Yritystuet

Leader-tukia myöntää Pieksämäen alueella Veej’jakaja ry, joka on yksi Suomen 52:stä maaseudun paikallisesta toimintaryhmästä. Leader-ryhmät rahoittavat oman paikallisen kehittämisstrategiansa mukaisia kehittämishankkeita ja yritystukia. Veej’jakaja ry:n toiminta-alueeseen kuuluvat Hirvensalmi, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pieksämäki ja Puumala, pois lukien Mikkelin kaupunkikeskusta. Pieksämäen kaupungin alue kuuluu kokonaisuudessaan Leader -rahoituksen piiriin.

Leader-ryhmät rahoittavat oman paikallisen kehittämisstrategiansa mukaisia kehittämishankkeita ja yritystukia. Lisätietoa Leader-rahoituksesta saa oman alueen Leader-ryhmästä. Linkki sähköiseen taitettuun Veej’jakaja ry:n maaseudun kehittämisstrategia 2023-2027.

Rahoitusten haku käynnistyy näillä näkymin keväällä 2023, kun Hyrrä-järjestelmä saadaan Ruokavirastossa valmisteltua uuden kauden hakemusten mukaiseksi. Hakemuksia ei siis toistaiseksi kannata jättää Hyrrään ja on tärkeää huomioida, että hakemukset eivät myöskään siirry uudelle rahoituskaudelle. Hakemusta ei voi jättää vireille etukäteen uutta kautta varten. Uudella kaudella paperihakemuksia ei enää voida ottaa vastaan, joten suomi.fi -tunnukset on nyt syytä laittaa kuntoon tulevan kauden hankehakuja varten.

Lisätietoja: https://www.veejjakaja.fi/

 

Tuen hakeminen

Kaikkia Leader-tukia haetaan ensisijaisesti sähköisessä Hyrrä-järjestelmässä. Järjestelmään kirjautuaksesi sinulla on oltava edustamasi hakijatahon nimenkirjoitusoikeus ja verohallinnon Katso -tunniste. Veej’jakaja ry:n toimitiloissa on hakijoiden käytössä asiakaspääte, jota käyttäessään hakija voi saada neuvontaa sähköisen hanketukihakemuksen täyttämisessä.

www.veejjakaja.fi