Neuvolat

https://www.kanta.fi/omakanta


ÄITIYS- JA LASTENNEUVOLA

Pieksämäen kaupunki, Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus, 2. kerros
Tapparakatu 1-3, 76100 Pieksämäki

Neuvolaan soittoaika on ma-pe klo 8-9 ja ma-to 13-14. Puh. 015 788 4280. Kaikki puhelut hoidetaan takaisinsoittoina.  Soittopyyntöön vastataan mahdollisimman nopeasti, viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Tiedoksi:
Vanhat neuvolan terveydenhoitajien puhelinnumerot kääntyvät uuteen puhelinnumeroon toistaiseksi, tekstiviestit eivät välity.

Puolesta asiointi (=linkki kaavakkeeseen)

Kirjaudu eTerveyspalveluun (=linkki)
Pieksämäen kaupungin eTerveyspalvelussa voit
• varata ajan lastenneuvolan terveydenhoitajalle
• siirtää tai perua varaamiasi aikoja, myös joukkoseulonta-ajat (PAPA)
• saada tekstiviestimuistutuksen ajanvarausajasta.

Sähköinen asiointi vaatii toimiakseen neuvolan asiakkuuden ja sähköisen asioinnin suostumuksen. Sähköisen asioinnin suostumuksen voit antaa palvelussa. Lapsen puolesta asiointi tulee täyttää kirjallisena ja palauttaa neuvolaan.


ÄITIYSNEUVOLA

Äitiysneuvolan tavoitteena on edistää lasta odottavien perheiden hyvinvointia ohjauksen, seulontojen ja neuvonnan avulla. Palveluita ovat yksilölliset vastaanotto- ja kotikäynnit. Neuvolasta tarjotaan varhaista vuorovaikutusta tukeva kotikäynti odotusaikana ja toinen kotikäynti lapsen syntymän jälkeen. Neuvolassa seurataan raskauden kulkua ja keskustellaan lasta odottavan perheen terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista sekä vanhemmuuteen kasvusta. Odotusaikana järjestetään yksi laaja terveystarkastus, jossa arvioidaan molempien vanhempien hyvinvointia ja tuen tarpeita. Odotusaika on koko perheen yhteinen, joten mahdollisuuksien mukaan toivomme molempien vanhempien osallistumista neuvolakäynteihin. Isyyden tunnustus ja yhteishuoltosopimus ovat mahdollisia tehdä odotusaikana neuvolassa.

Äitiysneuvolaan on hyvä olla yhteydessä ennen 7. raskausviikkoa.

Joukkoseulonta/perhesuunnitteluneuvolan terveydenhoitaja:
Puh. 015 788 4280
Soittoajat ovat ma-to klo 8-9 ja 13-14 ja pe klo 8-9.

Katso myös perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonta (=linkki)


LASTENNEUVOLA

Lastenneuvolassa seurataan lapsen kasvua ja kehitystä sekä keskustellaan perheen terveyteen, hyvinvointiin ja vanhemmuuteen liittyvistä asioista. Neuvola tukee vanhempia kasvatuksessa ja lapsen huolenpidossa sekä parisuhteen hoitamisessa. Neuvolassa on käytössä Lapset puheeksi –työmenetelmä. Perheohjaajat työskentelevät tarvittaessa perheen tukena yhteistyössä neuvolan kanssa.

Alle kouluikäiselle lapselle on vähintään 16 määräaikaistarkastusta, joista viisi tekee lääkäri yhdessä terveydenhoitajan kanssa. Neuvolassa on kolme laajaa terveystarkastusta, joissa arvioidaan koko perheen hyvinvointia ja tuen tarpeita. Lapsi saa neuvolassa rokotusohjelmaan kuuluvat rokotukset.

Lapsen sairastuessa ole hyvä ja ota yhteys terveyskeskukseen tai kiirevastaanotolle. Älä tuo sairasta lasta tai tule sairaana neuvolaan. Koronatilanteesta johtuen sinun tulee ensin soittaa terveyskeskukseen p. 015 – 788 4431 tai päivystysapunumeroon 116117 saadaksesi lisäohjeita.

Kirjaudu eTerveyspalveluun (=linkki)


Lastenneuvolan palveluja saa myös Naarajärvellä, Virtasalmella ja Jäppilässä.

Naarajärven lastenneuvola

Naarajärven lastenneuvolan vastaanotto siirtyy viikosta 32 alkaen Maaselän päiväkotikoululle. Sisäänkäynti neuvolaan 1. ja 2. luokkalaisten käyttämän pääoven kautta. Terveydenhoitajan vastaanottohuoneen löydät koulun 2. kerroksesta.

Otathan huomioon, että Maaselän päiväkotikoulu on kengätön koulu. Jätäthän ystävällisesti ulkokengät ja lastenrattaat eteiseen niille merkityille paikoille.

Naarajärven lastenneuvolan vastaanotto maanantaisin ja perjantaisin. Ajanvaraukset neuvolaan puhelinnumerosta 015 788 4280. Soittoaika on ma-pe klo 8-9 ja klo 13-14 sekä perjantaisin klo 8-9. Puhelut hoidetaan takaisinsoittoina viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Virtasalmen lastenneuvola toimii Ojintalolla osoitteessa Koulutie 12. Puh. 015 788 4280. Soittoajat ovat ma-to klo 8-9 ja 13-14 ja pe 8-9.

Jäppilän lastenneuvola toimii Monitoimitalolla osoitteessa Kirkkotie 9, 77570 Jäppilä. Puh. 015 788 4280. Soittoajat ovat ma-to klo 8-9 ja 13-14 ja pe 8-9.

Perhepalveluiden ylilääkäri Erika Rannanheimo
Perhepalvelujen tulosaluejohtaja Greta Jauhijärvi

Yksikön esimies Marja-Riitta Savolahti, puh. 040 549 5520.
Nuoriso- ja hyvinvointikoordinaattori Seija Laitinen, puh 044 088 2470.

Sähköposti: etunimi.sukunimi@pieksamaki.fi


Hyödyllisiä verkkosivuja:

https://www.essote.fi/asiakkaalle/palvelut/synnytykset/
https://www.psshp.fi/hoitopalvelut/synnytykset
https://www.perheaikaa.fi/
https://www.mll.fi/vanhemmille/
https://imetys.fi/
https://www.terveyskyla.fi/naistalo
https://neuvokasperhe.fi/
https://www.pieksamaki.fi/palvelut/sosiaali-ja-terveyspalvelut/neuvolat-1/neuvolat/