Korona

Kaksi uutta koronatartuntaa Pieksämäellä

Eilisen tiedotteen jälkeen Pieksämäellä on todettu kaksi uutta koronatartuntaa. Tämänpäiväisistä tartunnoista ensimmäinen henkilö on ollut edeltävästi karanteenissa lähipiirissä todetun tartunnan vuoksi ja toinen tartunta on todettu Valonan hoitajalla. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Essotessa yksittäisiä pieksämäkeläisiä.

Pieksämäellä on lähipäivinä ilmennyt yhden asuinkerrostalon asukkailla tartuntoja, joiden tartuntareittejä selvitetään parhaillaan. -Kerrostalossa ilmenneet tartunnat ovat epätyypillisiä, mutta ei täysin poikkeuksellisia, sanoo Pieksämäen kaupungin vt. johtava ylilääkäri Aino Rubini. -Ympäristöterveyden asiantuntijoita on pyydetty selvittämään, löytyykö esimerkiksi kerrostalon ilmanvaihdosta altistavia tekijöitä.

Koronarokotukset etenevät Pieksämäellä sitä mukaa kuin rokotteita saadaan. Usean koronan ensilinjan yksikön työntekijöiden ensimmäiset rokotuskerrat saadaan tällä viikolla hoidettua loppuun ja painopiste rokotuksissa alkaa siirtyä aikaisempaa voimakkaammin iäkkäiden asumispalveluiden työntekijöiden ja asukkaiden rokotuksiin.