Palaute
x

Anna palautetta

Anna meille palautetta

* Pakollinen kenttä
Valikko

Roihu yrittäjyyshanke

ROIHU – uutta yrittäjyyttä, sukupolvenvaihdoksia ja kansainvälisiä yrityksiä Etelä-Savosta

ROIHU on maakunnallinen yrittäjyyden kehittämishanke, jonka tavoitteena on vauhdittaa yrittäjyyttä sen eri vaiheissa. Tukea ja apua tarjotaan alkavalle, toimivalle ja yrityksestään luopuvalle yrittäjälle. ROIHU tarjoaa yrittäjyysvalmennuksia ja -tapahtumia, jotka ovat innostavia, käytännönläheisiä ja maksuttomia. Niissä yrittäjä pääsee verkostoitumaan ja oppimaan toisten yrittäjien kanssa.

Pieksämäellä Roihu tarjoaa seuraavia valmennuksia:

Kipinä-valmennus yrittäjyyttä miettivälle tai oman yrittäjyyden alkutaipaleella olevalle henkilölle. Kahdeksan iltaa yrittämisen arjesta ja yrityksen perustamisesta. Sisältää kaksi henkilökohtaista sparrausta Tapu Holttisen kanssa. Valmennus täyttää starttirahan vaatimukset. Seuraava Kipinä alkaa 29.4.2019.

Roihu
-valmennus toimivalle yritykselle ja kokeneemmalle yrittäjälle koostuu kahdeksasta illasta, joissa pohditaan oman yrityksen tilaa ja etsitään keskeiset kehittämiskohteet. Sisältää kaksi henkilökohtaista sparrausta Tapu Holttisen kanssa. Seuraava Roihu 5.2.2019.

Pienyrittäjävalmennukset
ovat lyhytkestoisia valmennuksia, joissa on jokin tarpeesta noussut teema mm. Yrittäjän digitaidot, jossa on neljä iltaa henkilökohtaisten digitaitojen kehittämiseen. Keväällä 2019 on Yrittäjän hyvinvointivalmennus.

Business Breakfastit
ovat aamupalatilaisuuksia, joissa saadaan virikkeitä valitusta teemasta. Syksyllä 2018 teemana oli sijoittaminen Suur-Savon Osuuspankin kanssa toteutetussa tilaisuudessa. Keväällä 21.3. on yhteistyössä Lähi-Tapiola Savon kanssa hyvinvointiin keskittyvä aamupalatilaisuus.

Omistajanvaihdoskoulutus
tarjoaa apuja ja vinkkejä yrityskauppaa tai omistajanvaihdosta suunnitteleville yrittäjille. Syksyllä 2018 oli starttikoulutus teemasta kouluttaja Sakari Oikarisen kanssa. Keväällä 2019 on kolmen illan mittainen koulutus, jossa sukelletaan yrityskauppaan mm. arvonmäärityksen, rahoituksen ja verotuksen sekä ostajan löytymisen kautta.

Valmennusten lisäksi Roihu-hanke on mukana tapahtumissa sekä Pieksämäellä että laajemminkin maakunnassa. Aluepäällikkö Tapu Holttisen osaaminen on käytettävissä yrittäjän sparrauksissa ja konsultoinneissa. Hän on ollut yrittäjänä 20 vuotta ja toiminut yrittäjäuransa ajan erikokoisten yritysten ja yrittäjien kehittäjäkumppanina. Lisätietoa hankkeesta ja tulevista tapahtumista www.xamk.fi/roihu

Toteutusaika: 1.3.2018-30.4.2020
Toteuttajat: Päätoteuttaja Xamk, Pienyrityskeskus ja osatoteuttajina  Esedu ja SamiEdu.
Rahoittajat: Etelä-Savon ELY-keskus, ESR-rahoitus, Pieksämäen ja Savonlinnan kaupungit, Xamk, Esedu ja Samiedu
Lisätietoa: Projektipäällikkö Johanna Koponen, johanna.koponen@xam.fi, 040 4875 111