Palaute
x

Anna palautetta

Anna meille palautetta

* Pakollinen kenttä
Valikko

Pieksämäen Veturitallit

Pieksämäen VETURITALLIT ovat osa kaupungin ydinkeskustaa Tallikankaankadulla. Matkaa torille sekä rautatie- ja linja-autoasemalle on vain 150 metriä.

Veturitallien kokonaisuus sisältää myös messujen, juhlien, konserttien, koulutus- ja liikuntatapahtumien järjestämiseen sopivan monipuolisen tapahtumapaikka VETURITORIn. Tilaa Veturitorilla on 1 850 m² ja korkeutta enimmillään jopa 10 metriä. Veturitoria kiertävä kaunis, lasiseinäinen parvi mahdollistaa tapahtumien laajentamisen ja seuraamisen myös ylätasanteelta käsin.

Tapahtumatilan lisäksi tilaisuuksiin on vuokrattavissa kalustoa, tekniikan palveluja sekä esiintymislava. Esiintyjien lämpiötilat sijaitsevat esiintymislavan välittömästä läheisyydestä.

VETURITORI FACEBOOKISSA

Veturitallien esite

Tapahtumatilan ja oheispalvelujen vuokraus:
Kulttuurikeskus Poleeni, Puh. 044 388 3413 tai  040 085 5714, www.poleeni.fi

Tarjoilut tapahtumiin:
UKKO Bistro & Deli, Puh. 010 764 2480, ukko.bistrodeli@sok.fi, www.raflaamo.fi/fi/pieksamaki
UKKO Bistro & Deli on uniikki kahvila-ravintolakonsepti, jonka tuotevalikoimasta löydät kahvilatuotteita, lounaan ja á la carte herkut. Tilassa onnistuvat kokoukset ja perhe- tai yritysjuhlat. Avoinna ma-to 9-20/kahvila 9-18, pe-la 9-23/kahvila 9-18, su 11-19/kahvila 11-17 (lounas ark. 10.30-14, a la carte ark. klo 14 alk. ja vkonloppuisin klo 11 alk.). Ryhmävaraukset ja tiedustelut myyntipalvelusta puh. 010 764 2000 ( 0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min.) tai sales.suur-savo@sok.fi

Veturitallien tiloissa toimii hyvinvointi- ja liikunta-alan yritys Kunnonkeskus. Kangaskadun puolella sijaitsevassa Veturitallien  piharakennuksessa palvelee kampaamo City-Kutri.

Vuonna 2018 Veturitallien viereen avautui Osuuskauppa Suur-Savon Prisma.

Veturitorilla on myös Pieksämäen kaupungin ja yhdistysten yhteistyönä kaikenikäisille tarkoitettu avoin ja maksuton hyvinvointipalveluiden infokioski Vinkkivarikko, joka on avoinna 8.1. alkaen tiistaisin klo 10-12 ja torstaisin klo 15.30-17.30. Infokioskista jaetaan tietoa kaupungin sekä eri yhdistysten toiminnoista, joilla voidaan tukea hyvinvointia. Kioskin auki ollessa paikalla on sekä kaupungin että yhdistysten edustajia aihepiirejä vaihdellen. Vinkkivarikon tavoitteena on lisätä eri-ikäisten terveystietoa hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

PIEKSÄMÄEN VETURITALLIT JA VETURITORI
Tallikankaankatu 3
76100 Pieksämäki

 

 

 

untitled-0060Veturitori, kuvaaja Juha Kalliola

Videomateriaalia Veturitallien ja Veturitorin entisöinti- ja valmistumisvaiheista:

Pieksämäen Veturitallien historia ulottuu vuosisatojen taakse. Rakennusten arkkitehtuurissa näkyy viitteitä 1800-luvulta saakka. Veturitallien piirteissä korostuvat korkea huonekorkeus, punatiilellä verhoillut seinät sekä isot ristikkoikkunat. Rakennuksen historiasta veturien kunnostuspaikkana kertoo Veturitorin lattiaan maalattu kääntöpöytä. Lämminhenkiset ja tunnelmalliset Veturitallien pilttuut luovat kunnostettuina mahtavat puitteet liike-elämän palveluille. Rahoittajina ja keskeisinä yhteistyökumppaneina Veturitallien kunnostuksessa ovat olleet Etelä-Savon maakuntaliitto ja Etelä-Savon ELY-keskus.

Pieksämäen Veturitallit pähkinänkuoressa:

Sijainti kaupungin ydinkeskustassa, 150 metriä rautatieasemalta ja torilta.
Rakennuksen pinta-ala yhteensä n. 3 300 m².
Koostuu yhteensä 16 katutasossa sijaitsevasta pilttuusta, joista jokainen on n. 200 m².
Lisäksi katettu Veturitori, jonka pinta-ala on 1 850 m².

Veturitallien välittömään läheisyyteen on rakentunut kaupallisia palveluita. Aluella on myös vapaata tonttitilaa liikerakentamiseen.