Palaute
x

Anna palautetta

Anna meille palautetta

* Pakollinen kenttä
Valikko

Roihu yrittäjyyshanke

ROIHU – uutta yrittäjyyttä, sukupolvenvaihdoksia ja kansainvälisiä yrityksiä Etelä-Savosta

ROIHU on maakunnallinen yrittäjyyden kehittämishanke, jonka tavoitteena on vauhdittaa yrittäjyyttä sen eri vaiheissa. Tukea ja apua tarjotaan niin alkavalle, toimivalle kuin yrityksestään luopuvalle yrittäjälle. Konkreettisesti ROIHU tarjoaa yrittäjyysvalmennuksia ja -tapahtumia. Tilaisuudet ovat innostavia, käytännönläheisiä ja maksuttomia ja niissä yrittäjä pääsee verkostoitumaan ja oppimaan toisten yrittäjien kanssa.

Pieksämäellä Roihu tarjoaa seuraavia valmennuksia:

Kipinä-valmennus yrittäjyyttä miettivälle tai oman yrittäjyyden alkutaipaleella olevalle henkilölle. Kahdeksan iltaa yrittämisen arjesta ja yrityksen perustamisesta. Sisältää kaksi henkilökohtaista sparrausta aluepäällikkö Tapu Holttisen kanssa. Valmennus täyttää starttirahan vaatimukset. Seuraava Kipinä alkaa 29.4.2019.

Roihu
-valmennus toimivalle yritykselle ja kokeneemmalle yrittäjälle kostuu ahdeksasta illasta, joissa pohditaan oman yrityksen tilaa ja etsitään keskeiset kehittämiskohteet. Sisältää kaksi henkilökohtaista sparrausta aluepäällikkö Tapu Holttisen kanssa. Seuraava Roihu alkaa 5.2.2019.

Pienyrittäjävalmennukset
lyhytkestoisia valmennuksia, joissa on jokin tarpeesta noussut teema mm. Yrittäjän digitaidot -valmennus, jossa neljän iltaa henkilökohtaisten digitaitojen kehittämisen. Tulossa keväällä 2019 Yrittäjän hyvinvointivalmennus, jossa keskitytään yrittäjän hyvinvointiin.

Business Breakfastit
ovat muutaman tunnin aamupalatilaisuuksia, joissa saadaan virikkeitä valitusta teemasta. Syksyllä 2018 teemana oli sijoittaminen Suur-Savon Osuuspankin kanssa toteutetussa tilaisuudessa. Keväällä 21.3.2019 on yhteistyössä Lähi-Tapiola Savon kanssa tulossa hyvinvointiin keskittyvä aamupalatilaisuus.

Omistajanvaihdoskoulutus
tarjoaa apuja ja vinkkejä yrityskauppaa tai omistajanvaihdosta suunnitteleville yrittäjille. Syksyllä 2018 oli starttikoulutus teemasta kouluttaja Sakari Oikarisen kanssa. Keväälle 2019 tulee kolmen illan mittainen koulutus, jossa sukelletaan yrityskauppaan mm. arvonmäärityksen, rahoituksen ja verotuksen sekä ostajan löytymisen kautta.

Valmennusten lisäksi Roihu-hanke on mukana erilaisissa tapahtumissa sekä Pieksämäellä että laajemminkin maakunnassa. Aluepäällikkö Tapu Holttisen osaaminen on myös käytettävissä yrittäjän sparrauksissa ja konsultoinneissa. Tapu on ollut yrittäjänä 20 vuotta ja toiminut koko yrittäjäuransa ajan erikokoisten yritysten ja yrittäjien kehittäjäkumppanina. Lisätietoa Roihu-hankkeesta ja tulevista tapahtumista osoitteessa www.xamk.fi/roihu

Toteutusaika: 1.3.2018-30.4.2020
Toteuttajat: Päätoteuttaja Xamk, Pienyrityskeskus ja osatoteuttajina  Esedu ja SamiEdu.
Rahoittajat: Etelä-Savon ELY-keskus, ESR-rahoitus, Pieksämäen ja Savonlinnan kaupungit, Xamk, Esedu ja Samiedu
Lisätietoa: Projektipäällikkö Johanna Koponen, johanna.koponen@xam.fi, 040 4875 111