Palaute
x

Anna palautetta

Anna meille palautetta

* Pakollinen kenttä
Valikko

Hakeminen päivähoitoon

Päivähoitoa voi hakea ympäri vuoden. Päivähoitohakemus on jätettävä pääsääntöisesti neljä kuukautta ennen hoitopaikan tarvetta.

Kiireellisissä tapauksissa työn tai opiskelun alkamisen vuoksi on hakemus jätettävä viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan. Yksityistä päivähoitopaikkaa on haettava suoraan yksityisistä päivähoitopaikoista.

Vuorohoito:  Hiekanpään päiväkodissa kantakaupungissa on tarjolla viikonloppu-,aamu- ja iltahoitoa sekä Maaselän päiväkodissa Naarajärvellä aamu- ja iltahoitoa. Muut päivähoitopaikat ovat auki n.klo 6.30 – 17.00. Hiekanpään päiväkodin hoitopaikat on tarkoitettu ensisijaisesti vuorohoitolapsille.

Varhaiskasvatuslaki 1.8.2016 alkaen

Oikeus 20 tuntia viikossa järjestettävään varhaiskasvatukseen Muuttuneen varhaiskasvatuslain mukaan lapsen oikeus varhaiskasvatukseen on 20 tuntia viikossa silloin kun toinen tai molemmat huoltajista ovat kotona. Pieksämäellä varhaiskasvatusta tarjotaan lapsille näissä tilanteissa perheen valinnan mukaan joko viitenä päivänä viikossa klo 8:sta 12:een, tai kolmena päivänä viikossa klo 8:n ja 16:n välisenä aikana, siten että viikkotuntimäärä on max 20 tuntia. Varhaiskasvatuslain mukaan lapselle on kuitenkin järjestettävä varhaiskasvatusta kokopäiväisesti, jos se on tarpeen lapsen kehityksen, tuen tarpeen tai perheen olosuhteiden vuoksi, tai se on muutoin lapsen edun mukaista. Huoltajat tekevät tarpeesta selvityksen lomakkeella, jonka saa päivähoitopaikasta tai kaupungin verkkosivuilta. Hoitoaika sovitaan näissä tapauksissa klo 8.00 – 16.00 välille.

Oikeus kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen Lapsella on oikeus kokopäiväiseen hoitopaikkaan, jos huoltajat työskentelevät kokoaikaisesti tai opiskelevat päätoimisesti, toimivat yrittäjinä tai ovat omassa työssä. Huoltajan jäädessä työttömäksi oikeus kokopäiväiseen hoitoon säilyy kahden kuukauden ajan.

Oikeus esiopetuksen lisäksi järjestettävään päivähoitoon Lapsella on oikeus esiopetuksen lisäksi oikeus varhaiskasvatukseen vain, jos molemmat huoltajat työskentelevät kokopäiväisesti tai opiskelevat päätoimisesti. Oikeuden esiopetukseen liittyvään varhaiskasvatukseen voi tämän lisäksi saada, jos se on tarpeen lapsen kehityksen, tuen tarpeen tai perheen olosuhteiden vuoksi, tai se on muutoin lapsen edun mukaista. Huoltajat tekevät tarpeesta selvityksen lomakkeella, jonka saa esiopetuspaikasta tai kaupungin verkkosivuilta. Hoitoaika sovitaan näissä tapauksissa klo 8.00 – 16.00 välille.

 

Sähköinen asiointi

Pieksämäellä asuva ja kaupunkiin muuttava perhe voi sähköisesti hakea lapselle kunnallista kerho- tai päivähoitopaikkaa, ilmoittautua esiopetukseen, muuttaa yhteystietoja tai irtisanoa päivähoitopaikan. Sähköisesti voi myös tehdä arvion päivähoitomaksusta.

Sähköinen päivähoitohakemus

 

Tulostettava hakemus

Jos sähköistä hakemusta ei ole mahdollista täyttää, niin päivähoitohakemuksen voi tulostaa alla olevasta linkistä. Lisäksi hakemuksia saa päiväkodeista, päivähoidon ohjaajilta ja kaupungintalon palvelupisteestä.
Hakemus palautetaan  os.päivähoidon ohjaajat, PL 125, 76101 Pieksämäki.

päivähoitohakemus 2018_pdf

 

Tuloselvitys

Uusien perheiden tulee toimittaa tuloselvityslomake liitteineen hoidon aloituskuukauden aikana tai viimeistään seuraavan kuukauden 1. päivään mennessä  varhaiskasvatuksen toimistosihteerille  Kauppakatu 1, 76100 PIEKSÄMÄKI tai a.o.päiväkotiin.

Uuden asiakkaan tuloselvityslomake

Yrittäjän tuloselvitys (PDF)

 

Lapsen erityisruokavalio

Ohje erityisruokavalioon liittyen Erityisruokavalioilmoitus liite

ja  Erityisruokavalio-ilmoitus lomake

PÄIVÄHOITOALUEET

Kantakaupunki (Harju, keskusta ja Kontiopuisto)

Päivähoidon ohjaaja Anne Peltola, p.044 588 2299

 

Naarajärvi, Tahiniemi, Jäppilä ja Virtasalmi

Päivähoidon ohjaaja Riitta Kiviranta, p.044 588 3306

 

Päivähoidon ohjaajat tavoitat yleensä Perheiden Talolta, Kalevalankatu 38, Pieksämäki. Mikäli haluat varmistaa, että ohjaaja on paikalla, sovi tapaamisesta puhelimella tai sähköpostilla.

 

VUOROHOITO

Päiväkodin johtaja Seija Lipsanen, p. 044 088 2335, apulaisjohtaja Arja Tarvonen p. 044 588 3335

 

 

ESIOPETUS

Varhaiskasvatuksen johtaja Tiina Vepsä, p.044 588 3404