Palaute
x

Anna palautetta

Anna meille palautetta

* Pakollinen kenttä
Valikko

Varhainen tuki

ERITYISPÄIVÄHOITO
Varhaiskasvatuksen tavoite on lapsen tasapainoisen kasvun, kehityksen ja oppimisen edistäminen.  Lapsen tarvitsema tuki aloitetaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tukitoimien lähtökohtana ovat vanhempien ja päivähoidon/esiopetuksen havainnot lapsen kasvusta, kehityksestä ja oppimisesta. Havainnot kirjataan lapsen varhaiskasvatussuunnitelmaan/esiopetussuunnitelmaan ja niiden pohjalta suunnitellaan yksilölliset tukitoimet.  Lapsen/ lasten tarvitseman tuen määrästä riippuen lapsiryhmää voidaan pienentää tai sijoittaa siihen lisähenkilökuntaa.

Varhaiskasvatuksen erityisopettajat  tukevat varhaiskasvatuksen henkilöstöä  sekä lasten vanhempia kasvatustyössä. He osallistuvat lapsen tarvitseman tuen arviointiin, kuntoutuksen suunnitteluun ja seurantaan yhteistyössä vanhempien, päivähoidon/esiopetuksen henkilökunnan sekä  muiden yhteistyökumppaneiden kanssa (neuvola, perheneuvola, terapeutit, alkuopetus). He työskentelevät alueensa päivähoitoyksiköissä erikseen sovittavien aikataulujen mukaan.

VARHAISKASVATUKSEN ERITYISOPETTAJAT (VEO:T)
– Outi Lamberg – Hiekanpään päiväkoti Tiitiäisten ryhmä, puh. 044-7995400, outi.lamberg@pieksamaki.fi

– Paula Hiltunen – Maaselän, Nenonpellon ja Tahiniemen päiväkodit, Naarajärven ja Harjun alueen perhepäivähoito, Harjun- Halin ja Sylvin-Sylin esiopetusryhmät, Tilhi-ryhmis Virtasalmella
puh. 0400-855757, paula.hiltunen@pieksamaki.fi, poissa 18.9.18 alkaen

– Aira Sinkkonen – Hiekanpään, Kontiopuiston päiväkodit, keskustan ja Kontiopuiston alueen perhepäivähoito , Kätzleinin ja Villa Viikarin esiopetusryhmät, Jäppilän ryhmis ja alueen perhepäivähoito, Perheiden talo.  Puh.044-5882319, aira.sinkkonen@pieksamaki.fi

 

VARHAISKASVATUKSEN PUHETERAPIA 

PUHETERAPEUTTIEN YHTEYSTIEDOT
Sähköpostiosoite: etunimi.sukunimi@pieksamaki.fi, Postiosoite: PL 101,  76101 Pieksämäki

– Riikka Härkönen Varhaiskasvatuspalvelut puh. 044 799 5694
Käyntiosoite: Tapparakatu 1-3, 2.kerros

– Venla Öster, Pieksämäen perheneuvola puh. 044 799 5340.  Poissa 26.3.18 alkaen
Käyntiosoite: Tapparakatu 1-3, 2.kerros

Katso puheterapiasta täältä.

 

VARHAISKASVATUKSEN PERHETYÖ

Varhaiskasvatuksen perhetyö on palvelua kunnallisen päivähoidon perheille. Perhetyöllä vahvistetaan perheiden arjen sujumista, vanhemmuutta ja kasvatusta. Perhetyön tavoitteet, sisältö ja kesto sovitaan kunkin perheen tarpeiden mukaan.

Perheohjaajan tavoitat päivähoitopaikkasi kautta tai ottamalla yhteyttä itse

– perheohjaaja Tuula Vauhkonen puh.044 799 5535 tai päivähoidon ohjaaja Anne Peltola puh.044-588 2299