Palaute
x

Anna palautetta

Anna meille palautetta

* Pakollinen kenttä
Valikko

Ajankohtaista


PIEKSÄMÄEN RÖNTGEN TIEDOTTAA

Pieksämäen röntgenissä on toimintaa supistettu juhannusviikolla.  Natiiviajanvarauksia on vähennetty ja torstain 21.6. ultraäänipäivä peruttu.

Kiireellisiä päivystysultraäänitutkimuksia pystytään tarvittaessa tekemään.

Pieksämäen röntgenhoitajat

********************************************************************

 

JÄPPILÄN, NAARAJÄRVEN JA VIRTASALMEN HOITAJAVASTAANOTTOJEN KESÄSULUT

Naarajärven hoitajavastaanotto on suljettu ajalla 18.06.2018 – 08.07.2018.

Jäppilän hoitajavastaanotto ja neuvola on suljettu ajalla 09.07 – 29.07.2018

Virtasalmen hoitajavastaanotto on suljettu ajalla 09.07 – 29.07.2018.

 

Sulkujen aikana asiakkaat voivat kiireellisissä asioissa ottaa yhteyttä terveyskeskukseen omaan tiimiin.
Reseptien uusimiseen on varattava viikko.

Ulkopaikkakuntalaiset hoidetaan terveyskeskuksessa ja Naarajärven, Virtasalmen ja Jäppilän hoitajavastaan-
otoilla potilaan oman terveyskeskuksen hoitosuunnitelman mukaan tai kiireellisissä tapauksissa hoidon tarpeen arvioinnin perusteella.

KOTIHOITO
toimii normaalisti.

 

********************************************************************

Mielenterveystalo.fi on osa valtakunnallista Terveyskylä-kokonaisuutta.

https://www.mielenterveystalo.fi/

*******************************************************************

DIABETESHOITAJA TIEDOTTAA

Libren sensoreissa toimitusongelmaa. Abbotilta saadun tiedon mukaan Suomeen on tullut liian vähän sensoreita kansainvälisen lisääntyneen kysynnän vuoksi. Se aiheuttaa kaupunkikohtaisia viikon-parin katkoja sensorien saatavuudessa. Ongelmien odotetaan jatkuvan koko kevään.

Teknisissä ongelmissa yhteys suoraan Abbottiin.

Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa!

*******************************************************************

TERVEYSKESKUKSEN VASTAANOTON TIIMIEN SOITTOAIKAAN MUUTOS

8.1.2018 alkaen Pieksämäen terveyskeskuksen TIIMIEN 1, 2 ja 3 SOITTOAJAT MUUTTUVAT seuraavasti:

Puhelinpalvelu on avoinna

Ma, ti ja to klo 8.00 – 15.00, takaisinsoittopyynnön voi jättää klo 14.00 saakka

Ke ja pe sekä arkipyhien aattoina klo 8.00 – 14.00, takaisinsoittopyynnön voi jättää klo 13.00 saakka

*************************************************************************************************************************

PELTOKARTANON HOITAJAVASTAANOTTO TIEDOTTAA

Olemme palanneet vastaanottotiloihimme entiselle Jäppilän terveysasemalle. Päiväkotiremontin vuoksi vastaanottotoimintamme on edelleen rajoitettua ja toimii ainoastaan ajanvarauksella!

Hoitajavastaanotto toimii ainoastaan ajanvarauksella maanantai–torstai klo 8–15 , perjantaisin klo 8–13.

Puhelin 015 788 4241 (takaisinsoitto mahdollisuus) tai puh. 044 368 6839.

Soittoajat ma-to klo 8-9 ja 13-14,  pe  klo 8-9   tai

Pieksämäen sosiaali- ja terveyspalvelukeskus

Tiimi 1, puh. 017 788 4431, soittoaika ma-to klo 8-15, pe klo 8-14

www.pieksamaki.fi

*************************************************************************************************************************

Terveysneuvontapiste VINKKI muutti 1.1.2018 alkaen ViaDian tiloihin osoitteeseen Lampolahdenkatu 8, 2 krs.
Vinkki on auki tiistaisin klo 15-15.45 välisenä aikana.


Kuvahaun tulos haulle joulukalenteri

Terveyskeskuksemme iloiset ja niin energiset liikunnan ja fysioterapian tontut ovat ahkeroineet joulukalenterin parissa.
Tule paikan päälle tai tee liikkeet työpisteesi ääressä tai kotona. Joulukalenterin luukkuja availlaan viikottain ma-pe (ei 6.12.2017) 22.12. saakka klo 11:15 sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen pääaulassa.

Luukku 1

Luukku 4
Luukku 5
Luukku 7

Luukku 11
Luukku 12
Luukku 13
Luukku 14
Luukku 15

Luukku 20
Luukku 21
Luukku 22

*********************************************************************************************

SYKSYN 2017 INFLUENSSAROKOTUKSET PIEKSÄMÄELLÄ

Pieksämäen kaupungissa influenssarokotukset annetaan keskitetysti rokotusiltoina ja -rokotuspäivinä. Influenssarokotuksen voi saada myös äitiys- ja lastenneuvolassa ja koululla terveystarkastuksen yhteydessä sekä tiimeissä hoitajavastaanoton yhteydessä. Erillisiä rokotusaikoja ei ole varattavissa.

Uusi tartuntatautilaki (1227/2016) tehostaa henkilökunnan rokotuksia potilaiden suojaksi. Se sisältää velvoitteita työntekijän ja työharjoittelussa olevan opiskelijan rokotussuojasta.Rokotustietojaan voi pyytää suoraan potilastiedon arkistosta.

http://www.pieksamaki.fi/wp-content/uploads/Omien-potilastietojen-tilaus-potilaskertomusarkistosta-2.pdf

Tiedot voi pyytää ym. lomakkeella. Ajanvarausvastaanotto (tiimit) eivät käsittele potilastietoja.

Sairauden vuoksi rokotettavia riskiryhmiä ovat: säännöllistä lääkitystä vaativa sydän- tai keuhkosairaus, krooninen aineenvaihduntasairaus (esim. diabetes), krooninen maksasairaus tai munuaisten vajaatoiminta, tauti tai hoito, joka heikentää vastustuskykyä, krooninen neurologinen sairaus tai muu vakavalle influenssalle altistava sairaus.

Maksutonta influenssarokotetta annetaan myös sairaiden, ikääntyneiden ja imeväisten lähipiirille.

Maksuttoman influenssarokotuksen saavat myös tammikuussa varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset.

Riskiryhmiin kuulumattomat voivat ottaa yhteyttä terveyskeskuksen oman tiimin hoitajavastaanottoon saadakseen rokotereseptin.

Rokotuksen sujuvuuden takia pyydämme, että rokotettavan vaatetus on sellainen, että olkavarren paljastaminen on helppoa.

Lisätietoa kausi-influenssarokotuksista saa osoitteesta https://www.thl.fi/fi/web/rokottaminen/rokotteet/kausi-influenssarokote 

*************************************************************************************************************************

Kiitos mielipiteestänne!

Äänestys sosiaali-ja terveyspalvelukeskuksen mielipidekysely aulakalusteiden väristä on päättynyt!
Teidän asiakkaiden mielestä eniten ääniä sai vaihtoehto violetti, jonka mukaisesti tulemme kalustamaan vastaanottoaulan!

************************************************************************************************************************* TERVEYSKESKUKSEN TAPPARAKADUN PUOLEISESSA PÄÄSSÄ; SISÄÄNTULOKERROKSESSA TEHDÄÄN REMONTTIA. PAHOITTELEMME REMONTIN AIHEUTTAMAA HÄIRIÖTÄ!*************************************************************************************************************************

Muuttoja ja muutoksia Pieksämäen perusturvassa 

Pieksämäen sosiaali- ja terveyspalvelukeskukseen Tapparakadulle keskitetään kuluvan vuoden aikana kaikki kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut.

Kesäaikana remontoidaan sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen 1. kerrosta, mm. pääaulaa. Remontti aiheuttaa väliaikaistiloja toiminnoillemme. Pahoittelemme remontista aiheutuvaa haittaa.

Vastaanottotoiminnassa tapahtuu myös muutoksia 19.6 alkaen. Lääkärin ja hoitajan vastaanotolla palvelee tiimitoimistojen sijaan yksi asiakaspalvelutoimisto, joka huolehtii kiireettömien asioiden hoitamisesta, kuten ajanvaraus kiireettömään hoitoon tai jatkohoidon järjestäminen.

Hoidon tarpeen arviointi tapahtuu ensisijaisesti puhelimitse tiimien numeroista. Aamupäivät kohdennetaan akuutin hoidon tarpeen arviointiin. Ei-akuutit asiat kannattaa soittaa iltapäivällä jättämällä takaisinsoittopyyntö. Oman tiimin yhteystiedot löytyvät internet-sivuiltamme.

Kiireellisen hoidon tarpeen arviointi tapahtuu kiirevastaanotolla entisen päivystyksen tiloissa, sisäänkäynti Sairaalantien kautta. Akuutit terveysongelmat hoidetaan ensisijaisesti vastaanoton akuuttiajoilla, kaikkein kiireellisimmät ohjataan päivystykselliseen hoitoon. Terveystietoja ja esimerkiksi laboratoriovastauksia voi tarkastella sekä tehdä reseptien uusimispyyntöjä www.kanta.fi -sivuston kautta, joka nopeuttaa asiointia.

Hoitoon pääsyä seurataan ja niistä tiedotetaan jatkossa internet-sivuillamme.

Sähköiset palvelut

Pieksämäellä on otettu käyttöön sosiaali- ja terveyspalvelujen sähköinen asiointi, jonka käyttöä laajennetaan vuoden 2017 aikana. Sähköinen asiointi on tarkoitettu kiireettömien terveysasioiden hoitoon. Sähköiset palvelut ovat maksuttomia.

Käytössä olevat sähköiset palvelut ovat ajanvarauksen tekstiviestimuistutus sekä laboratoriovastausten ja jatkohoitoon liittyvien ohjeiden lähettäminen tekstiviestillä. Lisäpalveluja koekäytetään parhaillaan organisaation sisällä. Tulevia palveluja ovat terveyteen liittyvien kyselylomakkeiden täyttäminen, tiettyjen vastaanottoaikojen tilaaminen, peruminen tai siirtäminen sekä hoitotarvikkeiden ja diabetesvälineiden tilaaminen.

Sähköinen asioinnin käyttö edellyttää asiakkaan suostumusta, josta voi jo sopia terveyskeskuskäynnin yhteydessä. Asiakkaana voit itse päättää, mitä sähköisen asioinnin palveluita käytät. Alaikäisen huoltajana voit täyttää valtuutuksen toisen puolesta asiointiin kirjallisena, joka viedään kyseessä olevan lapsen potilastietojärjestelmään.

Kaikki asiakkaan/asiakkaan puolesta asioivien välinen terveydenhuoltoon liittyvä viestinvälitys tallentuu potilastietojärjestelmään osaksi potilaskertomusta.

Lisätietoja palveluistamme saat päivitetyiltä internet-sivuiltamme www.pieksamaki.fi/palvelut/sosiaali-ja-terveyspalvelut/

***************************************************************************************************************************

PALVELUNEUVONTA TIEDOTTAA

Tavoitettavissa väliaikaisesti vain puhelimitse tai aikavarauksella sen aikaa, kun potilastoimistossa on remontti,
puh. 0400 855 793.

**************************************************************************************************************************

PERHEIDEN PALVELUT TIEDOTTAA

Lastenneuvola, äitiys- ja perhesuunnitteluneuvola sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuolto ovat muuttaneet aluesairaalan entisiin tiloihin, 2. kerrokseen, os. Tapparakatu 1 – 3. Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon vastaanotot jatkuvat kouluilla ja oppilaitoksilla entiseen tapaan.

2. kerrokseen ovat sijoittuneet myös puheterapeutit sekä varhaiskasvatuksen erityisopettajat.

Perheneuvola ja lapsi- ja perhesosiaalityö (ent. lastensuojelu) ovat muuttaneet Naarajärveltä Kanttilasta kantakaupunkiin aluesairaalan entisiin tiloihin 3. kerrokseen.

Kulku molempiin kerroksiin tapahtuu terveyskeskuksen pääovien kautta käyttämällä kahvila Cafe Sistersin ja laboratorion väliin jäävää hissiä. Puhelinnumerot säilyvät entisellään.