Keskeytettyjä palveluita avataan 1.6. alkaen

Pieksämäen kaupunki poistaa koronaviruksen myötä tulleita rajoituksia ja avaa palveluitaan hallitusti.

Kouluissa rauhallista

Koulut ovat palanneet lähiopetukseen 14.5. ja päiväkodit on avattu kaikille lapsille.

Tilanne perusopetuksessa on rauhallinen ja uudet tila- ja opetusjärjestelyt on saatu toimimaan hyvin kaikissa Pieksämäen peruskouluissa. Koulukuljetukset ovat ajaneet jälleen entiseen tapaansa. Kouluissa on tehty todella paljon töitä, jotta kaikkien arki olisi mahdollisimman turvallista.

Kirjastot avaavat ovensa 1.6.

Valtioneuvoston ohjeen mukaisesti Kulttuurikeskus Poleeni avautuu 1.6. Lähikirjastot ja kirjastoauto avautuvat myös 1.6. Käytännön järjestelyistä ilmoitetaan pian.

Virastot auki 1.6.

Kaupunki avaa Kanttilan ja Latomon virastotalot asiakkaille 1.6. alkaen.

Kuntouttava työtoiminta 1.6.

Asiakkaan elämän- ja arjenhallintaa sekä työ- ja toimintakykyä vahvistava kuntouttava työtoiminta käynnistyy jälleen 1.6. alkaen. Kaupungin työntekijät ovat aloittaneet järjestelytyöt, jotta mahdollisimman moni asiakas voisi palata kesäkuun alusta toiminnan piiriin. Työtoiminnan toteutuspaikkoja ovat kaupungin yksiköiden lisäksi Bovallius, Pieksämäen Seudun Liikunta ry, Savoset ja Viadia.

Nuorisotilat ja toiminnot aukeaa 1.6.

  • Nuorisotila Weturi on avoinna 1.6.-9.8. ma, ke & pe klo 14-20
  • Nuorisotila Virnu on kesätauolla 12.8. saakka.
  • Ohjaamo Pientare aukaisee ovensa uusissa tiloissa ti 2.6. osoitteessa Lampolahdenkatu 2-4, 76100 Pieksämäki. Ohjaamo on avoinna kesällä ti & to klo 13-16.
  • Nuorten työpaja palautuu verkosta ma 1.6. alkaen.

Toiminnassa on poikkeusjärjestelyitä. Lisätietoja toimintojen käynnistymisestä voit lukea täältä.

Petun ryhmät käynnistyvät taas

Sosiaali- ja terveyspalveluiden ryhmät jatkavat toimintaansa vähitellen 1.6.2020 alkaen. Kesällä ryhmät kokoontuvat pääsääntöisesti ulkona.  Riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden (kuten esim. ikääntyneiden) ryhmätoimintaa ei jatketa toistaiseksi.