Avoin varhaiskasvatus / Perheiden talo

Ajankohtaista:

Talvilomaviikkoa vietetään Pieksämäellä 24.2.-1.3.2020. Perheiden talon leikkikerhot ja musiikkileikkikerho ovat lomalla ko. viikolla. Perheiden talo on avoinna seuraavasti:

ma 24.2. suljettu

ti 25.2. suljettu

ke 26.2. avoinna klo 9.00-15.00, lounasruoka klo 11-12 (perunamuusi ja nakit sekä jälkiruokana vesimelonitikkarit) , hinta 2 €

to 27.2. avoinna klo 9.00-15.00, klo 10 tutustumista rytmisoittimiin ja laululeikkejä Kalevalan päivän merkeissä sekä varhaiskasvatuksen perheohjaaja paikalla ’

pe 28.2. suljettu

*****

Puhtia perheille -liikuntalapsiparkki!

Kaipaatko aikaa käydä kuntosalilla, hiihtolenkillä tai vaikkapa jumpassa? Talvilomaviikon jälkeen maanantaina 2.3.2020 käynnistyy liikuntalapsiparkki, jonka aikana aikuisella on mahdollisuus panostaa omaan hyvinvointiin liikunnan merkeissä ja lapset pääsevät jumppaamaan Perheiden talolla. Maksuton liikuntalapsiparkki järjestetään maanantaisin klo 9.30-11.30, ja osallistua voivat lapset taaperoikäisestä alkaen. Ilmoittautuminen tulee tehdä tekstiviestillä (p. 044 588 2800) edellisen viikon torstaihin klo 13.00 mennessä.  Tähän asti toiminut maanantain lapsiparkki klo 9.00-11.00 jää pois uuden toiminnan alkaessa.

 

 

Avoimen varhaiskasvatuksen viikko-ohjelma on seuraava:

  • Maanantai: avoin perhekerho klo 8.30-15.30 sekä Puhtia perheille -liikuntalapsiparkki klo 9.30-11.30 (alkaa 2.3.2020)
  • Tiistai: leikkikerhot, Keltaiset klo 8.30-11.30 ja Punaiset klo 12.30-15.30
  • Keskiviikko: leikkikerhot, Keltaiset klo 8.30-11.30 ja Punaiset klo 12.30-15.30
  • Torstai: avoin perhekerho klo 8.30-13.00
  • Perjantai: uusi musiikkileikkikerho klo 10.00-10.45

*****

Perheiden talon toiminta

Perheiden talon toiminta käynnistyi 1.9.2016 Pieksämäellä osoitteessa Kalevalankatu 38 (sisäänkäynti sinisestä portista). Pieksämäen kaupunki järjestää Perheiden talossa avoimen varhaiskasvatuksen palveluina leikkikerhoja ja avoimia perhekerhoja sekä erilaisia ryhmätoimintoja yhdessä yhteistoimintatahojen kanssa. Taloon voi tulla käymään aina aukioloaikoina. Lisäksi aidattu piha leikkivälineineen on käytössä. Ulkoleluvaraston avaimen saa henkilökunnalta.

Perheiden talossa työskentelee varhaiskasvatuksen opettaja sekä kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa. Lisäksi varhaiskasvatuksen palveluesimiehet Anne Peltola (Perheiden talon esimies) ja Riitta Kiviranta toimivat Perheiden talolla.                                                                                

Varhaiskasvatuksen perheohjaaja Tuula Vauhkosen työhuone sijaitsee Perheiden talolla. Varhaiskasvatuksen perheohjaus on palvelua sekä kunnallisen varhaiskasvatuksen että Perheiden talon leikkikerhojen ja avoimien perhekerhojen perheille. Perheohjaaja on tavattavissa toisinaan torstaisin avoimessa perhekerhossa perhetreffeillä (päivät ilmoitetaan erikseen).

 

Avoimen varhaiskasvatuksen leikkikerhot

Leikkikerhot kokoontuvat tiistaisin ja keskiviikkoisin, jolloin aamupäivisin on 2-3 -vuotiaiden leikkikerhoryhmä ja iltapäivisin 2-5 –vuotiaiden leikkikerho. Leikkikerhotoiminta on hyvä vaihtoehto silloin, kun lapsi ei tarvitse päivähoitoa. Leikkikerhojen sisällöt toteutetaan varhaiskasvatussuunnitelman suuntaisesti painottaen leikkiä sekä sisällä että ulkona.

Leikkikerhoihin haetaan sähköisesti Pieksämäen kaupungin internet-sivuilla tai paperisella hakemuksella, jonka saa Perheiden talolta, päivähoitotoimistosta ja päiväkodeista. Leikkikerhon voi aloittaa myös kesken toimintakauden, mikäli vapaita kerhopaikkoja on. Lapset tuovat leikkikerhoon oman pienen välipalan, koska ruokatarjoilua ei ole. Leikkikerhot ovat lomalla koulujen loma-aikoina.

 

Avoimet perhekerhot

Maanantaisin (klo 8.30-15.30) ja torstaisin (klo 8.30-13.00) kokoontuu avoin perhekerho, johon ovat tervetulleita kaikki lapset yhdessä aikuisen kanssa. Lapsi voi siis tulla perhekerhoon isän, äidin, mummin, papan, kummin tai muun hänelle tärkeän aikuisen kanssa. Avoimeen perhekerhoon voi tulla kerhoaikana silloin kun se omaan aikatauluun sopii, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Toiminta muotoutuu kävijöiden toiveiden ja tarpeiden mukaan. 

Maanantaiaamun Puhtia perheille -liikuntalapsiparkki  

Avoimen perhekerhon kanssa yhtä aikaa toimii maanantaiaamuisin maksuton Puhtia perheille -liikuntalapsiparkki klo 9.30-11.30. Liikuntalapsiparkin aikana aikuisella on mahdollisuus panostaa omaan hyvinvointiin vaikkapa kuntosalin, uinnin tai lenkkeilyn merkeissä ja samaan aikaan lapsi pääsee liikkumaan Perheiden talolla. Ruokailu ja ulkoilu eivät kuulu ohjelmaan. Puhtia perheille -liikuntalapsiparkkiin voivat osallistua lapset taaperoikäisestä alkaen.   

Lapsiparkkiin tulee ilmoittautua edellisen viikon torstaihin klo 13.00 mennessä tekstiviestillä (p. 044 588 2800). Tekstiviestissä on hyvä ilmoittaa lapsen nimi ja ikä. Mikäli Puhtia perheille -lapsiparkkikerta peruuntuu henkilökunnan äkillisen poissaolon vuoksi, ilmoitamme asiasta tekstiviestillä. Huoltajan on hyvä aina ennen lapsiparkin alkamista varata pieni hetki, jolloin täyttää turvakorttiin tärkeät yhteystiedot. 

 

Musiikkileikkikerho

Perjantaisin klo 10.00-10.45 kokoontuu uusi musiikkileikkikerho, joka on tarkoitettu lapsen ja aikuisen yhteiseksi kerhoksi. Osallitua voi jokaisella kerralla tai satunnaisesti. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita ja toiminta on maksutonta. 

 

Perheiden talon tilat

Perheiden talon tiloja käyttävät lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelevät kaupungin eri toimijat sekä yhdistykset. Pieksämäen kaupungin henkilöstö varaa tilat sähköisen varauskalenterin kautta, ja muut toimijat perheiden talon henkilökunnalta sähköpostitse (perheiden.talo@pieksamaki.fi). 

  

Mukaan toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen ovat tervetulleita kaikki pieksämäkeläiset! 

 

Yhteystiedot

 

Avoimen varhaiskasvatuksen työntekijät

p. 044 588 2800   perheiden.talo@pieksamaki.fi         

 

Varhaiskasvatuksen perheohjaaja Tuula Vauhkonen                  

p. 044 799 5535   tuula.maija.vauhkonen@pieksamaki.fi       

 

Perheiden talon esimies, varhaiskasvatuksen palveluesimies Anne Peltola     

p. 044 588 2299   anne.peltola@pieksamaki.fi                                         

 

Varhaiskasvatuksen palveluesimies Riitta Kiviranta                                               

p. 044 588 3306   riitta.kiviranta@pieksamaki.fi

 

Osoite: Kalevalankatu 38, 76100 Pieksämäki

Facebook: Perheiden talo Pieksämäki (tiedotamme ajankohtaisista tapahtumista sekä toiminnasta)