Korona

Koronarajoitukset jatkuvat Pieksämäellä – kirjastot aloittavat uloslainauksen

Pieksämäen kaupungin perusturvalautakunta kokoontui tänään ja päätti jatkaa entisiä koronarajoitustoimia 14.12.-21.12.2020. Poikkeuksena kirjastot, jotka aloittavat uloslainauksen 15.12.2020 alkaen. Kirjoja voi lainata kaikista kirjastoista sekä kirjastoautosta, joka ajaa normaalia reittiään, normaalilla aikataululla. Poleenin kirjastossa uloslainaus tapahtuu pääovelta. Asiakkaita ei päästetä kirjastojen tiloihin eikä niissä myöskään järjestetä omatoimiaikoja.

Perusturvalautakunta kieltää Pieksämäellä sekä sisällä että ulkona järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkeä. Kielto on voimassa 14.-21.12.2020. Myös yksityistilaisuuksia suositellaan kokonaan vältettäväksi. Jos tilaisuus painavista perusteista (esim. hautajaiset) järjestetään, osallistujien määrä tulisi rajata 10 henkilöön. Osallistujien tulisi käyttää maskeja koko tilaisuuden ajan ja turvavälit tulisi huomioida. Ruoka- tai juomatarjoiluja ei tulisi järjestää näissä tilaisuuksissa.

Lisäksi Pieksämäen kaupungin palveluissa jatkuu seuraavat sulut ajalla 14.-21.12.2020:

-Kulttuurikeskus Poleeni on kiinni paitsi;

-Kirjastot aloittavat uloslainauksen 15.12.2020 alkaen. Poleenissa uloslainaus tapahtuu pääovelta.

-Nuorisotilat on suljettu

-Ohjaamo Pientare on suljettu

-Veturitori ja Joulumaa on suljettu

-Liikuntatilat on suljettu kaikilta harrastajaryhmiltä

-Jäähalli on suljettu kaikilta

-Kaikki lasten harrastustoiminta on pysäytetty

-Kontiopuiston koulun luokat 4-6 ovat etäopetuksessa

-Lukio on etäopetuksessa

-Latomon ja Kanttilan palvelupisteet on suljettu. Kaavoja pääsee tarkastelemaan soittamalla palvelusihteerille, puh. 044 799 5334.

-Jaksetaan vielä hetki rajoittaa sosiaalisia kontakteja, niin saamme turvattua kaikille terveemmän joulun, kehottaa Pieksämäen kaupungin vt. ylilääkäri Aino Rubini.