Esedulla yhteishaussa yli 550 opiskelupaikkaa

Etelä-Savon ammattiopistolla Esedulla on tarjolla yhteishaussa yli 550 opiskelupaikkaa Mikkelissä ja Pieksämäellä. Valtakunnallinen yhteishaku ammatilliseen ja lukiokoulutukseen alkaa tiistaina 20.2. ja päättyy 19.3.2024.

Esedulla voi hakea kevään 2024 yhteishaussa yhteensä 18 eri ammatilliseen perustutkintoon, joista kahdeksan tutkintoa on tarjolla Pieksämäen toimipisteissä. Pieksämäen koulutuksiin on yhteishaussa tarjolla yli 100 aloituspaikkaa.

Ammatillisiin perustutkintojen tutkinnon perusteisiin tulee uudistuksia 1.8.2024 alkaen, jotka vaikuttavat myös yhteishaussa hakeutuviin opiskelijoihin. Yhteishaussa tarjolla olevista tutkinnoista tutkinnon perusteet uudistuvat ensi elokuussa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnossa, liiketoiminnan perustutkinnossa, ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa. Kyseiset tutkinnot ovat Esedulla tarjolla Pieksämäen toimipisteissä. Lisäksi tutkinnon perusteet uudistuvat myös matkailualan sekä pintakäsittelyalan perustutkinnoissa.

Ammatillisten perustutkinto-opintojen lisäksi opiskelijalla on mahdollista suorittaa myös ylioppilastutkinto. Kahden tutkinnon opinnoista kiinnostuneet hakevat yhteishaussa Eseduun. Lukio-opintoihin haetaan opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä.

Esedulla on mukana yhteishaussa myös tutkintokoulutukseen valmentava koulutus eli TUVA Mikkelissä. Tuvan opinnot sopivat niille, jotka ovat suorittaneet peruskoulun tai joilla on suomalaista perusopetusta vastaavat tiedot ja taidot, mutta haluavat korottaa perusopetuksen arvosanoja tai eivät vielä tiedä mihin opintoihin haluavat jatkaa. TUVA-koulutus antaa valmiuksia sekä lukioon että ammatillisiin opintoihin.

Hakemiseen liittyvissä asioissa auttavat Esedun HakuPisteet Mikkelissä ja Pieksämäellä. Yhteishaussa haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi. Täyttämättä jääneet opiskelupaikat tulevat jatkuvaan hakuun. Valituille opiskelijoille ilmoitetaan valinnasta aikaisintaan 13.6.2024. Opinnot alkavat ensi elokuussa.

Lisätietoja:
https://esedu.fi/hakijalle/yhteishaku/