Uudistuksia kirjastossa

Maksuttomat varaukset Lumme-kirjastojen välillä

Lumme-kirjastojen asiakkaat voivat varata aineistoa maksutta koko Lumme-kirjastoverkon alueelta vuoden 2017 alusta lähtien.

Lumme-kirjastoihin kuuluvat lähikirjastoineen Mikkelin kaupunginkirjasto, Savonlinnan kaupunginkirjasto, Pieksämäen kaupunginkirjasto, Mäntyharjun kunnankirjasto, Toenperän kirjasto (Juva, Rantasalmi, Joroinen), Heinäveden kunnankirjasto, Varkauden kaupunginkirjasto ja Enonkosken kunnankirjasto.

Varattu aineisto toimitetaan asiakkaan haluamaan kirjastoon pääsääntöisesti 2-11 työpäivän aikana. Asiakkaan ei siis tarvitse enää tehdä kaukolainapyyntöä, jos aineisto löytyy Lumme-kirjastojen alueelta.

Samalla astuu voimaan sakko noutamattomista varauksista. Noutamatta jääneistä varauksista peritään 1 €/varaus. Uudistuksen myötä voit palauttaa Lumme-kirjastojen materiaalia kaikkiin Lumme-kirjastoihin, joista ne palautuvat omistajakirjastoihin.

Lainaus vain kirjastokortilla

Lumme-kirjastot ovat yhdessä sopineet, että lainaus tapahtuu vain kirjastokortilla. Lumme-kirjastoilla käy sama kortti jokaiseen kirjastoon, joten useampaa korttia ei enää tarvita. Tupla-asiakkuudet poistetaan koneellisesti 28.2.2017, minkä myötä juuri käytössäsi oleva kortti saattaa poistua, joten suosittelemme käymään kirjastolla poistattamassa ylimääräiset kortit.

 

Omatoimiaika eli itsepalveluaika Poleenin kirjastossa

Pieksämäen pääkirjasto Poleenissa aukeaa vuoden alusta alkaen arkipäivisin jo klo 9.00, sillä otamme käyttöön omatoimiajat.

Omatoimiaikana kirjastossa voi lainata ja palauttaa kirjoja itsepalveluna automaateilla, käyttää asiakastietokoneita tai esimerkiksi lukea kirjoja. Osastoilla ei välttämättä näy henkilökuntaa omatoimiaikana, joten varsinaisesta palveluajasta poiketen omatoimiaikana ei voi maksaa laskuja, hankkia kirjastokorttia tai saada opastusta henkilökunnalta.

Omatoimiajat pääkirjastossa ma – pe klo 9 – 11.