Palaute
x

Anna palautetta

Anna meille palautetta

* Pakollinen kenttä
Valikko

Pieksämäen terveyskeskus vuoden laatuterveyskeskus

Valtimotautien ehkäisyn laatuverkosto valitsi kokouksessaan 13.11.2019 Pieksämäen terveyskeskuksen vuoden laatuterveyskeskukseksi.

Perusteluissa todettiin, että diabeetikoiden ja verenpainepotilaiden valtimotauteihin sairastumisen riskiä on onnistuttu vähentämään muita nopeammin ja kehitys on jatkunut hyvänä. Hoidon hyvään tulokseen ovat vaikuttaneet kaikkien riskitekijöiden samanaikaisesti toteutuva hyvä hoito.

Pieksämäen terveyskeskus on viime vuosina tehnyt erinomaista työtä saadakseen kaikki pitkäaikaissairaat hyvän hoidon piiriin. Tämä on johtanut huomattavaan potilasmäärän lisääntymiseen. Potilasmäärän kasvua on hallittu muuttamalla hoitoprosesseja. Tämä on onnistuttu tekemään siten, että hoidon kokonaiskulut ovat samaan aikaan laskeneet. Pieksämäki voi lisäksi laskea, että riskitekijöiden hyvä hoito tulee vähentämään myös sairaalahoidon tarvetta. Pieksämäki säästää pelkästään verenpainepotilaiden paremman hoidon ansiosta n. 100 000 € vuodessa sairaalakustannuksissa, kun hyvin hoidetut potilaat saavat vähemmän sydäninfarkteja ja aivohalvauksia verrattuna muuhun Suomeen. Diabeetikkojen tulokset ovat vielä tätäkin parempia.

http://beta.conmedic.fi/fi/artikkelit/pieksamaki-vuoden-2019-laatuterveyskeskus

Lehdistötiedote 2019