Perhepalvelujen palveluohjaus
Kun jokin asia perheesi, lapsesi tai nuoresi tilanteessa huolestuttaa, ota ensisijaisesti yhteyttä perhepalvelujen palveluohjaukseen. Palveluohjauksen numeroon 0400 855 627 voit jättää soittopyynnön 24/7. Kaikki puhelut hoidetaan takaisinsoittona samana tai seuraavana arkipäivänä. Palveluohjaus tarjoaa ohjausta ja neuvontaa lapsiperheille suunnattuihin sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyen ja se voi sisältää kertaluontoisesti kotiin tehtäviä ohjaus- ja neuvontakäyntejä. Ohjauskäynnit voivat liittyä mm. lapsen käytökseen, vanhemmuuteen, arjen suunniteluun sekä tunnesäätelyyn. Palvelu on tarkoitettu kaikille Pieksämäen kaupungin perheille. Palveluohjaus on maksutonta.
Ota yhteyttä palveluohjaukseen esimerkiksi, kun:
- tarvitset käytännön apua kotiin
- toivot tukea kasvatukseen tai parisuhteeseen liittyen
- perheesi tarvitsee neuvoja ja tukea eron jälkeen
- olet huolissasi alaikäisen käytöksestä, kehityksestä tai mielialasta
- lapsellasi on vaikeuksia päiväkodissa, koulussa tai kaveripiirissä
- lapsellasi on pulmia puheen ja/tai kielen kehityksessä
- olet huolissasi jaksamisestasi vanhempana
- perheesi on kohdannut menetyksiä tai muita vaikeita elämäntapahtumia
- olet kohdannut perheväkivaltaa tai sen uhkaa
- sinulla on huoli jostakin perheeseesi liittyvästä asiasta, muttet tiedä, mihin ottaa yhteyttä
Mikäli sinulla tai perheelläsi on jo asiakkuus perhepalveluissa, voit ottaa suoraan yhteyttä omatyöntekijääsi tai jättää soittopyynnön sähköisen yhteydenottokaavakkeen kautta.
Halutessasi voit tehdä sähköisesti yhteydenoton sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen. Yhteydenotto aloittaa sosiaalihuollon asiakkuuden. Lasta koskeva yhteydenotto käsitellään lapsi- ja perhesosiaalityössä ja vanhempaa koskeva yhteydenotto työikäisten palveluissa.
Kiireellisissä kriisi- ja hätätilanteissa ota aina yhteyttä yleiseen hätänumeroon 112. Hätäkeskuspäivystäjä arvioi päivystyksellisen sosiaalityön tarpeen.
Äitinä ja isänä oleminen on etuoikeus: Vanhemmuudesta, lapsista ja omasta perheestä on lupa olla ylpeä, nauttia ja iloita. On myös lupa olla välillä ärtynyt, väsynyt ja heikko, hakea itselleen tukea.