Korona

Seitsemän uutta koronatartuntaa Pieksämäellä – tilanne huolestuttava

Eilisen (4.12.) jälkeen on löytynyt seitsemän positiivista koronatestien tulosta Pieksämäeltä. Kaikkien tartuntojen lähde ei ole selvinnyt.

– Pieksämäen tilanne on huolestuttava. Tautia on paljon liikenteessä, koska lähdettä ei pystytä selvittämään. Pieksämäellä olisi nyt erityisen tärkeää rajoittaa sosiaaliset kontaktit minimiin. Esimerkiksi itsenäisyyspäivää kannattaisi viettää nyt vain pienessä lähipiirissä, kehottaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Valona vanhuspalveluiden ikääntyvien asumispalveluyksikön kahdella hoitajalla on todettu koronatartunta ja tartuntoja on nyt todettu yhteensä kolmella hoitajalla. Valonan asukkaat ja henkilökunta testattiin eilen perjantaina. Pieksämäen kaupunki testaa asukkaat ja henkilökunnan uudestaan huomenna 6.12.

Pieksämäen terveyskeskuksen osasto- ja kotisairaalayksikössä on tästä päivästä lähtien vierailurajoitus. Potilaiden luona vierailut toistaiseksi vain perustelluista syistä.

-Koronaketjujen jäljitystyötä tehdään yhdessä Essoten kanssa ja ihmisten olisi hyvä vastata puhelimeen myös tuntemattomista numeroista, toivoo Pieksämäen vt. johtava ylilääkäri Aino Rubini.

Lue Essoten alueen altistumispaikat täältä.

Jos saat koronaan viittaavia oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.

Voit varata Pieksämäellä ajan koronatestiin: https://sote.easiointi.fi/pieksamaki-te/easiointi/app?lang=fi&view=  Varaus täytyy tehdä sen henkilön nimissä, joka on tulossa koronatestiin.

Ajan voi varata myös terveyskeskuksen vastaanotoilta puh. 015 788 4431 arkisin klo 8-14. Jos oireesi pahenevat ja tarvitset kiireellistä hoitoa virka-ajan ulkopuolella soita 116 117.

Sosiaalisten kontaktien rajaaminen ja kasvomaskin käyttö kaikissa oman ruokakunnan ulkopuolisissa kontakteissa on suositeltavaa.