Palaute
x

Anna palautetta

Anna meille palautetta

* Pakollinen kenttä
Valikko

Pieksämäen Veturitallit

VETURITORI FACEBOOKISSA

Uudistetut VETURITALLIT ovat osa Pieksämäen kaupungin kehittyvää ydinkeskustaa Tallikankaankadulla. Matkaa torille sekä rautatie- ja linja-autoasemalle on vain 150 metriä.

Veturitallien kokonaisuus sisältää messujen, juhlien, konserttien, koulutus- ja liikuntatapahtumien järjestämiseen sopivan monipuolisen tapahtumapaikka VETURITORIn. Tilaa Veturitorilla on 1 850 m² ja korkeutta enimmillään jopa 10 metriä. Veturitoria kiertävä kaunis, lasiseinäinen parvi mahdollistaa tapahtumien laajentamisen ja seuraamisen myös ylätasanteelta käsin.

Tapahtumatilan lisäksi on tilaisuuksiin vuokrattavissa kalustoa, tekniikan palveluja sekä esiintymislava. Esiintyjille on lämpiötilat esiintymislavan välittömästä läheisyydestä. Lämpiössä on kokous- ja koulutustilaa sekä katutasossa että toisen kerroksen parvella.

Tapahtumatilan ja oheispalvelujen vuokraus: Kulttuurikeskus Poleeni
Puh. 044 388 3413 tai  040 085 5714, www.poleeni.fi

Tarjoilut tapahtumiin: UKKO Bistro & Deli
Puh. 010 764 2480, ukko.bistrodeli@sok.fi, www.raflaamo.fi/fi/pieksamaki
UKKO Bistro & Deli on uniikki kahvila-ravintolakonsepti, jonka tuotevalikoimasta löydät kahvilatuotteita, lounaan ja á la carte herkut. Tilassa onnistuvat kokoukset tai perhe- tai yritysjuhlat. Avoinna ma-to 9-20/kahvila 9-18, pe-la 9-23/kahvila 9-18, su 11-19/kahvila 11-17 (lounas ark. 10.30-14, a la carte ark. klo 14 alk. ja vkonloppuisin klo 11 alk.). Ryhmävaraukset ja tiedustelut myyntipalvelusta puh. 010 764 2000 ( 0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min.) tai sales.suur-savo@sok.fi

Veturitallien tiloissa toimii hyvinvointi- ja liikunta-alan yritys Kunnonkeskus. Kangaskadun puolella sijaitsevaan piharakennukseen on muuttanut kampaamo City-Kutri. Vuoden 2018 aikana Veturitallien yhteyteen rakentuu Osuuskauppa Suur-Savon Prisma sekä tarvittavat pysäköintialueet. Tästä voit seurata alueen rakentamista.

untitled-0060
Veturitori, kuvaaja Juha Kalliola
 
Alla videomateriaalia Veturitallien ja Veturitorin entisöinti- ja valmistumisvaiheista:

Pieksämäen Veturitallien historia ulottuu vuosisatojen taakse. Rakennusten arkkitehtuurissa näkyy viitteitä 1800-luvulta saakka. Veturitallien piirteissä korostuvat korkea huonekorkeus, punatiilellä verhoillut seinät sekä isot ristikkoikkunat. Rakennuksen historiasta veturien kunnostuspaikkana kertoo Veturitorin lattiaan maalattu kääntöpöytä. Lämminhenkiset ja tunnelmalliset Veturitallien pilttuut luovat kunnostettuina mahtavat puitteet liike-elämän palveluille. Rahoittajina ja keskeisinä yhteistyökumppaneina Veturitallien kunnostuksessa ovat olleet Etelä-Savon maakuntaliitto ja Etelä-Savon ELY-keskus.

Pieksämäen Veturitallit pähkinänkuoressa:

Sijainti kaupungin ydinkeskustassa, 150 metriä rautatieasemalta ja torilta.
Rakennuksen pinta-ala yhteensä n. 3 300 m².
Koostuu yhteensä 16 katutasossa sijaitsevasta pilttuusta, joista jokainen on n. 200 m².
Lisäksi katettu Veturitori, jonka pinta-ala on 1 850 m².

Veturitallien välittömään läheisyyteen on rakentumassa kauppakeskuskokonaisuus.