Liki kaikki yli 70-vuotiaat tavoitettu puhelimitse, uusi neuvontapuhelin avattu

Vapaaehtoiset kaupungin työntekijät soittivat huhti- ja toukokuun aikana kaikille yli 70 –vuotiaille pieksämäkeläisille. Yhteensä soittoja tehtiin noin 3200. Puhelujen tarkoitus oli selvittää ikäihmisten arjen sujuvuutta poikkeusolojen aikana. Samalla selvitettiin, että onko kotona kaikki hyvin ja onko ilmennyt jonkinlaisen tuen tai avun tarvetta.

Joidenkin henkilöiden kohdalla sovittiin tehtävän vielä seurantasoitto, jos ensimmäisen puhelun yhteydessä nousi esille esimerkiksi huoli hyvinvoinnista.

Jos henkilöä ei saatu kiinni, laitettiin perään tekstiviesti, jossa kerrottiin soiton syy. Tästä huolimatta joitakuita yksittäisiä ihmisiä ei ilmeisesti useista yrityksistä huolimatta tavoitettu. Syy voi olla esimerkiksi virheellinen puhelinnumero.

Kaupungille on avattu koronan vuoksi toukokuun alussa uusi palveluneuvonnan numero. Jos jollekin ikäihmiselle ei ole jostain syystä soitettu, voi hän itse soittaa tuohon neuvontapuhelimeen tai vaihtoehtoisesti hänen läheisensä voivat olla yhteydessä tuohon numeroon ja pyytää kaupungilta soittoa. Neuvontapuhelimeen voi muutoinkin soittaa kaikenikäiset ihmiset, jos on jotain arkeen liittyviä huolia tai muuten juttelun tarvetta.

Neuvontapalvelun tavoittaa ma-pe klo 8-15 numerosta: 050 3590719.