Lääkäreiden ja hoitajien vastaanotot

Yhteyden asiakaspalvelijaan, hoitajaan tai lääkäriin saat nopeasti  hyvinvointialueen verkkosivuilla toimivassa chatissa.

Lisätietoja hoitajien ja lääkäreiden vastaanotosta Etelä-Savon hyvinvointialueen verkkosivuilla.

Hoitajien vastaanotoilla hoidetaan mm. haavoja, annetaan injektioita sekä hoidetaan pitkäaikaissairauksia.  Kun pitkäaikaissairautesi edellyttää määräaikaiskontrollia odota kutsukirjettä, ellei oireesi tai sairautesi hoitotasapaino ole heikentynyt merkittävästi.

Puhelimitse Pieksämäen terveyskeskuksen vastaanoton numerossa 015 788 4431. Soittoajat terveyskeskukseen ovat ma, ti ja to klo 8–14 sekä ke, pe ja arkipyhien aattona klo 8–13.

Soittoaikojen ulkopuolella tai jos tarvitset kiireellistä hoitoa, soita päivystysapuun numeroon 116 117 (24h). Henkeä uhkaavissa tilanteissa soita hätänumeroon 112.

Virtasalmella hoitajavastaanotto maanantaisin ja torstaisin. Ajanvaraus Virtasalmen hoitajalle ma ja to klo 13.00–14.00, puh. 044 3686747.
Jäppilässä hoitajavastaanotto torstaisin. Ajanvaraus terveysaseman takaisinsoittopalvelun kautta.


NEUVO-hoitajapalvelu ilman ajanvarausta vuoronumerolla klo 8–11 (Tapparakadulla)

Laboratorion ajanvaraus puhelimitse 044 717 8888 (arkisin klo 12–14) tai Islabin kotisivujen kautta: https://islab.ajanvaraus.fi/frontend/

Röntgen

Lisätietoja kuvantamispalveluista löytyy Etelä-Savon hyvinvointialueen verkkosivuilta.

Kuvantaminen on auki maanantaista lauantaihin (ma-pe klo 7.30–16, lauantaina klo 8.15–16). Sunnuntaisin kuvantaminen on suljettu. Viikolle sattuvana arkipyhänä kuvantaminen on kiinni. ’

Potilaat voivat varata aikoja tutkimuksiin numerosta 050 351 1454, ma-pe klo 8–11.


Joukkotarkastukset

Vuosittain järjestettävät ikäryhmätarkastukset ja tutkimukset. Näistä vastaa Etelä-Savon hyvinvointialue.

Seulontatutkimukset (esim. PAPA-koe, rintasyövän seulonta, raskaana olevien ultraäänitutkimukset)

Eläkeikäisten terveystarkastukset
Neuvolasta kutsutaan vuosittain 70-vuotiaat vapaaehtoiseen terveystarkastukseen.  Terveystarkastuksen lisäksi kutsutuille annetaan ravitsemus- ja liikuntaneuvontaa.
Tarkastuksen suorittaja: terveydenhoitaja, sijainti: ensiapupoliklinikan/kiirevastaanoton yläpuolella, toinen kerros (entinen 5 A).

80-vuotta täyttävien hyvinvointia edistävä ryhmätapaaminen
Pieksämäen kaupungin perusturva tarjoaa ennaltaehkäisevän ryhmätapaamisen sinä vuonna 80-vuotta täyttäville pieksämäkeläisille, jotka eivät ole säännöllisten kunnallisten sosiaali- ja terveyspalveluiden piirissä. Tapaamisen tarkoituksena on tukea ikääntyvien kotona asumista neuvonnan ja palveluohjauksen avulla. Tapaamiseen saa jokainen Pieksämäkeläinen henkilökohtaisen kutsukirjeen.


Rokotukset

Rokottaminen on tartuntatautien ehkäisyä rokotteiden avulla. Rokotteet kuuluvat terveydenhuoltopalveluihin, joista vastaa Etelä-Savon hyvinvointialue.

Lisätietoja rokotuksista Etelä-Savon hyvinvointialueen verkkosivuilla.


Ravitsemusterapeutti

Ravitsemusterapia on keskeinen osa monen sairauden hoitoa, esimerkiksi diabetes, syömishäiriöt, verenpainetauti, keliakia ja ruoka-aineallergiat. Ravitsemusterapeutilta saat ravitsemusneuvontaa sekä tarvittaessa yksilöllisten ruokavalioiden laadintaa ja seurantaa. Palvelua saa yksilöllisen tarpeen mukaan lääkärin, terveydenhoitajan, sairaanhoitajan tai fysioterapeutin lähetteellä.

Ravitsemusterapeutti Outi Saarinen, puh. 040 731 9078, outimaria.saarinen@gmail.com.


Jalkaterapia

Jalkaterapia on tarkoitettu diabeetikoille, joilla on tunto- tai verenkierron häiriöitä, aiempi jalkaterän alueen haava tai amputaatio taustalla tai reumaatikoille, joilla merkittäviä virheasentoja ja niiden seurauksena ihomuutoksia. Muille lääkärin tai hoitajan arvion perusteella.

Sinua palvelee jalkaterapeutti Taavi Kääriäinen, puh. 015 788 4295. Ajanvaraus ma-pe klo 8–9, muuna aikana takaisinsoitto.


Kriisipalvelut / kriisiryhmä

Mikäli olet tavalla tai toisella ollut osallisena järkyttävään tapahtumaan (esim. äkillinen järkyttävä tapahtuma), saat yhteyden Pieksämäen kaupungin kriisiryhmään ensiapupoliklinikan kautta numerosta 015 788 4380 ja voit pyytää yhteydenottoa kriisiryhmältä. Kriisiryhmän työntekijä ottaa yhteyttä saatuaan yhteystietosi.


Sukupuolitaudit

Sukupuolitauteihin liittyvät tutkimukset tapahtuvat omilla terveysasemilla hoitajien ja lääkäreiden kautta. Laboratorionäytteitä varten tarvitaan aina lääkärin tai hoitajan lähete. HIV-testeihin laboratorioon voi hakeutua myös ilman lähetettä. Tutkimukset ja hoito ovat tartuntatautiasetuksessa määriteltyihin sukupuolitauteihin potilaalle maksuttomia.


Tartuntataudit

Ensisijaisesti soitot terveyskeskuksen puhelinpalveluun 015 788 4431.

Tartuntatautihoitajan puh. 0400 855 626.
Huom. Pääsääntöisesti tartuntatautihoitaja ohjaa ja neuvoo, hoito tapahtuu omilla terveysasemilla.

Tartuntatautiyksikön tehtävänä on huolehtia yleisvaarallisten tartuntatautien (esim. tuberkuloosi, salmonella, shigella, A-hepatiitti, meningokokki) valvonnasta sekä tartunnalle altistuneiden kartoituksesta, tutkimuksista ja neuvonnasta taudin leviämisen ehkäisemiseksi. Tartuntatautihoitaja vastaa tehtävästä yhdessä tartuntatautilääkärin kanssa.