Pieksämäen Veturitallit

Pieksämäen VETURITALLIT Tallikankaankadulla ovat osa kaupungin ydinkeskustaa. Matkaa Pieksämäen kauppatorille tai rautatie- ja linja-autoasemalle on molempiin vain 150 metriä.

Veturitallien kokonaisuus sisältää messujen, juhlien, konserttien sekä koulutus- ja liikuntatapahtumien järjestämiseen sopivan ainutlaatuisen tapahtumapaikka VETURITORIn. Tilaa Veturitorilla on 1 850 m² ja korkeutta enimmillään jopa 10 metriä. Veturitoria kiertävä kaunis, lasiseinäinen parvi mahdollistaa tapahtumien laajentamisen ja seuraamisen myös ylätasanteelta käsin.

Tämän ainutlaatuisen tapahtumatilan lisäksi tilaisuuksiin on vuokrattavissa kalustoa, tekniikan palveluja sekä esiintymislava. Esiintyjien lämpiötilat sijaitsevat esiintymislavan välittömästä läheisyydestä.

Veturitori facebookissa

Veturitallien esite

VETURITORIN TILAVUOKRAUS
(Hinnat sisältävät alv 24 %)
950 €/päivä (vuorokausi), sisältyy lämpiön käyttö
650 €/päivä (vuorokausi), jos samalla kertaa varaa vähintään (3) laskutettavaa varausta, sisältyy lämpiön käyttö
87 €/h, 1-4 h tilaisuudet, vuokraus väistyy tarvittaessa päivävuokrausten tieltä. Veturitallin läpikulku liiketiloihin on pidettävä avoinna näissä tilaisuuksissa.
Erillispaikat Veturitorin myyntipäiville:
Myyntipaikka (2 kpl 80 cm x 80 cm pöytää), 10 €/päivä
Iso myyntipaikka 5 x 5 m, 30 €/päivä
Koko alueen myynti tai näyttelytapahtuman vuokraukseen sovelletaan vuorokausihinnoittelua.

Veturitorin tapahtumatilan ja oheispalvelujen vuokraus:
Kulttuurikeskus Poleeni
Puh. 044 388 3413 tai 044 799 5240
www.poleeni.fi

Tarjoilut Veturitorin tapahtumiin:
UKKO Bistro & Deli
Puh. 010 764 2480
ukko.bistrodeli@sok.fi
www.raflaamo.fi/fi/pieksamaki
UKKO Bistro & Deli on uniikki kahvila-ravintolakonsepti, jonka tuotevalikoimasta löydät kahvilatuotteita, lounaan ja á la carte herkut. Tilassa onnistuvat kokoukset sekä perhe- tai yritysjuhlat. Avoinna ma-to 10-20, pe-la 10-22, su 12-18 (lounas ark. 10.30-14, a la carte ark. klo 14 alk. ja vkonloppuisin klo 12 alk.). Ryhmävaraukset ja tiedustelut myyntipalvelusta puh. 010 764 2000 ( 0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min.) tai sales.suur-savo@sok.fi

Veturitallien tiloissa toimii Coronaria kuntoutus- ja terapiapalvelut sekä Pieksämäen kaupungin nuorisotoimi. Kangaskadun puolella sijaitsevassa Veturitallien  piharakennuksessa palvelee kampaamo City-Kutri. Veturitallien vieressä sijaitsee Osuuskauppa Suur-Savon Prisma Pieksämäki, josta löytyvät Emotion, parturi-kampaamo Loiste, S-Pankki sekä Veikkauksen palvelut, Musti & Mirri, LähiTapiola ja Pieksämäen Ykkösapteekki

Veturitalleilta on vuokrattavissa yritystoimintaan soveltuvaa liiketilaa ja sen välittömässä läheisyydessä on tarjolla tontteja liikerakentamiseen.

Koronarajoitteiden salliessa Pieksämäen kaupungin ja yhdistysten kaikenikäisille tarkoitettu avoin ja maksuton hyvinvointipalveluiden infokioski Vinkkivarikko on Veturitalleilla Prisman aulassa torstaisin klo 15-17. Infokioskista jaetaan tietoa kaupungin sekä yhdistysten hyvinvointia tukevista toiminnoista. Kioskissa on paikalla sekä kaupungin että yhdistysten edustajia aihepiirejä vaihdellen. Vinkkivarikon tavoitteena on lisätä terveystietoa hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

PIEKSÄMÄEN VETURITALLIT JA VETURITORI
Tallikankaankatu 3
76100 Pieksämäki

 

 

 

 

 

untitled-0060

Veturitori, kuvaaja Juha Kalliola

Videomateriaalia Veturitallien ja Veturitorin entisöinti- ja valmistumisvaiheista:

Pieksämäen Veturitallien historia ulottuu vuosisatojen taakse. Rakennusten arkkitehtuurissa näkyy viitteitä 1800-luvulta saakka. Veturitallien piirteissä korostuvat korkea huonekorkeus, punatiilellä verhoillut seinät sekä isot ristikkoikkunat. Rakennuksen historiasta veturien kunnostuspaikkana kertoo Veturitorin lattiaan maalattu kääntöpöytä. Lämminhenkiset ja tunnelmalliset Veturitallien pilttuut luovat kunnostettuina mahtavat puitteet liike-elämän palveluille. Rahoittajina ja keskeisinä yhteistyökumppaneina Veturitallien kunnostuksessa ovat olleet Etelä-Savon maakuntaliitto ja Etelä-Savon ELY-keskus.

Pieksämäen Veturitallit pähkinänkuoressa:

Sijainti kaupungin ydinkeskustassa, 150 metriä rautatieasemalta ja torilta.
Rakennuksen pinta-ala yhteensä n. 3 300 m².
Koostuu yhteensä 16 katutasossa sijaitsevasta pilttuusta, joista jokainen on n. 200 m².
Lisäksi katettu Veturitori, jonka pinta-ala on 1 850 m².

Veturitallien välittömään läheisyyteen on rakentunut kaupallisia palveluita. Aluella on myös vapaata tonttitilaa liikerakentamiseen.