Ei mikä tahansa kesätyöpaikka – ”nuorten on tärkeää saada kokeilla erilaisia ammatteja, jotta oma mieleinen voisi joukosta löytyä”

On tullut Ei mikä tahansa kesätyöpaikka –artikkelisarjamme viimeisen artikkelin vuoro. Olethan jo muistanut tutustua Emman ja Laurin sekä Ainon ja Anssin kesätyökokemuksiin Pieksämäen kaupungilla?

Tähän artikkeliin kokemuksistaan kertoo viestinnässä työskennellyt kesäsomettaja Sajra.


Työssä oppi uutta

Sajra, kaupungin viestinnän kesätyöntekijänä – kesäsomettajana – toiminut, lukioon suuntaava iloinen tyttö aloitti äskettäin Pieksämäen lukiossa opiskelun.

Hänen työhönsä kuului mm. sosiaalisen median postausten ideointi sekä niiden julkaiseminen, kesäsomettajan blogin kirjoittaminen, tapahtumissa vieraileminen ja kuvaaminen.

Työ on ollut ihanaa ja todella mielenkiintoista”, kertoi Sajra hymyillen.

Työpäivät kuluivat hänen mielestään hyvin reippaasti, eikä ajan kulkua aina edes huomannut.

Opin uusia asioita, kuten Canvan, eli helpon alustan graafisten materiaalien luomiseen. Opin myös käyttämään enemmän mielikuvitusta ja luovuuttani”, hän totesi innokkaana.

Sajra myös totesi, että ohjaajan ja työkaverin Elisan kanssa oli mukava työskennellä ja erityisesti hän piti siitä, että he keskustelivat paljon asioista.

Sajralta myös kysyttiin, oliko jokin työssä erityisen haastavaa.

Haastavaa ei työssä ollut oikeastaan mikään… Alussa Canvan käyttö ja joidenkin julkaisujen laitto saattoi olla hankalaa ihan alkupäivinä. Kyllä sitä sitten ajan kanssa oppi. Elisa oli aina valmiina auttamaan!”

Lapsuuden unelmat nostivat päätään 

Sajra korostaa kesän aikana kirjoittamissaan kesäsomettajan blogeissa, miten iloinen ja kiitollinen hän oli saamastaan mahdollisuudesta. Omien sanojensa mukaan työ jää Sajralle mieleen todella hienona mahdollisuutena kurottaa pienenä haudattuihin unelmiinsa.

Muistan pienenä luoneeni itselleni blogialustan, mutta poistin sen heti. Minua pelotti muiden mielipiteet vain niin kamalasti”, hän totesi pohdiskelevana.

Sajralle tulevaisuus on aina pienestä saakka ollut selvää, mutta päästessään viestinnän pariin hän on alkanut miettiä sitäkin mahdollisesti alana, jota opiskella lukion jälkeen.

Olen pienestä saakka halunnut olla sydän- ja verisuoni lääkäri. Sen ohessa voisin ehkä kirjoittaa jonkinlaista blogia tai tehdä somea. Nyt kun olen päässyt tekemään viestintää ihan kunnolla, niin olen huomannut nauttivani siitä todella paljon. Voisin jopa ajatella itseäni työskentelemässä viestinnässä”, totesikin Sajra lempeästi tulevaisuudesta puhuttaessa.

Nuorten työllistäminen on arvokasta

Parasta hänen mielessään työssä oli omien unelmiensa toteutuminen ja että työpaikalle oli aina mukava tulla tekemään töitä. Myös se, että hän pystyy itse vaikuttamaan jollain tavalla kotikaupunkinsa asioihin, oli täyttä plussaa työssä.

Sajra haastatteli muita kesätyöntekijöitä artikkelisarjaa varten ja totesi, että haastatteluiden tekeminen oli mukavaa.

Jokaisesta näkyi kipinä ja ilo työtä kohtaan. Tällaisia nuoria on ilo katsoa ihan nuoren omastakin näkökulmasta

Lopuksi Sajra halusi vielä kiittää kaupunkia nuorten työllistämisestä.

”Ihanaa, että Pieksämäen kaupunki pystyy tukemaan nuoria ja vastaanottamaan heitä kesätöihin. Nuorten on tärkeää saada kokeilla erilaisia ammatteja, jotta oma mieleinen voisi joukosta löytyä.”