella hakemuksella, jonka saa Perheiden talolta, päivähoitotoimistosta ja päiväkodeista. Leikkikerhon voi aloittaa myös kesken toimintakauden, mikäli vapaita kerhopaikkoja on. Lapset tuovat leikkikerhoon oman pienen välipalan, koska ruokatarjoilua ei ole. Leikkikerhot ovat lomalla koulujen loma-aikoina.

 

Avoimet perhekerhot

Maanantaisin (klo 8.30-15.30) ja torstaisin (klo 8.30-13.00) kokoontuu avoin perhekerho, johon ovat tervetulleita kaikki lapset yhdessä aikuisen kanssa. Lapsi voi siis tulla perhekerhoon isän, äidin, mummin, papan, kummin tai muun hänelle tärkeän aikuisen kanssa. Avoimeen perhekerhoon voi tulla kerhoaikana silloin kun se omaan aikatauluun sopii, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Toiminta muotoutuu kävijöiden toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Torstaisin perhekerhossa on mahdollista tavata keskustelun merkeissä varhaiskasvatuksen perheohjaaja Tuula Vauhkonen perhetreffeillä. Vuoden 2017 alusta lähtien varhaiskasvatuksen perheohjaajan työhuone on ollut Perheiden talolla.

 

Perheiden talon tilat

Perheiden talon tiloja käyttävät lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelevät kaupungin eri toimijat sekä yhdistykset. Pieksämäen kaupungin henkilöstö varaa tilat sähköisen varauskalenterin kautta, ja muut toimijat perheiden talon henkilökunnalta sähköpostitse (perheiden.talo@pieksamaki.fi). 

  

Mukaan toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen ovat tervetulleita kaikki pieksämäkeläiset! 

 

Perheiden talon yhteystiedot

 

Päivähoidon ohjaaja Anne Peltola                                                    044 588 2899 anne.peltola@pieksamaki.fi

Lastentarhanopettajat Anu Vilhunen ja Heidi Seppänen

 sekä lastenhoitaja Anne Oksanen                                                   044 588 2800 perheiden.talo@pieksamaki.fi

Varhaiskasvatuksen perheohjaaja

Tuula Vauhkonen                                                                                044 799 5535 tuula.maija.vauhkonen@pieksamaki.fi

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja Aira Sinkkonen                     044 588 2319 aira.sinkkonen@pieksamaki.fi

 

Osoite: Kalevalankatu 38, 76100 Pieksämäki

Facebook: Perheiden talo Pieksämäki (tiedotamme ajankohtaisista tapahtumista sekä toiminnasta)