Palaute
x

Anna palautetta

Anna meille palautetta

* Pakollinen kenttä
Valikko

Pieksämäen Veturitallit

VETURITALLIT on vapaa-ajan ja hyvinvoinnin keidas Pieksämäen kaupungin ydinkeskustassa Tallikankaankadulla. Matkaa torille sekä rautatie- ja linja-autoasemalle on vain 150 metriä.

Veturitoria reunustavien Veturitallien tiloissa toimivat hyvinvointi- ja liikunta-alan yritys Kunnonkeskus ja Ravintola Paalupaikka. Ihastuttava Puutarhamyymälä Bompeli toimii Veturitallien piha-alueella entisessä saunarakennuksessa.

Veturitallien kokonaisuus sisältää myös monipuolisen tapahtumapaikka VETURITORIN. Veturitori sopii erinomaisesti yleisötilaisuuksien, kuten messujen, juhlien, konserttien, seminaarien, koulutusten ja liikuntatapahtumien, järjestämiseen. Tilaa Veturitorilla on hulppeat 1 850 m² ja korkeutta enimmillään jopa 10 metriä. Veturitoria kiertävä kaunis, lasiseinäinen parvi mahdollistaa tapahtumien laajentamisen ja seuraamisen myös ylätasanteelta käsin.
Tilaisuuksiin on tapahtumatilan lisäksi vuokrattavissa kalustoa, tekniikan palveluja ja esiintymislava. Esiintyjien lämpiötilat sijaitsevat esiintymislavan välittömästä läheisyydestä. Lämpiössä on varattavissa kokous- ja koulutustilaa sekä katutasosta että toisen kerroksen parvelta. Kokoustilojen varaus tarjoilutilausten yhteydessä ravintolasta.

Veturitorin tapahtumatilan ja oheispalvelujen vuokrausta hoitaa
Kulttuurikeskus Poleeni
puh. 044 388 3413 tai  040 085 5714, www.poleeni.fi

Tilaisuutta suunnitellessa voit käydä tarkistamassa varausjärjestelmästä onko tila käytettävissä:
Veturitorin varauskalenteri ->valitse tila Veturitori sivun alareunassa oikealla

Veturitori-tilaesite-web

Kelkka & AVT Expo
Kelkka & AVT Expo 2015

untitled-0060

Veturitori, kuvaaja Juha Kalliola
Joulutori 2015, kuvaaja Juha Kalliola

 

Pieksämäen Veturitallien historia ulottuu vuosisatojen taakse. Rakennusten arkkitehtuurissa näkyy viitteitä 1800-luvulta saakka. Veturitallien piirteissä korostuvat korkea huonekorkeus, punatiilellä verhoillut seinät sekä isot ristikkoikkunat. Rakennuksen historiasta veturien kunnostuspaikkana kertoo Veturitorin lattiaan maalattu kääntöpöytä. Lämminhenkiset ja tunnelmalliset Veturitallien pilttuut luovat kunnostettuina mahtavat puitteet liike-elämän palveluille. Rahoittajina ja keskeisinä yhteistyökumppaneina Veturitallien kunnostuksessa ovat olleet Etelä-Savon maakuntaliitto ja Etelä-Savon ELY-keskus.

Pieksämäen Veturitallit pähkinänkuoressa:

Sijainti kaupungin ydinkeskustassa, 150 metriä rautatieasemalta ja torilta.
Rakennuksen pinta-ala yhteensä n. 3 300 m².
Koostuu yhteensä 16 katutasossa sijaitsevasta pilttuusta, joista jokainen on n. 200 m².
Lisäksi katettu Veturitori, jonka pinta-ala on 1 850 m².

Veturitallien välittömään läheisyyteen on rakentumassa kauppakeskuskokonaisuus.