Neuvolat

https://www.kanta.fi/omakanta


********************************

ÄITIYS- JA LASTENNEUVOLA

Neuvolan yhteystiedot:
Pieksämäen kaupunki, Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus, 2. kerros
Tapparakatu 1-3, 76100 Pieksämäki

Neuvolaan soittoaika on ma-pe klo 8-9 ja ma-to klo 13-14. Puh. 015 788 4280. Voit jättää myös soittopyynnön. Soittopyyntöön vastataan mahdollisimman nopeasti, viimeistään kolmen arkipäivän kuluessa.

Tiedoksi:
Vanhat neuvolan terveydenhoitajien puhelinnumerot kääntyvät uuteen puhelinnumeroon toistaiseksi, tekstiviestit eivät välity.

Puolesta asiointi (=linkki kaavakkeeseen)

Kirjaudu eTerveyspalveluun (=linkki)
Pieksämäen kaupungin eTerveyspalvelussa voit
• varata ajan lastenneuvolan terveydenhoitajalle
• siirtää tai perua varaamiasi aikoja, myös joukkoseulonta-ajat (PAPA)
• saada tekstiviestimuistutuksen ajanvarausajasta.

Sähköinen asiointi vaatii toimiakseen neuvolan asiakkuuden ja sähköisen asioinnin suostumuksen. Sähköisen asioinnin suostumuksen voit antaa palvelussa. Lapsen puolesta asiointi tulee täyttää kirjallisena ja palauttaa neuvolaan.

 

ÄITIYSNEUVOLA

Äitiysneuvolan tavoitteena on edistää lasta odottavien perheiden hyvinvointia ohjauksen, seulontojen ja neuvonnan avulla. Palveluita ovat yksilölliset vastaanotto- ja kotikäynnit. Neuvolasta tarjotaan varhaista vuorovaikutusta tukeva kotikäynti odotusaikana ja toinen kotikäynti lapsen syntymän jälkeen. Neuvolassa seurataan raskauden kulkua ja keskustellaan lasta odottavan perheen terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista sekä vanhemmuuteen kasvusta. Odotusaikana järjestetään yksi laaja terveystarkastus, jossa arvioidaan molempien vanhempien hyvinvointia ja tuen tarpeita. Odotusaika on koko perheen yhteinen, joten mahdollisuuksien mukaan toivomme molempien vanhempien osallistumista neuvolakäynteihin. Isyyden tunnustus ja yhteishuoltosopimus ovat mahdollisia tehdä odotusaikana neuvolassa.

Äitiysneuvolaan on hyvä olla yhteydessä ennen 7. raskausviikkoa.

 

Joukkoseulonta/perhesuunnitteluneuvolan terveydenhoitaja:
Sanna-Kaisa Sepponen, puh. 015 788 4280
Soittoajat ovat ma-to klo 8-9 ja 13-14 ja pe klo 8-9.

Katso myös perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonta (=linkki)

 

LASTENNEUVOLA

Lastenneuvolassa seurataan lapsen kasvua ja kehitystä sekä keskustellaan perheen terveyteen, hyvinvointiin ja vanhemmuuteen liittyvistä asioista. Neuvola tukee vanhempia kasvatuksessa ja lapsen huolenpidossa sekä parisuhteen hoitamisessa. Neuvolassa on käytössä Lapset puheeksi –työmenetelmä. Perheohjaajat työskentelevät tarvittaessa perheen tukena yhteistyössä neuvolan kanssa.

Alle kouluikäiselle lapselle on vähintään 16 määräaikaistarkastusta, joista viisi tekee lääkäri yhdessä terveydenhoitajan kanssa. Neuvolassa on kolme laajaa terveystarkastusta, joissa arvioidaan koko perheen hyvinvointia ja tuen tarpeita. Lapsi saa neuvolassa rokotusohjelmaan kuuluvat rokotukset.

Lapsen sairastuessa ole hyvä ja ota yhteys omaan tiimiin tai akuuttivastaanotolle.

Kirjaudu eTerveyspalveluun (=linkki)


Lastenneuvolan palveluja saa myös Naarajärvellä, Virtasalmella ja Jäppilässä.

Naarajärven lastenneuvola toimii Palvelukoti Kerttulan tiloissa, Seunalantie 10 B, 76850 Naarajärvi. Terveydenhoitaja Marja-Riitta Savolahti, puh. 015 788 4256. Soittoajat ovat ma-to klo 8-9 ja 13-14 ja pe 8-9.

Virtasalmen lastenneuvola toimii toistaiseksi terveyskeskuksen neuvolassa. Terveydenhoitaja Eeva Turunen, puh. 044 787 4095. Soittoaika on arkisin kello 11-11.30. Vastaanottoa tiistaisin erikseen sovittuina päivinä.

Jäppilän lastenneuvola toimii osoitteessa Kirkkotie 16, 77570 Jäppilä. Terveydenhoitaja Soili Moilanen, puh. 015 788 4241. (Entinen Jäppilän neuvolan numero ohjautuu em numeroon)  Soittoajat ovat ma-to klo 8-9 ja 13-14 ja pe klo 8-9.

Perhepalveluiden vs. ylilääkäri Aino Rubini
Perhepalvelujen vs. tulosaluejohtaja, yksikön esimies Milla Ryynänen, puh. 040 549 5520.
Hyvinvointikoordinaattori Merja Norontaus puh. 044 368 6760.

Sähköposti: etunimi.sukunimi@pieksamaki.fi

Hyödyllisiä Internet –sivuja:

https://www.essote.fi/asiakkaalle/palvelut/synnytykset/

https://www.psshp.fi/hoitopalvelut/synnytykset

https://www.perheaikaa.fi/

https://www.mll.fi/vanhemmille/

https://imetys.fi/

https://www.terveyskyla.fi/naistalo

https://neuvokasperhe.fi/

https://www.pieksamaki.fi/palvelut/sosiaali-ja-terveyspalvelut/neuvolat-1/neuvolat/