Tietoa kaupungista

15372_24

Etelä-Savon maakunnassa sijaitseva Pieksämäki on aktiivinen ja viihtyisä reilun 18 000 asukkaan puistokaupunki, joka  on useimmille tuttu rautateiden risteysasemana. Junan ikkunasta avautuu kuitenkin vain pieni osa yli 440 -vuotiaasta kaupungista.

Pieksämäki on kaupunki, jossa yrityselämä katsoo tulevaisuuteen. Yritykset toimivat kaupungin kehityksen moottoreina. Useat yritykset ovat investoineet uusiin koneisiin ja laitteisiin uskoen vahvasti tulevaisuuteen. Kasvavat ja kasvua haluavat yritykset ovat tärkeitä, sillä ne työllistävät ja lisäävät alueen elinvoimaa. Teknologia- ja elintarviketeollisuus, kauppa ja rakentaminen työllistävät Pieksämäellä, mutta eniten työpaikkoja on hyvinvointi- ja hoiva-alalla. Myös alueen koulutusorganisaatiot työllistävät runsaasti alan ammattilaisia.

Pieksämäellä on hyvä elää ja asua. Kaupungin pinta-ala on 1 836,4 km², josta vesialuetta 266,0 km². Pieksämäen alueella onkin yli 400 järveä. Puhtaan luonnon lisäksi monipuoliset palvelut, yritystoiminta, vireät kylät ja lukuisat harrastusmahdollisuudet, tarjoavat kaupungin asukkaille oivallisen elinympäristön. Palvelut ovat lähellä ja helposti saavutettavissa. Myös kulttuurielämä Pieksämäellä on monipuolista ja tarjontaa runsaasti, erityisesti Kulttuurikeskus Poleenissa Pieksäjärven kauniissa rantamaisemassa kaupungin keskustassa.

Etäisyyksiä:

Pieksämäki – Mikkeli 76 km
Pieksämäki – Kuopio 93 km
Pieksämäki – Jyväskylä 87 km
Pieksämäki – Helsinki 306 km
Pieksämäki – Tampere 235 km
Pieksämäki – Oulu 352 km

Tiesitkö, että…

  • Pieksämäki muodostuu 32 aktiivisesta kylästä?
  • yli puoli miljoonaa ihmistä asuu sadan kilometrin säteellä Pieksämäeltä?
  • Pieksämäellä on yli 4 000 vapaa-ajan asuntoa?
  • Pieksämäki on vedenjakaja aluetta ja täältä vedet laskevat kolmeen ilmansuuntaan?
  • Pieksämäellä on ollut yhtäjaksoista asutusta jo yli 5000 vuotta?
  • Pieksämäen kirkkopitäjä on perustettu 440 vuotta sitten?
  • Suomen vanhin meteoriittikraatteri löytyy Pieksämäeltä Iso-Naakkima –järvestä?
  • Pieksämäen alueella on maailman suurin ja tihein drumliinikenttä, moreeniselänne?