Palaute
x

Anna palautetta

Anna meille palautetta

* Pakollinen kenttä
Valikko

Starttiraha

Miten haet STARTTIRAHAA – KENELLE starttirahaa myönnetään?

Starttiraha haetaan oman alueen TE-toimistosta. Lähimmän TE-toimistosi yhteystiedot löydät osoitteesta www.te-palvelut.fi.

Starttiraha on aloittavan yrittäjän harkinnanvarainen tuki. Tietoa starttirahasta TE-toimistojen sivuilta.

Starttirahalla tuetaan uutta yrittäjää toiminnan aloitus- ja vakiintumisvaiheessa. Starttirahalla turvataan yrittäjän toimeentulo sinä aikana, jonka yritystoiminnan käynnistämisen ja vakiinnuttamisen arvioidaan kestävän. Starttiraha on saajalle henkilökohtaista, veronalaista tuloa. Starttirahaa voidaan myöntää työttömälle, työssä käyvälle, opiskelijalle ja sivutoimiselle yrittäjälle toiminnan laajentuessa päätoimiseksi sekä muulle päätoimiseen jatkuvaan yritystoimintaan ryhtyvälle.

Hakijalla on oltava riittävät valmiudet alalle ja yrittäjäksi: yrittäjäkokemus tai -koulutus, edellytykset kannattavaan yritystoimintaan, tarpeellisuus yrittäjä. Yritystoimintaa ei saa aloittaa eikä yritystä rekisteröidä ennenkuin tuen myöntämisestä on päätetty.

Starttiraha on peruspäivärahan suuruinen (32,40 euroa päivältä) ja sitä maksetaan enintään viideltä päivältä kalenteriviikossa.

Starttirahaa haetaan www.te-palvelut.fi -sivustolta löytyvältä Oma asiointi -linkin kautta. Hakemus liitteineen (liiketoimintasuunnitelma, kannattavuuslaskelma, verovelkatodistus ja muut asiantuntijan pyytämät liitteet)  jätetään sille TE-toimistolle, jossa henkilö on työnhakijana.

Päätöksen starttirahan myöntämisestä tekee oma TE-toimistosi, joka ottaa huomioon mm. alan yritysten kilpailutilanteen ja uuden yritystoiminnan tarpeen paikkakunnalla. Ennen starttirahan hakemista, ota yhteys alueesi starttiraha-asiantuntijaan. TE-toimistosta saa tietoa myös yrittäjäksi aikovien koulutusmahdollisuuksista. Starttirahan ehtona olevan yrittäjäkoulutuksen voi suorittaa starttirahajakson aikana. Myös muut organisaatiot järjestävät sopivaa koulutusta.