Ikäihmisten palvelut

Tavoitteena on tukea ikäihmisten kotona asumista ja etsiä ratkaisuja sujuvaan arkeen.

Lisätietoja: Ikäihmisten palvelut – Eloisa (etelasavonha.fi)

Eloisan Ikäneuvola

Ikäneuvola tarjoaa ohjausta, neuvontaa ja tukea mieltä askarruttaviin terveyteen, sairauteen ja toimintakykyyn liittyviin kysymyksiin. Ikäneuvola keskittyy ennaltaehkäisevään työhön. Ikäneuvolaan voivat hakeutua 65 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat ilman ajanvarausta sekä ajanvarauksella.

Ikäneuvolan vastaanotolle ikääntyneiden asiakasohjauksen kautta

Ikäneuvolan vastaanotolle on kätevin hakeutua ajanvarauksella ikääntyneiden asiakasohjauksen kautta. Ikääntyneiden asiakasohjaus palvelee puhelimitse 015 211 557 ma–pe klo 9–15 sekä myös nettisivuilla www.etelasavonha.fi Eloisan Chat-palvelun kautta.

– Ajanvarauksellisissa terveystapaamisessa annetaan ikääntyneille tietoa ja neuvoa itsehoitoon sekä tukea aktiiviseen arkeen. Samalla on mahdollista tunnistaa ajoissa mahdolliset terveyttä ja toimintakykyä uhkaavat tekijät, arjen tuki- ja etäpalveluiden palvelualuepäällikkö Jaana Koinsaari toteaa.

Ajanvaraukseton vastaanotto palvelee pienissä, nopeissa asioissa

Ajanvaraukseton, nopean palvelun vastaanotto palvelee nyt myös Savonlinnassa sekä Pieksämäellä kolmena arkiaamuna viikossa. Ikäneuvola palvelee viikoittain Kangasniemellä ja Mäntyharjussa sekä jatkossa myös Juvalla. Aamuvastaanotot toimivat vuoronumeroilla, jotka otetaan vastaanotolle saavuttaessa.

– Ajanvaraukseton vastaanotto on tarkoitettu pienten ja nopeiden asioiden ja hoitotoimenpiteiden hoitoon, terveydenhoitaja Päivi Karjalainen Pieksämäen alueen Ikäneuvolasta kertoo.

Ikäneuvolan palvelupaikat ja -ajat Eloisalla

Pieksämäen sosiaali- ja terveyskeskus, Tapparakatu 1-3, 76100 Pieksämäki
Ma, ti, to, pe klo 8–10 vastaanotto ilman ajanvarausta, klo 12–15 vastaanotto ajanvarauksella.