Palveluseteli

Palveluseteli

Palveluseteli on yksi kuntien käytettävissä olevista palveluiden järjestämistavoista. Palvelusetelien tavoitteena on lisätä sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakkaiden valinnanvapautta, palvelujen saatavuutta ja monipuolistaa palvelujen tarjontaa.

Henkilökohtaisen avun palveluseteli

Henkilökohtaisen avun palvelusetelin voi saada vaikeavammainen henkilö, joka on oikeutettu henkilökohtaiseen apuun. Asiakkaan oikeus palveluseteliin sekä henkilökohtaisen avun määrä kartoitetaan palvelutarpeen arvioinnin yhteydessä.

Palveluseteli lisää valinnan mahdollisuuksia, kun asiakas voi itse valita palveluntuottajan myöntäjän hyväksymien palveluntuottajien joukosta. Hyväksytyt tuottajat näkyvät palveluseteliportaalissa. Portaalissa asiakas voit etsiä palveluita, vertailla palveluntuottajia, tarkistaa palvelusetelin tiedot ja seurata käytettävissä olevien palvelujen määrää.

Yrittäjälle

Pieksämäen kaupungin pääsääntöiset henkilökohtaisen avun tuottamistavat ovat työnantajamalli tai palveluseteli (Ptlk 25§ 8.5.2019)

Palveluseteliyrittäjäksi hakeutuminen tapahtuu sähköisen palvelusetelijärjestelmän avulla. Hakeminen on mahdollista ympäri vuoden. Kaikki ehdot ja kriteerit täyttävät tuottajat hyväksytään palvelusetelituottajiksi ja hyväksytyksi tulemisesta lähetetään tuottajalle ilmoitus. Palvelun tuottava yksikkö voi sijaita missä päin Suomea tahansa.

Vammaispalvelulain mukaisen henkilökohtaisen avun sääntökirja

Palveluseteliportaali löytyy osoitteesta www.palse.fi