Yritystuet

Leader-tukia myöntää Pieksämäen alueella Veej’jakaja ry, joka on yksi Suomen 54:stä maaseudun paikallisesta toimintaryhmästä. Toimintaryhmä on yksityisoikeudellinen yhdistys, joka on laatinut alueensa paikallisen maaseudun kehittämisstrategian. Sen toteutukseen on osoitettu varoja Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta, maa- ja metsätalousministeriöltä ja alueen kunnista (EU 27 %, maa- ja metsätalousministeriö 25 %, kunnat 13 % ja yksityiset hanketoteuttajat 35 %). Leader-tuki on kokonaan julkista rahoitusta. Pieksämäen kaupungin alue kuuluu kokonaisuudessaan Leader -rahoituksen piiriin.

Tuen kohteet

Tukivalikoimaan kuuluvat yrityksen perustamistuki ja investointituki. Investointitukea voidaan myöntää investointiin, jolla on olennaista merkitystä yritysten perustamiselle, kasvulle tai kehittymiselle. Investoinnin kustannusten on oltava vähintään 5 715 euroa (summa voi koostua useasta hankinnasta). Lisäksi rahoitetaan maaseudun mikroyritysten toimintaympäristöä ja kilpailukykyä parantavia kehittämistoimia ja investointeja.

Tukea yleishyödylliseen kehittämishankkeeseen tai investointiin voidaan myöntää julkis- tai yksityisoikeudelliselle yhteisölle, jonka pääasiallinen tarkoitus on muu kuin taloudellinen toiminta tai jonka toiminnan ensisijainen päämäärä ei ole voiton tavoittelu. Yleishyödyllistä investointia voidaan tukea, jos saatava hyöty ohjautuu alueen asukkaille ja muille toimijoille. Investoinnin kohteen tulee pääsääntöisesti olla alueen asukkaiden ja toimijoiden käytettävissä. Tukea yhteistyöhankkeeseen voidaan myöntää, kun hankkeeseen osallistuu vähintään kaksi yhteisöä. Tuki myönnetään hankkeen vastuulliselle toimijalle.

Tuen hakeminen

Kaikkia Leader-tukia haetaan ensisijaisesti sähköisessä Hyrrä-järjestelmässä. Järjestelmään kirjautuaksesi sinulla on oltava edustamasi hakijatahon nimenkirjoitusoikeus ja verohallinnon Katso -tunniste. Veej’jakaja ry:n toimitiloissa on hakijoiden käytössä asiakaspääte, jota käyttäessään hakija voi saada neuvontaa sähköisen hanketukihakemuksen täyttämisessä.

www.veejjakaja.fi