Koronatilanne vaikea koko Essoten alueella – Pieksämäelläkään tilanteessa ei näy muutosta

Koronatilanne koko Essoten alueella jatkuu vaikeana, sillä tartuntamäärät ovat pysyneet korkealla. Tämä koskee myös Pieksämäkeä.

Essoten koronakoordinaatioryhmä kokoontui eilen tiistaina (29.3.2022) ja päätti muuttaa alueellisen koronaepidemian strategiaa testaamisen ja jäljittämisen suhteen kansalliseen strategiaan perustuen. Jatkossa testaaminen ja jäljittäminen koskevat sote-alaa ja riskiryhmiin kuuluvia.

Terveyspalvelujen johtajan Santeri Seppälän mukaan viralliseen koronatestiin ei tarvitse hakeutua, vaikka oireilisi tai saisi positiivisen kotitestituloksen, ellei ole sote-työntekijä, raskaana tai vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluva.

Seppälä myös painottaa, että tärkeintä sairastuessa on pysytellä kotona. Mikäli kuitenkaan työstä ei voi olla pois omalla ilmoituksella tai ei kuulu työterveyshuollon piiriin, voi testiin hakeutua saadakseen sairauslomatodistuksen.

Suositus koronatestauksesta lyhyesti:

Hakeudu koronatestiin, jos koet koronavirustautiin viittaavia oireita JA

  • jos työskentelet sosiaali- ja terveyshuollon asiakas- ja potilastyössä
  • jos työskentelet ympärivuorokautisessa hoiva- tai vammaispalveluissa missä tahansa tehtävässä
  • jos olet raskaana
  • jos kuulut vakavan koronavirustaudin riskiryhmään
  • jos tarvitset todistuksen taudin sairastamisesta tai sairauslomatodistuksen (mikäli et voi olla pois omalla ilmoituksella tai et kuulu työterveyshuollon piiriin)

Ilman yllä mainittuja tekijöitä positiivinen koronatestitulos ei edellytä viralliseen koronatestiin hakeutumista. Suositus on voimassa myös Pieksämäellä.