Eläimet kaupungissa

Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden säilymiseksi koiran omistajan tai haltijan on:

1) pidettävä koira taajamassa kytkettynä;koirankakkaroskis

2) pidettävä huolta siitä, ettei koira pääse kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle eikä lainkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille taikka yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, jollei se ole erikseen sallittua; (19.12.2003/1195)

3) pidettävä huolta siitä, että koiran uloste ei jää ympäristöön hoidetulla alueella taajamassa. Koirien ulosteet voi laittaa pussissa kaupungin roska-astioihin. Asukkaat voivat halutessaan laittaa ”koirankakkaroskis”- tarran omaan jäteastiaansa laajentaakseen koirankakkaroskisten verkostoa.

 

Löytöeläimet kaupungissa

Löydettyään eläimen voi tarkkailla ensisijaisesti näkyykö eläimen omistajaa lähistöllä. Jos omistajaa ei löydy, voi kysellä lähistöltä onko koira/kissa naapuristosta. Jos ei kukaan tunnista eläintä, voi ottaa yhteyttä löytöeläinten hoitopaikkaan ja kysyä onko siellä tiedossa katoamisilmoitusta eläimestä, joka vastaisi tuntomerkkejä.löytöeläin koira

Löytöeläinten hoitopaikka myös antaa ohjeita eläimen kuljetuksesta yms. Mikäli ollaan keskiyön tms. ajankohdassa, eläin olisi hyvä säilyttää seuraavaan aamuun itsellä mikäli mahdollista ennen kenellekään soittamista. Koiran vaikean tilanteen vallitessa ohjeita voi kysyä myös hätäkeskuksesta.

Pieksämäen kaupunki on sopinut Lemmikkieläinhoitola Rikulan kanssa löytökoirien, -kissojen ja muiden pieneläinten talteenotosta ja säilytyksestä. Koiria ja kissoja säilytetään 15 vrk:n ajan. Hoitopäivistä peritään maksu eläimen omistajalta. Mikäli eläimiä ei noudeta, niille pyritään löytämään uusi koti.

Tietoja löytöeläimistä saa facebook-sivuilta: https://www.lemmikkieläinhoitolariqu.fi/

Lemmikkieläinhoitola Rikula
p. 044 518 2506
riku_hauva@hotmail.com

 

Ratsastaminen

Ratsastaminen ja hevos- tai muulla vastaavalla ajoneuvolla ajaminen on kielletty kuntopolulla tai muulla sen kaltaisella juoksuradalla, yleiseen käyttöön kunnostetulla ladulla ja urheilukentällä, jollei muuta ole osoitettu.

Mitä 1 momentissa säädetään, ei koske välttämätöntä huolto- ja kunnossapitotyötä eikä järjestyksenpitoon liittyvää viranomaisten toimintaa.

 

Pieneläinhautausmaa

Pieneläinhautausmaa sijaitsee  Metsäkouluntien varrella (Metsäkouluntie 83, 76100 Pieksämäki) lähellä Varkaudentietä.
Lemmikin hautaamiseen, hautausmaan hoitoon ja hautapaikkamaksuihin liittyen tietoa ja ohjeita liitteessä .