Roihu yrittäjyyshanke

ROIHU – uutta yrittäjyyttä, sukupolvenvaihdoksia ja kansainvälisiä yrityksiä Etelä-Savosta

ROIHU on maakunnallinen yrittäjyyden kehittämishanke, jonka tavoitteena on vauhdittaa yrittäjyyttä sen eri vaiheissa. Tukea ja apua tarjotaan alkavalle, toimivalle ja yrityksestään luopuvalle yrittäjälle. ROIHU tarjoaa yrittäjyysvalmennuksia ja -tapahtumia, jotka ovat innostavia, käytännönläheisiä ja maksuttomia. Niissä yrittäjä pääsee verkostoitumaan ja oppimaan toisten yrittäjien kanssa.

Pieksämäellä Roihu tarjoaa seuraavia valmennuksia:

Syty Yrittäjäksi-valmennus yrittäjyyttä miettivälle tai oman yrittäjyyden alkutaipaleella olevalle henkilölle. Kahdeksan iltaa yrittämisen arjesta ja yrityksen perustamisesta. Sisältää kaksi henkilökohtaista sparrausta Tapu Holttisen kanssa. Valmennus täyttää starttirahan vaatimukset.

Roihu
-valmennus toimivalle yritykselle ja kokeneemmalle yrittäjälle koostuu kahdeksasta illasta, joissa pohditaan oman yrityksen tilaa ja etsitään keskeiset kehittämiskohteet. Sisältää kaksi henkilökohtaista sparrausta Tapu Holttisen kanssa.

Pienyrittäjävalmennukset
ovat lyhytkestoisia valmennuksia, joissa on jokin tarpeesta noussut teema mm. Yrittäjän digitaidot tai Yrittäjän työhyvinvoinnin ja tuottavuuden -valmennus.

Valmennusten lisäksi Roihu-hanke on mukana tapahtumissa sekä Pieksämäellä että laajemminkin maakunnassa. Aluepäällikkö Tapu Holttisen osaaminen on käytettävissä yrittäjän sparrauksissa ja konsultoinneissa. Hän on ollut yrittäjänä 20 vuotta ja toiminut yrittäjäuransa ajan erikokoisten yritysten ja yrittäjien kehittäjäkumppanina. Lisätietoa hankkeesta ja tulevista tapahtumista www.xamk.fi/roihu

Toteutusaika: 1.3.2018-30.4.2020
Toteuttajat: Päätoteuttaja Xamk, Pienyrityskeskus ja osatoteuttajina  Esedu ja SamiEdu.
Rahoittajat: Etelä-Savon ELY-keskus, ESR-rahoitus, Pieksämäen ja Savonlinnan kaupungit, Xamk, Esedu ja Samiedu
Lisätietoa: Projektipäällikkö Johanna Koponen, johanna.koponen@xam.fi, 040 4875 111