Korona

Koronarokotusten suunniteltu aikataulu

Koronarokotukset Pieksämäellä

 

Pieksämäki on aloittanut yli 70-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien rokotusten ajanvaraukset. Rokotusten ajanvarauksia on jo tehty kaupungin kotihoidon ja omaishoidon asiakkaille ja näitä ajanvarauksia jatketaan.

Yli 85-vuotiaiden koronarokotusten ajanvarauksia varten avataan puhelinnumero ti 16.2. Tästä alkaen voi varata rokotusajan ne yli 85-vuotiaat ja heidän omaishoitajansa, joille ajanvarausaika ei ole järjestynyt vielä kaupungin omatyöntekijöiden kautta.

Yli 80-vuotiaiden koronarokotusten ajanvaraus aukeaa ti 2.3., jonka jälkeen yli 80-vuotiaat ja heidän omaishoitajansa voivat varata ajan koronarokotuksiin koronarokotepuhelinnumerosta, mikäli ajanvarausaika ei ole järjestynyt vielä kaupungin omatyöntekijöiden kautta.

Alle 80-vuotiaiden koronarokotusten ajanvaraukset tulevat aukeamaan todennäköisesti huhtikuun alussa. Ajanvaraus tapahtuu huhtikuussa joko puhelimitse tai Pieksämäen kaupungin nettisivujen kautta nettiajanvarauksella (vaatii tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla).

Alle 70-vuotiaiden lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat tullaan rokottamaan THL:n suositusten mukaan AstraZenecan rokotteilla. Rokotukset alkavat helmikuun lopulla vaikeasti immuunipuutoshäiriöisistä ja aktiiveissa syöpähoidoissa olevista sekä vaikeaa kroonista munuaissairautta sairastavista. Pieksämäen kaupungin työntekijä tulee ottamaan näihin henkilöihin yhteyttä henkilökohtaisesti ajanvarauksen sopimista varten helmikuun aikana. Kun nämä edellä mainitut on rokotettu, tulemme tiedottamaan ajanvarausten alkamisesta muille alle 70-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluville. Alle 70-vuotiaiden riskiryhmien ajanvaraukset tulevat jatkossa toimimaan ensisijaisesti nettiajanvarauksella (vaatii tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla).

Pieksämäellä on varsin iäkäs ja sairas väestö, ja lisäksi paikkakunnalla on laajemmalle alueelle kuin pieksämäkeläisille asumispalveluita tarjoavia tahoja mm. mielenterveyskuntoutujien ja vammaisten asumispalveluyksiköitä. Näissä yksiköissä on myös paljon Pieksämäen koronarokotusten piiriin kuuluvia monisairaita ja iäkkäitä. Asumisyksiköissä asuville pyritään järjestämään rokotukset ensisijaisesti asumisyksikköön.

Pieksämäelle koronarokotteita tulee toistaiseksi n. 200-300 viikossa, mutta esimerkiksi viikolla 8 on rokotteiden saannissa viikon tauko. Tulevat annosmäärät ovat siis edelleen varsin pieniä.

Koronarokotusten ajanvarauspuhelimen numero on 015 788 4430. Ajanvarauspuhelin toimii takaisinsoitto-periaatteella klo 9-13 arkipäivisin tiistaista perjantaihin. Huomioithan, että ensimmäisinä päivinä palvelussa voi olla ruuhkaa, ja takaisinsoitto voi tulla vasta seuraavana päivänä. Ruuhkautumisen välttämiseksi, otathan yhteyttä vasta kun oman kohderyhmäsi rokotusten ajanvaraus on virallisesti alkanut.

Tästä linkistä lisää tietoa THL:n tarkennuksista lääketieteellisiin riskiryhmiin sekä suositellusta rokotussuunnitelmasta: THL on tarkentanut lääketieteellisiä riskiryhmiä koronarokotuksia varten – Tiedote – THL.