Terveysaseman vastaanotto

Terveysasemalla lääkäreiden ja hoitajien vastaanotolla hoidetaan ajanvarauksella kiireetöntä hoitoa tarvitsevia potilaita.

Hoitajien vastaanotoilla hoidetaan mm. haavoja, annetaan injektioita sekä hoidetaan pitkäaikaissairauksia.  Kun pitkäaikaissairautesi edellyttää määräaikaiskontrollia odota kutsukirjettä, ellei oireesi tai sairautesi hoitotasapaino ole heikentynyt merkittävästi.

Soittoaikojen ulkopuolella tai jos tarvitset kiireellistä hoitoa, soita päivystysapuun numeroon 116 117 (24h). 

Henkeä uhkaavissa tilanteissa (rintakipu, hengitysvaikeus, halvausoireet, tajuttomuus, kouristelu…) soita hätänumeroon 112.


Hoidon tarpeen arviointi tehdään terveyskeskuksen palvelukanavissa:

Puhelimitse Pieksämäen terveyskeskuksen vastaanoton numerossa 015 788 4431. Soittoajat terveyskeskukseen ovat ma, ti ja to klo 8–14 sekä ke, pe ja arkipyhien aattona klo 8–13.

  • Kaikki vastaanoton puhelut hoidetaan takaisinsoittoina.
  • Kuuntele automaattisen puhelinvastaajan viesti loppuun ja seuraa ohjeita. Soitamme teille takaisin 1–3 arkipäivän aikana.
  • Puheluista menee normaali oman operaattorin sopimuksen mukainen puhelumaksu.
  • Mikäli sinulla on salainen puhelinnumero tai Prepaid-liittymä voit jättää takaisinsoittopyynnön jättämällä ääniviestin.
  • Aamuisin puheluissa on ruuhkaa, kiireettömät asiat toivomme hoidettavan klo 10 jälkeen.

Hoitajaan voi ottaa yhteyttä myös chatin kautta, jossa hoidon tarve arvioidaan ja tarvittaessa varataan aika lääkärille. Chat palvelu löytyy osoitteesta https://etelasavonha.fi/

Terveyskeskuksessa (Tapparakadulla) palvelee arkisin NEUVO -hoitajapalvelu ilman ajanvarausta vuoronumerolla klo 8–11.

Laboratoriossa asioidessa varaa aika joko puhelimitse 044 717 8888 (arkisin klo 12–14) tai Islabin kotisivujen kautta: https://islab.ajanvaraus.fi/frontend/


Sivuterveysasemilla hoitajavastaanotto toimii ajanvarauksella:

Virtasalmella hoitajavastaanotto maanantaisin ja torstaisin. Ajanvaraus Virtasalmen hoitajalle ma ja to klo 13.00–14.00, puh. 044 3686747.
Jäppilässä hoitajavastaanotto torstaisin. Ajanvaraus terveysaseman takaisinsoittopalvelun kautta.