Kesäsomettajan blogi: kokemuksia ensimmäisiltä viikoilta kesäsomettajana

Viestinnän kesäsomettaja Sajran ensimmäinen pätkä kesätöitä päättyi muuttama viikko sitten ja hän kirjoitti blogipostauksen kokemuksistaan ensimmäisten työviikkojen jälkeen. Seuraavan kerran Sajra palaa somettamisen ja viestinnän pariin elokuussa.

Lue blogiteksti alta!


Olen ollut nyt kaksi viikkoa kesätöissä Pieksämäen kaupungin kesäsomettajana. Olen todella onnellinen ja samalla hyvin kiitollinen saamastani mahdollisuudesta vaikuttaa Pieksämäen asioihin sosiaalisen median kautta. Samalla olen löytänyt oman vahvuuteni työni rinnalla. Kirjoittamisen. Noin vuosi sitten en ikimaailmassa olisi uskonut, että kirjoittaminen olisi vahvuuteni, mutta nyt olen vahvasti sitä mieltä.

Tämä ei kuitenkaan ole ainoa asia mitä työssäni olen oppinut! Osaan nyt käyttää editointialustaa Canvaa ja voisin jopa kuvitella, että olen ihan hyväkin siinä… Tosin mahtaapa olla vain oma mielipide, mutta hällä väliä!

Vaikka olen hyvin avoin ja tulen toimeen ihan kenen kanssa tahansa, niin olen silti näiden kahden viikon aikana kehittänyt omia vuorovaikutustapoja ja oppinut jälleen kohtaamaan erilaisia persoonia, josta olen hyvin kiitollinen myös.

Olen oppinut hyödyntämään kirjoitus- ja sosiaalisia taitojani eri tasolla täällä. Josta olen positiivisesti yllättynyt!

Työssä mukavaa on ollut erilaiset mahdollisuudet vaikuttaa sosiaaliseen mediaan, itsenäinen työ vaikka olenkin pitkälti tiimitekijä joissain asioissa, työpaikan ilmapiiri ja se, että minun oma mielipide asioissa tulee esille ja kuuluviin.

On vaikea etsiä mitään haastavaa kohtaa työstä, jota olen tehnyt intohimolla ja ilolla koko tämän aikaa, mutta olihan sen Canvan käyttö alussa todella kökköstä ja säälittävää ensimmäiset neljä päivää, mutta niin kuin aikaisemmin totesin ei ole enää.

Olen myös oppinut antamaan luovuuteni tulla esille joissain määrin ideoinnissa ja kirjoittamisessa, joka on todella hieno homma. Tämä on niin ihanaa puuhaa, että voisin tehdä tällaista jatkossakin.

Aika täällä on mennyt hurjan nopeasti ja mukavasti enkä voi uskoa, että lähden pian pienelle tauolle ja palaan taas elokuussa airoihin, niin kuin työni aloitettua kerroin. Uskon, että tauko tuo tullessaan uusia ideoita ja erilaista voimaa työhöni. Vaikka voisihan tätä tehdä ihan joka päivä koko ajan! Tiivistettynä lähden iloisena ja tulen takaisin vielä iloisempana ja innostuneena taas tuottamaan tänne materiaalia!

Vaikka taukoni alkaa niin postauksiani näkee netissä edelleen Pieksämäen kaupungin sosiaalisen median sivuilla ja blogia päivitetään aina välillä! Hyvää kesää kaikille! Muistakaapa nauttia Pieksämäen tapahtumista kesällä!

Mäellä nähdään!

– Kesäsomettaja Sajra