Aluehallitus hyväksyi Eloisan yt-neuvottelujen tuloksen

Aluehallitus hyväksyi Etelä-Savon hyvinvointialueen Eloisan yt-neuvottelujen tuloksen 27.11.2023. Päätökset vahvistetaan lopullisesti Eloisan talousarvion 2024 käsittelyn yhteydessä aluevaltuustossa 11.12. Esteellisyyskysymyksissä äänestettiin, ja useita henkilöitä todettiin esteellisiksi. Yt-neuvottelujen tuloksena Eloisan palkkakustannuksista vähennetään noin 3,5 miljoonaa euroa, ja kaikki toimenpiteet tuottavat yhteensä 6,8 miljoonan euron säästöt. Säästöt kohdistuvat pääasiassa johto-, päällikkö- ja esihenkilötehtäviin sekä hallinnollisiin asiantuntijatehtäviin. Yt-neuvottelut johtavat 155 työpaikan vähennykseen, ja palvelutuotantosuunnitelman mukaan Eloisa on aiemmin jättänyt täyttämättä johtavia virkoja 1,7 miljoonan euron edestä. Aluehallitus keskittyi myös talousarvion alustavaan käsittelyyn.

Lisäksi aluehallitus antoi hyväksynnän ikääntyneiden palvelutalon hankkeelle Mikkelissä osoitteessa Mannerheimintie 10. Hanke sisältää noin 59 palveluasuntoa, 60 Mikalo Oy:n vuokra-asuntoa ja yhteistiloja. Rakennusprojektin arvioitu kustannus on noin 23,5 miljoonaa euroa, ja rakentaminen voi alkaa vuonna 2024.

Aluehallitus päätti myös uusien palvelusetelien käytöstä hyvinvointialueen sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluissa. Palveluseteli on vaihtoehtoinen tapa järjestää palveluja, ja sen käyttöä säätelee erillinen laki. Setelin käyttäjällä on oikeus valita palveluntuottaja hyvinvointialueen listalta.

Lisäksi Etelä-Savon hyvinvointialueella otetaan käyttöön yhdenmukainen malli mielenterveys- ja päihdepalvelujen työtoiminnassa vuoden 2024 alusta alkaen. Työosuusrahaa maksetaan avotyötoiminnassa osallistujille 9 euroa toimintapäivää kohden. Kustannukset vastaavat vuoden 2023 tasoa, ja toiminta on määrärahasidonnaista.

Aluehallitus jatkaa talousarvion käsittelyä seuraavassa kokouksessaan.

Lue uutinen kokonaisuudessaan: Aluehallitus hyväksyi Eloisan yt-neuvottelujen tuloksen – Eloisa (etelasavonha.fi)