Kesäsomettajan blogi: mitä tehdä Pieksämäellä kesällä?

Ai että, tuo usein kysytty kysymys Pieksämäestä, jonka kohtaan joka kerta kun tapaan uuden ihmisen muualta kuin täältä. Lyhyesti: mitä vaan! Tämän blogi-postauksen tarkoituksena ei ole kuitenkaan vastata lyhyesti ja ytimekkäästi, vaan ehdotella suosimiani paikkoja täältä teille.

Minulla ei ikinä ole täällä Pieksämäellä ollut kesäisin tylsää! Ei kyllä myöskään muina vuodenaikoina, mutta koulu on välillä saanut elämäni näyttämään ”tylsältä” muiden näkökulmasta…

Kun olin pieni, vanhempani olivat innokkaita viemään minua Pieksämäen leikkipuistoihin ja rannoille uimaan. Myöskään päivittäiseltä torin jäätelökiskan jäätelöltä ei vältytty retkiemme lomassa! Reissasimme yhdessä poimimaan mansikoita Siikamäen Peiposjärvelle ja talomme lähellä olevaan metsään lähdimme usein poimimaan mustikoita. Näistä me teimme aina kaikenlaisia leivoksia yhdessä, kuten mustikkapiirakkaa, mansikkasmoothieta ja totta kai nuorena herkkusuuna hillot olivat lemppareita… letun kera!

Pieksämäellä on monia paikkoja, joissa viettää kesää. Lapsille erilliset tapahtumat nukkekodilla ja kulttuurikeskus Poleenissa, Pieksämäen kauniit rannat, tori, jossa voi istua ja nauttia torikahveista ja letuista, Pump Track, jossa voi hassutella ystävien kanssa ja opetella uusia temppuja turvallisesti, kirjasto, jossa voi lainata vaikkapa rannalle mieleisen kirjan, jota lukea auringonoton yhteydessä tai sitten vain mennä kuumuutta pakoon. Tätä kaupunkia ympäröi myös monet kahvilapalvelut, kuten Gaffer-cafe, Keski cafe, Linnan cafe, Santsi-kahvi ja Torikahvila Mailuska joissa on makoisat kahvit ja muut tuotteet!

Yksi lempipaikoistani Pieksämäellä on VedenjakajaReitistö. Kaikille ehkä vähän vanhemmille suosittelen sitä ehdottomasti! Maisemat ovat hurmaavia ja reitistön varrelta löytyy hengähdyspaikkoja. Niissähän voi nauttia vaikka kaakaot tai paistaa makkarat. Puistot, jossa voi pitää hauskan piknikpäivän perheen, ystävien tai kumppanin kesken! Eväät vaan reppuun ja menoksi! Kaikkihan on oikeastaan todella lähellä täällä meillä. Vain mielikuvitus on rajana.

Jos joku teistä tykkää enemmän viettää yksin aikaa niin Tahinniemen uimarannalla oleva polku on varmasti todella hyvä valinta sinulle. Kauniit metsämaisemat ja hyvin hiljainen paikka.

Tahinlammen ranta taas on mainio uimapaikka kesällä ja laiturissa kiinni oleva hyppytorni! Tahiska paremmin tiedettynä on erityisesti suosittu nuorten keskuudessa, mutta kaikki ovat sinne tervetulleita.

Partaharjun toimintakeskuksessa on kirjaimellisesti toimintaa! Partaharjun toimintakeskus tarjoaa valikoiman palveluita kaikille. Luontopoluilla patikoiden, laduilla sivakoiden tai erilaisten piha- ja sisäaktiviteettien parissa päivä menee varmasti aivan huiman nopeasti siellä. Toimintakeskus tarjoaa myös maksullisia majoituspaikkoja, tiloja, saunoja yms..

Myös Pieksämäen Iso-Pappila on hyvin suosittu käyntikohde. Kesäisin siellä on tarjolla erilaisia taidenäyttelyitä, konsertteja ja kahvila.

Muistathan vielä, kun kerroin Pieksämäen upeista kahviloista? Meillä on myös todella hyviä ruokapaikkoja tässä pari niistä, jotka tarjoavat taivaallisia ruokia. Muun muassa Konttiravintola Morton tarjoaa kesäisin niin juomia kuin ruokiakin, ravintola Taica taas on erikoistunut niin juhlallisten ruokien kuin ihan burgereiden ja kebabin tekoon, ravintola Blancco, joka on minun – pitsa ja kebab -rakastajan lempparipaikka, tarjoaa niin pihveistä burgereihin salatteihin ja snäkseihin. Ukko Bristo ja Deli on myös hyvin laajan valikoiman tarjoava ravintola Veturitalleilla, Jein Thairuoka tarjoaa hyvin maukkaat thaimaalaiset ruuat meille pieksämäkeläisille, joka on hienoa! Käy kurkkaamassa netistä hakusanalla ”Pieksämäen ruokapaikat” niin, löydät tähän listaan myös muita vähintään yhtä laadukkaita ruokapaikkoja!

Haluan tässä blogissa mainita myös, että Pieksämäellä on edullista asua. Hyviä ruokapaikkoja, maisemat kympin arvoisia, ihania ihmisiä, joihin on ihana tutustua ja edullinen asuminen. Näitä kaikkia mainitsemiani asioita löytyy täältä meiltä! Miksetpä siis tartu tilaisuuteen ja jos asut jo täällä – ole ylpeä ja iloinen siitä.

Tämä tästä blogikerrasta, taidanpa lähteä hetkeksi nauttimaan Partaharjun tarjoamasta kauniista maisemasta.

Ei muuta, kun kamat kassiin ja mäellä nähdään!

-Kesäsomettaja Sajra