Korona

Pieksämäki siirtyy perusvaiheeseen – rajoituksia poistetaan ja lievennetään

Essoten alueella rauhoittuneen koronatilanteen myötä siirrymme perusvaiheeseen ja samalla rajoituksia poistetaan ja lievennetään. Käytännössä rajoitukset jatkuvat perjantaihin 23.4. saakka, jolloin Aluehallintoviraston kokoontumisrajoitus nousee kuudesta henkilöstä 20 henkilöön. Alle 20 henkilön kokoukset ja kokoontumiset ovat siis sallittuja 23.4-22.5.2021, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ja 22.2.2021 päivittämää ohjetta. Toimintoja voidaan avata noudattaen henkilörajoitusta sekä huolellista hygieniaa perjantaista 23.4. alkaen:

  • aikuisten harrastustoiminta vapautuu
  • uimahalli ja kaupungin omistamat liikuntapaikat avautuvat (katso lisätiedot liikuntapaikoista http://sport.pieksamaki.fi/)
  • nuorisotilojen toiminta vapautuu
  • Veturitori aukeaa

Etätyösuositus jää edelleen voimaan, mutta sitä suositellaan aloille, joissa se ei aiheuta kohtuutonta haittaa.

Maskien käyttöä suositellaan tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voida välttää. Turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta on hyvä huolehtia edelleen.

– Uudet virusvariantit leviävät sen verran herkästi, että turvavälit, kasvomaskit ja käsienpesu on pidettävä edelleen rutiineissa ja näiden käyttöä jopa lisättävä, kun sosiaalisten kontaktien määrä lisääntyy, kehottaa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.