Dynamo -hanke etsii nuoria tapahtumantekijöitä Pieksämäellä!

Nuoret Etelä Savon dynamoina -hankkeessa 16-25 -vuotias nuori pääsee itse tuottamaan asuinpaikkakunnalleen, Pieksämäelle tai Mikkeliin, ihkauuden tapahtuman!

Tuottajaryhmien eli Dynamoiden tuotoksina syntyy nuorten itsensä suunnittelemia nuortentapahtumia. Hankkeessa tehdään vähintään neljä, noin kolmen kuukauden mittaista kokeilua tapahtumaryhmien toiminnasta. Jokainen Dynamo huipentuu tapahtumaan.

Hankkeen päämäärä on THL: n kouluterveyskyselyn tuloksiin pohjautuen ehkäistä nuorten syrjäytymistä tukemalla nuoren omaa toimijuutta. Kun nuori on löytänyt tiensä hankkeen toiminnan pariin, innostetaan häntä mielekkäällä toiminnalla aktiiviseen toimijuuteen omassa arjessa sekä oman potentiaalinsa löytämiseen. Tavoitteena on, että jokainen nuori lähtee Dynamosta eteenpäin jokin konkreettinen toimenpide mukanaan. Jollekin se voi olla uusi harrastus, toiselle uusi ystävä. Joku voi innostua palaamaan opintojensa pariin. Dynamon tavoitteena on sytyttää valo.

Hanke alkaa nuorten osalta Pieksämäellä, nuorisotila Weturilla 10.3. klo 17-19 ja 12.3. klo 14-16 pidettävissä Dynamotuokioissa, joissa tutustutaan tapahtuman tekemiseen, syödään pizzaa ja hengaillaan yhdessä. Mikkelin osalta hanke starttaa syyskuussa 2022.

Hankkeen henkilökunnalla on suuri toive, että nuorten kanssa työskentelevät voisivat viedä sanaa Dynamotuokioista ja tulevista tuottajaryhmistä eteenpäin. Dynamon vetäjät ovat myös valmiudessa vierailemaan kouluilla joko livenä tai digitaalisesti. Vierailuihin liittyen on myös mahdollista, että hankkeen henkilökunta kertoo ylipäätään tapahtuman tekemisestä, jos se sopii johonkin opetettavaan sisältöön.


Hankkeen tiimoilta voi olla yhteydessä seuraaviin henkilöihin:

Nazia Asif
projektipäällikkö
nazia.asif@nuorisoseurat.fi
044 491 4943

Aki Menna
projektityöntekijä
aki.menna@nuorisoseurat.fi
puh. 044 493 5373